Jump to content
Spanner

[IP.Board 3.x.x] Portal jako strona główna

Recommended Posts

W ostatnim czaje jedna osoba zapytała mnie jak włączyć portal IPS'u aby był startową stroną.

Portal włączamy w ACP -> Manage Applications & Modules -> Wybierając z menu z opcjami dla portalu opcję "Edytuj szczegóły aplikacji..." w otwartych ustawieniach portalu ustawiamy opcję Aplikacja włączona na Tak

Dzięki temu nasz portal zostanie uruchomiony. Następnym krokiem jest uczynienie z niego domyślnej startowej aplikacji forum, w tym celu otwieramy plik: /initdata.php i znajdujemy fragment:

if ( ! defined( 'IPS_DEFAULT_PUBLIC_APP' ) )
{
define( 'IPS_DEFAULT_PUBLIC_APP', 'forums' );
}[/code] następnie zastępujemy go kodem:
[code]if ( ! defined( 'IPS_DEFAULT_PUBLIC_APP' ) )
{
define( 'IPS_DEFAULT_PUBLIC_APP', 'portal' );
}

Zapisujemy plik i gotowe.

Porada stworzona dla IPSBeyond.pl. Zabrania się kopiowania i rozpowszechniania bez zgody autora.

Ten post został wypromowany na artykuł

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przepraszam za odświeżenie ale powinno być raczej: [iP.Board 3.x.x] Portal jako strona główna :) Takie dwie poprawki ponieważ:

a) 3.x.x - działa również na 3.1.x

B) główna strona - dziwnie brzmi

Pozdrowienia,

Share this post


Link to post
Share on other sites

a można poprosić o infrmacje gdzie znajduje się ten plik ?

[edit]

już znalazłem przepraszam za problem

Edited by Maxy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam mam problem taki że zrobiłem tak jak napisał Spanner , podmieniłem to ale na gamehub . Strona Główna otwiera się dobrze ale nie działa zakładka z forum , możecie pomóc ? dzięki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Możesz podesłać link bo w ciemno będzie ciężko... może coś innego zepsułeś, bo normalnie to działa bez problemowo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam mam problem taki że zrobiłem tak jak napisał Spanner , podmieniłem to ale na gamehub . Strona Główna otwiera się dobrze ale nie działa zakładka z forum , możecie pomóc ? dzięki

 

Możesz podesłać link bo w ciemno będzie ciężko... może coś innego zepsułeś, bo normalnie to działa bez problemowo

 

Mam taki sam problem po ustawieniu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam taki sam problem po ustawieniu.

 

Rozwiązany. W globalTemplate adres zakładki forum należy zmienić na "/index.php?/index"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.