Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
Gangst3r

brak bitu modControls

Question

Witam proszę o podanie kodu z bitu modControls w grupie skin_modcp, ponieważ nie wiadomo z jakich przczyn nie znajduje się u mnie w bitach stylu przez co nie można edytować profilu użytkownika. Dodałem brakujący bit, lecz potzebuję jeszcze tylko zawartości jego kodu ;)

Z góyry dzięki!

Share this post


Link to post
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

W 3.3 nie widzę takiego bitu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Niestety u mnie też nie było, ale utworzyłem nowy bit tylko potrzebuję teraz jego wartości... Skopiowałem z pierwszego lepszego bitu i działa wyświetla się to co jest w tym bicie. Więc jeśli ktoś napotkał ten sam problem to proszę o pomoc lub jakieś porady, bo nie można edytować usera z forum...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ale masz to na standardowym skinie? Przecież skoro go nie ma na czystych plikach ( patrz w/w skin ) to w innych bitach musi być opcja zmiany profilu. >.<

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Wchodzisz w acp -> skiny & języki -> narzędzia szablonów -> w sekcji odbuduj dane główne zaznaczasz wszystkie checkboxy jakie tam są. Następnie na tej stronie w sekcji Odbuduj skiny dajesz odbuduj wszystkie skiny i powinno działać wszystko :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Dzięki problem rozwiązany, akurat to pomogło ;) wykonywałem przebudowę, ale aplikacji pomijając pierwszą opcję. Na dodatek robiłem to wcześniej zaraz po aktualizacji oraz czyściłem cache i całą pamięć podręczną przebudowywałem :p

Ważne, że pomogło - dzięki ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Niestety nie sprawdziłem tego dokładnie. Opcja działa jak edytuję swój profil, ale jak chce kogoś innego to mi wywala ten błąd. Jakieś pomysły?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Tak wywala błąd, ale już sobie z tym poradziłem. Gdyby ktoś miał podobny problem to podpowiadam.

Otwieramy styl domyślny IP.Board i kopiujemy zawartość bitu przechodząc do:

ACP -> Wygląd -> Skiny -> bit editUserForm w grupie skin_modcp

Następnie otwieramy ten sam bit w naszym wybranym stylu i podmieniamy zawartość.

Po zapisaniu edycja profilu użytkowników działa jak należy :p

Edited by Gangst3r

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Dołącz do pierwszego newslettera Invision Community

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.