Skocz do zawartości
  • 0
Zaloguj się, aby obserwować  
KapitanDupa

Poruszająca się tabela z partnerami/sponsorami

Pytanie

Hello, chciałbym taką tabelkę jak http://swiatowefragi.pl/

- nie mogą niestety znaleźć jakoś takiej, wszystkie to zwykłe, proste tabelki, a ja chciałbym właśnie taką. :3

Edytowano przez KapitanDupa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

25 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0
<div id="" class="category_block">

<h3 id="category_REKLAMA" class="maintitle">
</h3>
<div class="table_wrap general_box" id="ads">
<marquee width="100%" direction="left" behavior="scroll" truespeed="truespeed" scrolldelay="10" scrollamount="1" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()">
<a href="LINK DO STRONY BANNERU" title="OPIS USŁUG BANNERU"><img id="ads_banner" src="LINK DO OBRAZKA BANNERU"></a>
<a href="LINK DO STRONY BANNERU" title="OPIS USŁUG BANNERU"><img id="ads_banner" src="LINK DO OBRAZKA BANNERU"></a>
</marquee>
</div>
</div>

 

Taki kodzik wstaw w globalTemplate pod: <!-- ::: CONTENT ::: -->

 

Pozdrawiam. :)

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

chodzi Ci o to aby banery sie przesuwaly ?

jesli tak to w swoja tabele wstaw kod:

<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">...tu wstaw adres do grafiki...</marquee>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

 

<div id="" class="category_block">
<h3 id="category_REKLAMA" class="maintitle">
</h3>
<div class="table_wrap general_box" id="ads">
<marquee width="100%" direction="left" behavior="scroll" truespeed="truespeed" scrolldelay="10" scrollamount="1" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()">
<a href="LINK DO STRONY BANNERU" title="OPIS USŁUG BANNERU"><img id="ads_banner" src="LINK DO OBRAZKA BANNERU"></a>
<a href="LINK DO STRONY BANNERU" title="OPIS USŁUG BANNERU"><img id="ads_banner" src="LINK DO OBRAZKA BANNERU"></a>
</marquee>
</div>
</div>

 

Taki kodzik wstaw w globalTemplate pod: <!-- ::: CONTENT ::: -->

 

Pozdrawiam. :)

 

Niby jest fajnie, ale jednak coś mi nie gra.. Co konkretniej? To, że gdy dwa bannery (tak jak domyślnie mi podałeś) przejdą, to robi się cały czarny pasek i dopiero wtedy za chwilę one lecą spowrotem.. Dzieje się tak nawet jeśli dodam 10 bannerów, przelecą jest cały pasek przerwy i znowu zaczynają lecieć, a ja nie chciałbym tej przerwy.. Nie wiem czy skumasz o co chodzi, bo pisze tak troche dziwnie. ;3 Zmieniłem to sobie troszkę i nie dałem w global template, bo chcę mieć tylko na  głównej stronie.. Można jeszcze coś zaradzić na te puste pole?

<!-- POCZATEK TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->
<div id="" class="category_block">
<h3 id="category_servers" class="maintitle"><a class="toggle right" href="#" title="Zmień widoczność tej kategorii">Zmień widoczność tej kategorii</a>Bannery</h3>
<div class="table_wrap general_box" id="ads">
<marquee width="100%" direction="left" behavior="scroll" truespeed="truespeed" scrolldelay="10" scrollamount="1" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()">
<a href="http://cs-24h.eu/index.php?/user/2-kapitandupa/" title="Chcesz wstawić tu własny banner? Kliknij i napisz do administratora!"><img id="ads_banner" src="http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png"></a>
<a href="http://cs-24h.eu/index.php?/user/2-kapitandupa/" title="Chcesz wstawić tu własny banner? Kliknij i napisz do administratora!"><img id="ads_banner" src="http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png"></a>
</marquee>
</div>
</div>
<!-- KONIEC TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

to wstaw to co Ci podalem to bedziesz mial te banery w kolko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

to wstaw to co Ci podalem to bedziesz mial te banery w kolko

No tak, ale w tym co Ty mi podałeś mogę wstawić tylko banner, bez adresu, opisu.. Chyba, że mam jakoś podmienić wartości na Twoje w kodzie od Matiego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

przeciez kod na tabelke masz

 

nie mam jak Ci tego skopiowac bo pisze z komorki ale pomysl

 

popatrz na kod od Mattiego i popatrz na moj kod

 

w moim kodzie masz podane gdzie wstawic Twoje dane do adresu obrazka, linku i co tam sobie jeszcze zyczysz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Tia, bo on podał przykład forum, a ono stało na mybb i wówczas maintitle nie czytało i tak dalej, ja podałem kod ze swojego forum. Zaraz przetestuje i dam odpowiedź Kapitanie ;). Ale u mnie jest dobrze i u Ciebie widzę, też przelatują i lecą od nowa.. Nie wiem w czym rzecz..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Tia, bo on podał przykład forum, a ono stało na mybb i wówczas maintitle nie czytało i tak dalej, ja podałem kod ze swojego forum. Zaraz przetestuje i dam odpowiedź Kapitanie ;). Ale u mnie jest dobrze i u Ciebie widzę, też przelatują i lecą od nowa.. Nie wiem w czym rzecz..

