Skocz do zawartości
  • 0
KapitanDupa

Zakładki źle się ustawiają w headerze

Pytanie

Hello, mam problem - na google chrome zakładki wyglądają w ten sposób:

4wf.png

 

A na mozilli tak:

myih.png

 

Nie wiem czemu tak się dzieje, może mi ktoś pomóc? Tutaj sposób w jaki postępowałem przy dodawaniu zakładek

http://www.ipsbeyond.pl/topic/38141-zak%C5%82adka-do-carbon-blue/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

27 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

Sprawdź firebugiem, czy miejsce na zakładki nie ma stałej szerokości bo wtedy to będzie problemem

 

PS. na naszym forum masz tutorial nawet o dodawaniu zakładek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Sprawdź firebugiem, czy miejsce na zakładki nie ma stałej szerokości bo wtedy to będzie problemem

 

PS. na naszym forum masz tutorial nawet o dodawaniu zakładek :)

Gdzie jest taki tutorial?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

No dobra, to ten poradnik widziałem, ale on jest do standardowej wersji IPB. ;) Na Carbon Blue jest inaczej, przynajmniej z tego co ja wiem i dlatego podałem ten poradnik..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

a spróbuj tak:

znajdź:

<a href='#' class='ipbmenu' id='more_apps'>{$this->lang->words['more_apps']} <img src='{$this->settings['img_url']}/useropts_arrow.png' /></a>

i pod tym dopiero daj:

<li id='nav_home'><a href='LINK' title='Tutuł' rel="home">NAZWA ZAKLADKI</a></li>

Ja tak robiłem i robię i jest okej :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

a spróbuj tak:

znajdź:

<a href='#' class='ipbmenu' id='more_apps'>{$this->lang->words['more_apps']} <img src='{$this->settings['img_url']}/useropts_arrow.png' /></a>

i pod tym dopiero daj:

<li id='nav_home'><a href='LINK' title='Tutuł' rel="home">NAZWA ZAKLADKI</a></li>

Ja tak robiłem i robię i jest okej :).

Niestety - nie działa. :) Gdy zrobię tak jak podałeś to w ogóle nie ma zakładek. ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ten kod zamień za ten co masz:

<li id="nav_app_members" class="left "><a href="LINK" title="Przejdź do NAZWA">NAZWA</a></li>

Jak nie to szukamy dalszych rozwiązań

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ten błąd jest w stylu ponieważ nie jest on kupiony od autora :)

Zamień 

<if test="applicationsloop:|:is_array($header_items['applications']) AND count($header_items['applications'])">

na

<li id='nav_home'><a href='LINK' title='Tutuł' rel="home">NAZWA ZAKLADKI</a></li>

Podał byś link do forum to było by nam łatwiej ci pomóc :)

Edytowano przez Janczar

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

popróbuj nasze opcje, ewentualnie kup skin od autora, wtedy masz support. 

 

@Janczar - Jego adres forum to: Cs-24h.eu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

jak dla mnie wina lezy po stronie css a nie w kodzie bitu

 

juz Spanner o tym pisal

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

zamień te co masz na:

<li id="nav_home"><a href="http://ADRES" title="TEKST" rel="home">TEST</a></li>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ten błąd jest w stylu ponieważ nie jest on kupiony od autora :)

Zamień 

<if test="applicationsloop:|:is_array($header_items['applications']) AND count($header_items['applications'])">

na

<li id='nav_home'><a href='LINK' title='Tutuł' rel="home">NAZWA ZAKLADKI</a></li>

Podał byś link do forum to było by nam łatwiej ci pomóc :)

Nawet po usunięciu tego fragmentu pierwszego, który podałeś nic nie dało, ponieważ jest to ogólny link od dodawanych aplikacji o jeśli się nie mylę..

 

 

Ten kod zamień za ten co masz:

<li id="nav_app_members" class="left "><a href="LINK" title="Przejdź do NAZWA">NAZWA</a></li>

Jak nie to szukamy dalszych rozwiązań

 

 

zamień te co masz na:

<li id="nav_home"><a href="http://ADRES" title="TEKST" rel="home">TEST</a></li>

Po tych dwóch forum rozkracza się - cała góra ląduje po środku. (zakładki)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

W ogóle dziwnie masz ten skin zapisany, na innych forach gdzie jest Carbon, zupełnie inaczej wygląda to w firebugu niż u Ciebie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

W ogóle dziwnie masz ten skin zapisany, na innych forach gdzie jest Carbon, zupełnie inaczej wygląda to w firebugu niż u Ciebie...

O co konkretniej chodzi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@MatFii co ty tak z tym kodem ciągle... podałem powód i się mogę założyć że wina leży po stronie css a nie w tym jak wstawisz <li...>....</li>

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

tez to juz pisalem bo w kolko jedno i to samo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@MatFii co ty tak z tym kodem ciągle... podałem powód i się mogę założyć że wina leży po stronie css a nie w tym jak wstawisz <li...>....</li>

 

tez to juz pisalem bo w kolko jedno i to samo

No dobra, nie wiem kto ma rację, ale liczę na pomoc.. ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Podeślij adres forum to się zerknie i napisze co poprawić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Jaką masz rozdzielczość? bo u mnie dopiero przy 1024 przycisk przechodzi do 2 linii a tak to jest ok.

 

jeśli chcesz mieć menu rozwijane jak się coś nie mieści to musisz umieścić ten kod: http://www.ipsbeyond.pl/topic/7855-menu-rozwijane-wi%C4%99cej/#entry24349 w źródle strony. Li dajesz przed </ul> nawigacji, a kod JS po </ul>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Jaką masz rozdzielczość? bo u mnie dopiero przy 1024 przycisk przechodzi do 2 linii a tak to jest ok.

 

jeśli chcesz mieć menu rozwijane jak się coś nie mieści to musisz umieścić ten kod: http://www.ipsbeyond.pl/topic/7855-menu-rozwijane-wi%C4%99cej/#entry24349 w źródle strony. Li dajesz przed </ul> nawigacji, a kod JS po </ul>

1280 x 1024..

Na innym forum niby mi pomogli, ale teraz zakładki z aplikacji przeskoczyły na ostatnie miejsca, a chciałbym układ taki jak poprzednio - jak mogę do tego powrócić? Muszę od nowa wszystkie zakładki stworzyć (te z aplikacji, które przydzielają się automatycznie) czy jak?

A z tym rozwijanym menu - tam akurat nie wiem co podałeś, nie wiem gdzie to wstawić i jak.. :D mógłbyś jaśniej? Bo też mi się przyda to z pewnością. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

no napisałem gdzie masz wstawić, pod tym definiowaniem menu czyli w globalTemplate. Jeśli zmieniłeś z tymi zakładkami a chcesz mieć po swojemu to musisz mieć albo IP.Content, albo Pro Menu, albo ręcznie sobie samemu to zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.