Skocz do zawartości
  • 0
DejkobSsg

Dodawanie pliku PHP do szablonu css

Pytanie

Witam,

mam pytanie, poniewaz mam tabelke w php lecz nie wiem jak oprawic ja w kod aby byla wyswietlana, Probowalem wielu metod jak <php></php> itp ale nic nie dzialalo, tylko wyswietlalo np. "include "./tabelka/tabelka.php" i to wszystko.

Dziekuje i pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

23 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 1

Folder tabela wgraj do głównego folderu forum.

Zainstaluj https://invisionpower.com/files/file/7337-txt-php-widget/

I włącz Active PHP Widget, następnie dodaj taki kod do Widget Contents

<?php
$url = @file_get_contents("http://domain.pl/tabela/");
if ($url) {
    // true
    echo $url;
} else {
    // false
    echo '<div class="ipsMessage ipsMessage_error">Błąd pobierania danych!</div>';
}
?>

Tak wygląda:

1.png

Server List 1.0.4 (GameQ).zip

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 1

Jeżeli masz dodatek "pages", to stwórz nowy blok PHP z kodem

require_once "ścieżka do PHP";

Lub

Zainstaluj https://invisionpower.com/files/file/7337-txt-php-widget/

I włącz Active PHP Widget, następnie dodaj taki kod do Widget Contents

<?php
require_once "Ścieżka do PHP";
?>

Powinno śmigać

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 1
10 minut temu, DejkobSsg napisał:

@Innocent

Super, bardzo fajna. A powiedz mi, da sie to przeniesc do globalTemplate ?

 

Chcesz żeby to było rozciągnięte na całe forum?

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 1

To musisz zmienić w globalTemplate 

z

{template="breadcrumb" app="core" group="global" params="true, 'top'"}
{template="sidebar" if="theme.sidebar_position == 'left'" app="core" group="global" params="'left'"}

na

{template="breadcrumb" app="core" group="global" params="true, 'top'"}
{template="sidebar" if="theme.sidebar_position == 'left'" app="core" group="global" params="'left'"}
{template="widgetContainer" group="global" app="core" params="'header', 'horizontal'"}

I dodaj co custom.css

.cWidgetContainer[data-widgetArea="header"] {
    display: block;
    margin-right: 20px;
}

 

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 1
<div id='ipsLayout_mainArea'>
<a id='elContent'></a>
{advertisement="ad_global_header"}
{template="acknowledgeWarning" if="\IPS\Member::loggedIn()->members_bitoptions['unacknowledged_warnings']" params="\IPS\Member::loggedIn()->warnings( 1, FALSE )" group="global" app="core"}
{template="widgetContainer" group="global" app="core" params="'header', 'horizontal'"}
{$html|raw}
{template="widgetContainer" group="global" app="core" params="'footer', 'horizontal'"}
</div>

zmień na:

<div id='ipsLayout_mainArea'>
<a id='elContent'></a>
{advertisement="ad_global_header"}
{template="acknowledgeWarning" if="\IPS\Member::loggedIn()->members_bitoptions['unacknowledged_warnings']" params="\IPS\Member::loggedIn()->warnings( 1, FALSE )" group="global" app="core"}
{$html|raw}
{template="widgetContainer" group="global" app="core" params="'footer', 'horizontal'"}
</div>

Ps.

Usuń margin-right: 20px;, bo nie pasuje do Twojej rozdzielczości.

Edytowano przez Innocent
  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@Innocent @naXe

dziekuje, ale nadal mam ten sam blad z odswierzaniem strony, raz wchodzi forum, a raz to:zoFVPcl.png

 

jest jakies rozwiazanie na to ?

Edytowano przez DejkobSsg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Widocznie kod, który jest w pliku PHP 'nadpisuje' zawartość strony.
Więcej się nie spodziewaj, iż nie podałeś:

  • nazwy skryptu
  • gdzie można ten skrypt pobrać

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
23 minuty temu, naXe napisał:

 

Widocznie kod, który jest w pliku PHP 'nadpisuje' zawartość strony.

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@Innocent

Hej,

otwieram temat poniewaz po przeniesieniu forum, nie działa mi tabelka. Pokazuje poprostu serwer lecz obok "no data", wiesz moze dlaczego tak sie dzieje ?

próbowalem reinstalować i nic to nie dawało. Bardzo byłbym wdzieczny za pomoc.

Adres to: http://blackside.pl (nie reklama)

Dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.