No tak, przelatują (wszystkie przelatują, robi się na moment pusto) przelecą wszystkie i dopiero zaczynają lecieć spowrotem - rozumiesz? ;d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Rozumiem, ale to tak jest, one muszą do lecieć, żeby odnowa lecieć to nie mybb ^^, poczekaj postaram się wykreować nowy kod "specjalnie dla CIEBIE" ^^

 

EDIT. Na http://swiatowefragi.pl/ też przelatują, jest przerwa i od nowa lecą ;). Taka jest ich funkcjonalność.

Edytowano przez MatFii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

MatFii wstaw mu kod tej Twojej tabelki z jego linkami i grafika i moim merque

 

ja z komorki nie mam jak a nie bede calego kodu przepisywal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Rozumiem, ale to tak jest, one muszą do lecieć, żeby odnowa lecieć to nie mybb ^^, poczekaj postaram się wykreować nowy kod "specjalnie dla CIEBIE" ^^

 

EDIT. Na http://swiatowefragi.pl/ też przelatują, jest przerwa i od nowa lecą ;). Taka jest ich funkcjonalność.

No tak, ale jednak jeśli jest możliwość, żeby nie było tej przerwy pomiędzy nimi, to byłoby całkiem fajnie. ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
<!-- POCZATEK TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->
<div id="" class="category_block">
<h3 id="category_servers" class="maintitle"><a class="toggle right" href="#" title="Zmień widoczność tej kategorii">Zmień widoczność tej kategorii</a>Bannery</h3>
<div class="table_wrap general_box" id="ads">
<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png</marquee>
<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png</marquee>
<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png</marquee>
</div>
</div>
<!-- KONIEC TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->

Spróbuj teraz kod połaczony z moim i duke ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

MatFii wielka prosba

jesli podajesz kod na forum pisz go w tagach CODE aby nie formatowalo linkow

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

MatFii wielka prosba

jesli podajesz kod na forum pisz go w tagach CODE aby nie formatowalo linkow

Jak widzisz w innych tematach staram się tak robić, tutaj zapomniałem, mój błąd, dzięki za poprawkę i przepraszam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
<!-- POCZATEK TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->
<div id="" class="category_block">
<h3 id="category_servers" class="maintitle"><a class="toggle right" href="#" title="Zmień widoczność tej kategorii">Zmień widoczność tej kategorii</a>Bannery</h3>
<div class="table_wrap general_box" id="ads">
<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png</marquee>
<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png</marquee>
<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png</marquee>
</div>
</div>
<!-- KONIEC TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->

Spróbuj teraz kod połaczony z moim i duke ;)

 

Noo, coś jest nie tak niestety. ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
<!-- POCZATEK TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->
<div id="" class="category_block">
<h3 id="category_servers" class="maintitle"><a class="toggle right" href="#" title="Zmień widoczność tej kategorii">Zmień widoczność tej kategorii</a>Bannery</h3>
<div class="table_wrap general_box" id="ads">
<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">TUTAJ WSTAW KOD DO SWOJEGO OBRAZKA Z LINKIEM</marquee>
</div>
</div>
<!-- KONIEC TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->

w miejsce napisane drukowanymi literami wstaw swoj kod obrazka zaczynajacy sie od <a href

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

w miejsce napisane drukowanymi literami wstaw swoj kod obrazka zaczynajacy sie od <a href

Nie działa mi to jakoś za specjalnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
<!-- POCZATEK TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->
<div id="" class="category_block">
<h3 id="category_servers" class="maintitle"><a class="toggle right" href="#" title="Zmień widoczność tej kategorii">Zmień widoczność tej kategorii</a>Bannery</h3>
<div class="table_wrap general_box" id="ads">
<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">
<a href="http://cs-24h.eu/index.php?/user/2-kapitandupa/" title="Chcesz wstawić tu własny banner? Kliknij i napisz do administratora!"><img id="ads_banner" src="http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png"></a>
<a href="http://cs-24h.eu/index.php?/user/2-kapitandupa/" title="Chcesz wstawić tu własny banner? Kliknij i napisz do administratora!"><img id="ads_banner" src="http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png"></a>
</marquee>
</div>
</div>
<!-- KONIEC TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
<!-- POCZATEK TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->
<div id="" class="category_block">
<h3 id="category_servers" class="maintitle"><a class="toggle right" href="#" title="Zmień widoczność tej kategorii">Zmień widoczność tej kategorii</a>Bannery</h3>
<div class="table_wrap general_box" id="ads">
<marquee behavior="scroll" direction="left" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">
<a href="http://cs-24h.eu/index.php?/user/2-kapitandupa/" title="Chcesz wstawić tu własny banner? Kliknij i napisz do administratora!"><img id="ads_banner" src="http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png"></a>
<a href="http://cs-24h.eu/index.php?/user/2-kapitandupa/" title="Chcesz wstawić tu własny banner? Kliknij i napisz do administratora!"><img id="ads_banner" src="http://imageshack.us/a/img189/5353/bannergfq.png"></a>
</marquee>
</div>
</div>
<!-- KONIEC TABELI PARTNERÓW/SPONSORÓW -->

Dalej jest to samo co na początku, leci, leci.. Skończą się bannery, jest przerwa i znowu leci..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Bo to już tak będzie.. zrozum to, dodaj któryś z naszych kodów i po problemie, jak widzę po forach to wszędzie tak jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.