Skocz do zawartości

Polecane posty

Witam,

proszę o pomoc.

Jak wstawić banerek/button na własnym forum podobnie jak na "screnie."

Tylko chciałbym by on się znajdował dokładnie po prawej stronie(na końcu), nie na środku. U góry na drugim krańcu własnego logo forum.

Oczywiście chciałbym aby był odnośnikiem do innej strony.

Proszę podać jak ma wyglądać kod i gdzie go wkleić. Wersja forum 2.6

pozdrawiam

tak.bmp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

nie ma wersji 2.6 ;) a tak na poważnie: ACP -> LOOK & FEEL -> Dany skin -> Edit Template HTML -> All Global HTML -> global_board_header znajdź tam:


<div id="logostrip"><a href='{$this->ipsclass->base_url}'><!--ipb.logo.start--><img src='style_images/<#IMG_DIR#>/logo4.gif' style='vertical-align:top' alt='IPB' border='0' /><!--ipb.logo.end--></a></div>[/html]

i zamień na:

[html]<div id="logostrip"><a href='{$this->ipsclass->base_url}'><!--ipb.logo.start--><img src='style_images/<#IMG_DIR#>/logo4.gif' style='vertical-align:top' alt='IPB' border='0' /><!--ipb.logo.end--></a>
<div style="position: absolute; top: 25px; right: 0;"><a href="ADRES_LINKU"><img src="ADRES_OBRAZKA" /></a></div>
</div>

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

mniej więcej, tutaj będzie przylegać do prawej krawędzi i odległość od góry będzie taka jak u mnie w skinie. Pobaw się parametrami: top: 25px; right: 0; to sobie już ustawisz tak jak będziesz chciał :)

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ok, mam

Pobaw się parametrami: top: 25px; right: 0; to sobie już ustawisz tak jak będziesz chciał

tu ma problem by dać troszkę do środka. Nawet jak zero zamienię na 1,5 to obrazek ucieka na maxa w lewo, totalnie.

Jaką dac wartość by go troszkę ruszyć w lewo, ale nie na maxa ?

Edytowano przez pio72

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

aby dać lekko w prawo daj np nie 1,5 bo takiej wartości nie ma, tylko daj np 5px. Operuj pełnymi pikselami :)

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Rozumiem dziękuję.

I jeszcze jedna ostatnia kwestia:

jak się zaloguję to jest ok, ale po wylogowaniu się jak wiesz u mnie jest jeszcze napis u góry widoczny dla niezalogowanych(informacja).

I obrazek jest w innym miejscu dla zalogowanych i w innym dla wylogowanych. Jak poprawić by zawsze był w jednym miejscu na środku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

najlepiej przygotować 2 wersje przycisku. przykładowo:

Zamienić:


<div style="position: absolute; top: 25px; right: 0;">[/code] Czy jak tam masz kod teraz na coś takiego:
[code]
<if="!$this->ipsclass->member['id']">
<div style="position: absolute; top: 50px; right: 0;">
<else />
<div style="position: absolute; top: 25px; right: 0;">
</if>

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Dawidzie wywaliłem napis dla niezarejestrowanych.

Tylko jeszcze jedna mała pomoc.

Jak zrobić by odnośnik otwierał się w drugim oknie, zobacz jak jest teraz.

Wklejałem ten kod:

<div id="logostrip"><a href='{$this->ipsclass->base_url}'><!--ipb.logo.start--><img src='style_images/<#IMG_DIR#>/logo4.gif' style='vertical-align:top' alt='IPB' border='0' /><!--ipb.logo.end--></a>

<div style="position: absolute; top: 25px; right: 0;"><a href="ADRES_LINKU"><img src="ADRES_OBRAZKA" /></a></div>

</div>

Dzięki,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

zamień:

<a href="ADRES_LINKU">
na:
<a href="ADRES_LINKU" target="_blank">

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.