Skocz do zawartości
  • 0
Skubaniec

Modyfikacja stylu Warrior

Pytanie

Skubaniec    0

Mam problem z zwężeniem forum. Udało mi się zwężyć forum ale tło też jest teraz zwężone i do tego górny pasek się przesunął.

Chciałbym aby tło było rozciągnięte na całą szerokość a górny pasek był normalnie wycentrowany.

Aders Forum: http://jamajskiecss.gameclan.pl/ipb/

I jeszcze jedno, jak z menu usunąć "More". I czy można shoutbox umieścić w portalu w którymś boxie ?

Proszę o pomoc.

SS:

szablon1.png

W ipb_styles.css mam coś takiego:

body {

background: #fff;

color: #1c2837;

font: normal 13px arial, verdana, tahoma, sans-serif;

position: relative;

width: 80%;

margin-left: auto;

margin-right: auto;

background-repeat: no-repeat;

background-position: top center;

background-attachment: fixed;

position: relative;

}

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

14 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0
Spanner    4238

No i dlatego masz skopany wygląd.

Po 1. body nie może mieć szerokość 80% tylko albo w ogóle albo 100% bo inaczej będziesz miał taką kichę jak masz

2. co chcesz dokładnie zwęzić,bo nie bardzo rozumiem

3. wstaw do stylów coś takiego:

#nav_more { display: none; }

to zniknie Ci ten link More

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Spanner    4238

No ok, ale całe forum razem z tłem itp, czy tylko wewnętrzną część forum ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Spanner    4238

No to w body daj width na 100% a zmień szerokość w #ipboard_body .main_width, .width, .wrapper

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Skubaniec    0

No to w body daj width na 100% a zmień szerokość w #ipboard_body .main_width, .width, .wrapper

A gdzie znajde to "#ipboard_body .main_width, .width, .wrapper" ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Skubaniec    0

I czy można robić większy odstęp forum od górnego paska czyli przesunąć całe forum dół tak aby można było dodać większy baner.

@Wiem że nabijam posty 1 pod drugim ale nie mogłem już edytować tego wyżej.

Edytowano przez Skubaniec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Spanner    4238

Witaj,

ten kod znajdziesz tam gdzie zmieniałeś szeroko ść body czyli w ipb_styles.css. Jeśli skin jest dobrze zaprojektowany to jak wstawisz większy banner to się samo powinno poprzesuwać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Skubaniec    0

Nie mam "#ipboard_body .main_width, .width, .wrapper" ;/

A co do zmiany benera to jak dodam większy to owszem przesówa ale buguje się i jakies dziwne czrne tło jest pod banerem.

SS:

1234.png

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Spanner    4238

Oczywiście, że masz, tylko nie koniecznie to jest zapisane w jednej linijce. Może to wyglądać np. tak:

#ipboard_body .main_width,
.width, .wrapper[/code]

Co do drugiego pytania, to to nie jest banner tylko logo. Ale z tym nie pomogę, bo podany adres nie działa więc tutaj musisz sobie radzić sam. W standardowym skinie za wysokość loga odpowiada #branding

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Skubaniec    0

#branding - Działa, dziękuje, a czy jak jeszcze można obniżyć/wyśrodkować menu.

Co do zwężenia forum to znalazłem:

#ipboard_body.minimal #ipbwrapper{

width: 990px;

margin: 0 auto;

Próbowałem zmienić width ale nie działa ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Skubaniec    0

#branding - Działa, dziękuje, a czy jak jeszcze można obniżyć/wyśrodkować menu.

Jednak nie działa ponieważ w portalu mam dobrze a na forum dalej ten sam błąd.

Najlepiej łapcie link do forum i na żywo zobaczycie:

http://www.jamajskie.eu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Spanner    4238

Jeśli tłem jest obrazek niepowielalny to się nie da zrobić tak. to musi być obrazek, który można powielić w poziomie/pionie jak tam się chce. Musisz trochę sam pokombinować przy użyciu firebuga czy coś, bo nikt Ci nie przerobi za darmo wszystkiego tak jak chcesz, bo to są już płatne rzeczy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.