Skocz do zawartości
  • 0
Zaloguj się, aby obserwować  
zeroxin

Kolor belki sidebara

Pytanie

Wiatam. Jak zmienic kolor belki sidebara aby byla takiego samego koloru jak belki kategori i jak zrobic zeby u gury byla jasniejsza a na dole ciemniejsza ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

19 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0
ACP -> Wygląd -> Style i szablony -> Twój_Skin -> CSS -> ipb_styles.css

Szukasz i podmieniasz na te poniżej w miejscu : background: #0d0d0d url('TUTAJ PODAJESZ ADRES DO TWOJEGO MAINTITLE')

.general_box h3{
		border-bottom: 1px solid #2b2b2b;
		text-shadow: rgba(0,0,0,0.8) 0px -1px 0px;
		background: #0d0d0d url('{style_images_url}/maintitle.png') repeat-x 0 -1px;
		padding: 8px;
	}

Gotowe. Pozdrawiam

Edytowano przez MatFii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@MatFii zamiast

http://TWOJASTRONA/public/style_images/XXX/

lepiej dać:

{style_images_url}/
  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

ale to zalezy jaki chcesz kolor belki

 

bo jesli chcesz taki sam w belce kategorii i w sidebarze to albo

 

  1. zrobic grafike z jasniejsza gora i ciemniejszym dolem (- grafiki dluzej sie laduja choc czasami tego nie widac)
  2. zrobic to za pomoca kolorow

jesli to drugie to w

.general_box h3{

background zamien na:

background: -moz-linear-gradient(center top , #234170 0%, #11223C 100%) repeat scroll 0 0 transparent;

gdzie #234170 i #11223C to kolory ktore mozesz sobie ustawiac wedlug upodobania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Duke, masz rację, ale ja zazwyczaj spotykam się z graficznymi "maintitle" :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Duke, masz rację, ale ja zazwyczaj spotykam się z graficznymi "maintitle" :)

 

a ja u siebie w wiekszosci pozbylem sie grafiki

 

taki sposob jest mniej transferozerny, delikatniejszy dla HTML'a przez co w skali roku zyskujemy na transferze i szybkosci ladowania sie forum

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

a ja u siebie w wiekszosci pozbylem sie grafiki

 

taki sposob jest mniej transferozerny, delikatniejszy dla HTML'a przez co w skali roku zyskujemy na transferze i szybkosci ladowania sie forum

Tak, ale przyznasz mi rację, że jednak większość for posiada grafiki w belkach kategorii i tak dalej :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

zgadza sie bo kazdy chce jak najwiecej bajerow dla oczu

 

a jesli ktosc chce miec skromnie ale ladnie to lepiej zastosowac kolory HEX

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

zgadza sie bo kazdy chce jak najwiecej bajerow dla oczu

 

a jesli ktosc chce miec skromnie ale ladnie to lepiej zastosowac kolory HEX

No tak, pod takim względem, przyznaję rację :).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

sprawdz ile MB zawiera forum IPB

 

zamien polowe na kolory HEX i to co zostanie

 

pomnoz przez ilosc odswiezen stron w ciagu doby i pozniej x 365 dni w roku to wyjdzie Ci taka srednia ile zyskasz trnasferu na samym ladowaniu sie grafiki

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

sprawdz ile MB zawiera forum IPB

 

zamien polowe na kolory HEX i to co zostanie

 

pomnoz przez ilosc odswiezen stron w ciagu doby i pozniej x 365 dni w roku to wyjdzie Ci taka srednia ile zyskasz trnasferu na samym ladowaniu sie grafiki

Zyskam sporo, tak po wstępnych obliczeniach, jest to opłacalne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Zrobiłem tak jak napisaliście ale to nie działa

.general_box h3{
background: -moz-linear-gradient(center top , #234170 0%, #11223C 100%) repeat scroll 0 0 transparent;
}

się wszystko jakoś poprzesuwało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Podaj adres forum, to dam gotowy kod...

Edytowano przez MatFii

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0


ale to nie działa

 

dziala tylko trzeba czytac

 

miales zamienic linijke background a nie wszystko inne usunac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Chociaż jak ktoś Ci pomoże, to należało by dać rep_up.png, bo robi to w wolnym czasie i całkowicie za darmo. Pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0


pomnoz przez ilosc odswiezen stron w ciagu doby i pozniej x 365 dni w roku to wyjdzie Ci taka srednia ile zyskasz trnasferu na samym ladowaniu sie grafiki

 

to zależy :) ja mam na serwerach nieograniczony transfer więc mi na tym nie zależy tak :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

transfer to jedna sprawa a szybkosc ladowania sie strony to druga

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.