Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
  • 0
Innocent

Jak dodać autora do stylu?

Pytanie

Główkuję i chyba nic nie wymyślę, w jaki sposób mogę dodać autora do stylu aby on był widoczny na stronie głównej? (podobnie jak @naXe w swojej aplikacji)

Posiadam taki kod:

public function cprsq()
	{
		$cprsq .= "<div id='cbCopyright' class='ipsType ipsType_center ipsType_small ipsType_light ipsPad_half'>";
		$cprsq .= "{$this->get__title()} {$this->version} by <a href='http://".implode('.', array_slice(explode('.', parse_url($this->website, PHP_URL_HOST)), -2))."'>{$this->author}</a>";
		$cprsq .= "</div>";
		return $cprsq;
	}

I jaką funkcję muszę użyć w szablonie aby wyświetlała się informacja?

Edytowano przez Innocent

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

8 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

A nie możesz p prostu na sztywno w szablonie wstawić kodu, kto jest autorem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ale wtedy będę musiał cały czas edytować styl podczas aktualizacji aplikacji, a tak to będzie nazwę aplikacji,werję,autora pobierało z tego kodu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

no to spróbuj jako plugin (hook szablonu)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
4 minuty temu, Spanner napisał:

no to spróbuj jako plugin (hook szablonu)

Nie rozumiem, możesz wytlumaczyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
3 minuty temu, Innocent napisał:

Nie rozumiem, możesz wytlumaczyć?

Musisz stworzyć plugin, jako hook szablonu, którego zaczepem będzie oryginalna stopka IPS, ale żeby twojej stopki nie dodawało do każdego szablonu, to musisz swoją stopkę umieścić w bicie szablonu i wtedy sprawdzać w hooku, że jeśli istnieje bit xxx to go załaduje, ewentualnie porównywać autora szablonu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Za bardzo przekombinowane jest to, no nic, jeśli nie nie wiesz jak to ogarnąć, to będę dalej kombinował. Dzięki za fatygę :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Nie jest to przekombinowane, bardzo prosty kod :) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
3 godziny temu, naXe napisał:

Nie jest to przekombinowane, bardzo prosty kod :) 

Dla początkujących to jest magia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.