Skocz do zawartości
kris2005a

Odwołanie do bazy - upierdliwy błąd

Polecane posty

kris2005a    4

Witam

Aktualnie moja stronka opiera się na licencji DLE 8.0. Wszystko fajnie, indeksowanie, publikacje, rośnie oglądalność ale ten styl sprawia problemy a mianowicie:

Znalazłem nowy styl pod stronę, jest bardzo ciekawy i funkcjonalny i nie obciąża transferu użytkownika ale ma pewien zasadniczy bug. Wiem, że IPSBeyond to nie jest strona o DLE ale błąd dotyczy pewnej formuły w php i sql.

A mianowicie, styl posiada dość ciekawy system logowania. Po kliknięciu na przycisk logowania wyświetla nam się okienko gdzie tego dokonujemy a już po zalogowaniu w ten sam sposób zarządzamy kontem. Po zalogowaniu problemu nie ma. Ale jak nie jesteśmy zalogowani to mamy takie coś:

Warning: include(/home/kris2005/public_html/templates/yes2009/images/): failed to open stream: Nie ma takiego urządzenia in /home/kris2005/public_html/templates/yes2009/login.tpl on line 44 Warning: include(): Failed opening '/home/kris2005/public_html/templates/yes2009/images/' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/kris2005/public_html/templates/yes2009/login.tpl on line 44

O to plik w którym rzekomo jest błąd:

login.tpl i linia 64

HTML;

} else {

$void = include ($tpl->dir.'/images/trans-bg .jpg');

$get_good = $void;




if (isset($get_good) == true)

{ 

$login_panel = $void;

$login_panel .= <<<HTML

		<div class="loginform-3">

		<div style="float:right"><a href="#" onclick="document.getElementById('loginform').style.display='none'; return false;" style="width:32px; height:32px; float:right; margin:12px 12px 0px 0px;"><img src="{THEME}/images/close.png" alt="close" /></a></div>

		<div class="loginform-4">

			<form method="post" onsubmit="javascript:showBusyLayer()" action='' style="display:inline;">

			<input name="login_name" value="Ěîé ëîăčí" class="loginform-bl-1" onfocus="if(this.value=='Ěîé ëîăčí')this.value=''" onblur="if(this.value=='')this.value='Ěîé ëîăčí'" />

			<input name="login_password" type="password" value="password" class="loginform-bl-1" onfocus="if(this.value=='password'){this.value='';}" onblur="if(this.value==''){this.value='password';}"/>

			<input onclick="submit();" class="loginform-bl-2" name="text" type="submit" value="Âîéňč"/>

			<input name="login" type="hidden" id="login" value="submit" /><br /><div style="float:left; margin-top:3px;"><a href="http://yesgame.ru/index.php?do=register">pĺăčńňđŕöč˙ íŕ ďđîĺęňĺ</a> | <a href="http://yesgame.ru/index.php?do=lostpassword">çŕáűëč ďŕđîëü?</a></div>

			</form>

		</div>

		</div>



HTML;

}

else

{ 

exit;

}

}

?>

Błąd powoduje odwołanie do fragmentu: trans-bg .jpg

HTML;

} else {

$void = include ($tpl->dir.'/images/trans-bg .jpg');

$get_good = $void;

Czy ktoś wie jak to naprawić? Usunięcie tego fragmentu nie wchodzi w grę, ponieważ potem wywala inne błędy!

Pz

Udało mi się problem rozwiązać.....

Wystarczyło zamiast tego pliku png wpisać /login2.tpl a potem utworzyć takowy plik ale pusty w zawartości i jest git :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.