Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
  • 0
Innocent

Problem z "kolorowaniem wierszy" ipsTable_zebra

Pytanie

Mam taki kod:

for($pl=count($IL[$ImageList]['IMAGE']) - 1; $pl >= 0; $pl--){
                        $index++;
                        if($index == 1){
                            $image .= "

I jak mogę to zaokrąglić aby nie dodawać znowu tego samego kodu? A dokładnie to:

  if($index == 1){

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

7 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

Jeżeli mam kod 

for($pl=count($IL[$ImageList]['IMAGE']) - 1; $pl >= 0; $pl--){
                        $index++;
                        if($index == 1){
                            $image .= "

To muszę dodać następny kod:

 elseif($index == 2){
                            $user .= "
                            <tr>
                                <td><i class='fa fa-user imagelist-icon imagelist-topplayer-2'></i></td>
                                <td><div>".htmlspecialchars($IL[$ImageList]['USER'][$pl]['Name'])."</td>
                                <td>{$IL[$ImageList]['USER'][$pl]['Upload']}</td>
								<td>{$IL[$ImageList]['USER'][$pl]['Time']}</td>
                            </tr>";
                        }

I tak w cały czas w kółko muszę dodawać kod aby klasa HTML działa:

 ipsTable ipsTable_responsive ipsTable_zebra

Czyli wychodzi na to że muszę dodać 1 kod na 1 obraz, a moje pytanie jest czy mogę to zaokrąglić np.

elseif($index == 2 *100){
                            $user .= "
                            <tr>
                                <td><i class='fa fa-user imagelist-icon imagelist-topplayer-2'></i></td>
                                <td><div>".htmlspecialchars($IL[$ImageList]['USER'][$pl]['Name'])."</td>
                                <td>{$IL[$ImageList]['USER'][$pl]['Upload']}</td>
								<td>{$IL[$ImageList]['USER'][$pl]['Time']}</td>
                            </tr>";
                        }

Ale w PHP to nie działa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
8 minut temu, Innocent napisał:

I tak w cały czas w kółko muszę dodawać kod aby klasa HTML działa:


 ipsTable ipsTable_responsive ipsTable_zebra

Pierwsze słyszę, w żadnej aplikacji nic takiego nie musiałem robić. css dla tej klasy jest tak skonstruowany że nie wymaga takich zabiegów. poza tym po co robisz to w php a nie normalnie po ludzku w szablonie.

 

BTW ani temat ani dział nie jest prawidłowy. podaj jakiś lepszy temat to zmienię i przeniosę do dodatków do ips4

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
1 godzinę temu, Spanner napisał:

Pierwsze słyszę, w żadnej aplikacji nic takiego nie musiałem robić. css dla tej klasy jest tak skonstruowany że nie wymaga takich zabiegów. poza tym po co robisz to w php a nie normalnie po ludzku w szablonie.

 

BTW ani temat ani dział nie jest prawidłowy. podaj jakiś lepszy temat to zmienię i przeniosę do dodatków do ips4

Nie jestem autorem tej modyfikacji, więc było to pisane na PHP (nie wiem czemu,i nie wiem jak nazwać temat aby pasowało)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

No to jak nie jesteś autorem to będzie ciężko, bo z tego fragmentu co tam jest nic nie wynika zbytnio dlatego lepiej napisać do autora apki, żeby napisał ją pożądnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

A tak to wygląda:

2c381769e190473694ea742131b298c8.png

na ID 18 kończy się 

 ipsTable ipsTable_responsive ipsTable_zebra

Tak jak ten kod w PHP na ID 18.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do rozmowy

Możesz pisać i zarejestrować się później. Jeśli masz konto,Zaloguj się teraz, aby publikować na swoim koncie.

Gość
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.