Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
pio72

Upgrade z wersji wcześniejszej do 3.0.x

Polecane posty

Aby stworzyć kopię bazy, którą będzie można bez problemu przywrócić, należy wykonać następujące kroki:

  1. Zaloguj się do phpMyAdmina
  2. Przewiń środkową część na dół i wykonaj następujące czynności:
    sqlCreateDump-1.png

    1. Kliknij po lewej stronie Zaznacz wszystkie
    2. Z menu rozwijanego wybierz opcję: Napraw tabelę
    3. Po wykonaniu tej czynności zaznacz ponownie wszystkie tabele tak jak w punkcie a
    4. Z menu rozwijanego wybierz opcję: Optymalizuj tabelę

[*]Przejdź na zakładkę: Eksport

[*]Zobaczysz okno wyglądające tak jak to niżej:

sqlCreateDump-2.png

[*]Pod spisem tabel wybierz opcję Zaznacz wszystkie

[*]Zaznacz checkbox'y tak jak na screenie powyżej

[*]Jeśli chcesz wykonać kopię bazy danych spakowaną do archiwum pod okienkiem Zapisz jako plik wybierz opcję Typ kompresji: i usatw ją np na gz

Tym oto sposobem masz dobrze działającą kopię bazy, którą bez problemu będzie można przywrócić

Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania artykułu w szczególności na innych forach bez zgody autora

Rozumiem że tak własnie tworzona baza będzie mi potrzebna do upgrate na wersję 3 ?

Czy muszę jeszcze dodać coś do kopii forum z serwera w celu prawidłowego upgrate do wersji 3 ?

Edytowano przez Spanner
Dodanie treści wątku którego dotyczy pytanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Rozumiem że tak własnie tworzona baza będzie mi potrzebna do upgrate na wersję 3 ?

Czy muszę jeszcze dodać coś do kopii forum z serwera w celu prawidłowego upgrate do wersji 3 ?

Co masz na myśli mówiąc że będzie potrzebna do upgrade'u ?? Tą metodą wykonasz kopie bezpieczeństwa bazy w razie, gdybyś musiał przywrócić kopie. Upgrade nie wymaga, żadnej kopii, ani specjalnych zabiegów. Po prostu wgrywasz pliki, odpalasz upgrade'a i on wszystko robi za Ciebie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czyli nie muszę niczego kopiować ze starej wersji forum, a pózniej wrzucać do wersji nowej po upgrade?

Nie wiem np: postów, tematów, bazy danych userów itd.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie, jedyne co musi pozostać to plik conf_global.php i nic więcej, a kopię bazy sobie możesz zrobić tak dla siebie :)

PS. temat podziele bo dyskusja trochę na OT zeszła

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.