Jump to content
  • 0
Roki

Jak wygenerować auth_key

Question

Witam,

miałem kiedyś swoją stronę zintegrowaną z forum, lecz serwis padł. Planuje reaktywacje lecz mam jeden problem, nie mogę dokonać logowania przez stronę. Wszystkie odnośniki (rejestracja, odzyskanie hasła) chodzą. Po wprowadzeniu danych otrzymuje taki błąd:

[#10193] Napotkano błąd podczas przetwarzania logowania. Proszę spróbować ponownie.

Moim zdaniem brakuje tylko auth_key'a, lecz nie wiem jak go zdobyć. Nie tworzyłem tej strony, więc proszę Was o pomoc w tej sprawie. Logowanie wcześniej działało. Dodam, że była to także inna wersja IPB.

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Bo w starej wersji mogło działać, ale bodajże od 3.1.2 wprowadzony został token zabezpieczający formularz. Pobierasz rejestr w swojej aplikacji, czy jak to robisz?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Po prostu wysyłam dane do formularza

Wrzucam kawałem kodu:


<div class="forum-pasek">

	  <form action="http://board.wb-gaming.eu/index.php?app=core&amp;module=global&amp;section=login&amp;do=process" method="post">

	   <input type="hidden" name="auth_key" value="xxx" />

	   <input type="hidden" name="referer" value="http://board.wb-gaming.eu/" />

	   <a href="http://board.wb-gaming.eu" class="forum"></a>

	   <input class="login" rel="login" value="login" type="text" name="username" />

	   <input class="haslo" rel="haslo" value="haslo" type="password" name="password" />

	   <input type="submit" class="zaloguj" value="" />

	   <a href="http://board.wb-gaming.eu/index.php?app=core&module=global&section=register" class="rejestracja"></a>

	   <a href="http://board.wb-gaming.eu/index.php?app=core&amp;module=global&amp;section=lostpass" class="przypomnij"></a>

	  </form>

	 </div>

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Zmierzam do tego, aby wpisując dane na stronie głównej zalogować się na forum. Ta funkcja mi działała, lecz jakiś rok temu i na innej wersji forum, też 3.x.x. Istnieje jeszcze możliwość logowania przez zewnętrzne systemy? Bo w obecnym kodzie brakuje mi tego auth_key, którego nie potrafię odnaleźć/wygenerować.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Witaj,

kilka postów wyżej napisałem, że w wersji chyba 3.1.2 wprowadzili takie zabezpieczenie :) Jeśli chodzi o generowanie tego tokenu, to przeczytaj post powyżej. Napisałem Ci w jaki sposób jest on generowany

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.