Skocz do zawartości
  • 0
Roki

Jak wygenerować auth_key

Pytanie

Roki    0

Witam,

miałem kiedyś swoją stronę zintegrowaną z forum, lecz serwis padł. Planuje reaktywacje lecz mam jeden problem, nie mogę dokonać logowania przez stronę. Wszystkie odnośniki (rejestracja, odzyskanie hasła) chodzą. Po wprowadzeniu danych otrzymuje taki błąd:

[#10193] Napotkano błąd podczas przetwarzania logowania. Proszę spróbować ponownie.

Moim zdaniem brakuje tylko auth_key'a, lecz nie wiem jak go zdobyć. Nie tworzyłem tej strony, więc proszę Was o pomoc w tej sprawie. Logowanie wcześniej działało. Dodam, że była to także inna wersja IPB.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

5 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0
Spanner    4236

Bo w starej wersji mogło działać, ale bodajże od 3.1.2 wprowadzony został token zabezpieczający formularz. Pobierasz rejestr w swojej aplikacji, czy jak to robisz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Roki    0

Po prostu wysyłam dane do formularza

Wrzucam kawałem kodu:


<div class="forum-pasek">

	  <form action="http://board.wb-gaming.eu/index.php?app=core&amp;module=global&amp;section=login&amp;do=process" method="post">

	   <input type="hidden" name="auth_key" value="xxx" />

	   <input type="hidden" name="referer" value="http://board.wb-gaming.eu/" />

	   <a href="http://board.wb-gaming.eu" class="forum"></a>

	   <input class="login" rel="login" value="login" type="text" name="username" />

	   <input class="haslo" rel="haslo" value="haslo" type="password" name="password" />

	   <input type="submit" class="zaloguj" value="" />

	   <a href="http://board.wb-gaming.eu/index.php?app=core&module=global&section=register" class="rejestracja"></a>

	   <a href="http://board.wb-gaming.eu/index.php?app=core&amp;module=global&amp;section=lostpass" class="przypomnij"></a>

	  </form>

	 </div>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Spanner    4236

dla gości jest to:

md5("this is only here to prevent it breaking on guests")

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Roki    0

Zmierzam do tego, aby wpisując dane na stronie głównej zalogować się na forum. Ta funkcja mi działała, lecz jakiś rok temu i na innej wersji forum, też 3.x.x. Istnieje jeszcze możliwość logowania przez zewnętrzne systemy? Bo w obecnym kodzie brakuje mi tego auth_key, którego nie potrafię odnaleźć/wygenerować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Spanner    4236

Witaj,

kilka postów wyżej napisałem, że w wersji chyba 3.1.2 wprowadzili takie zabezpieczenie :) Jeśli chodzi o generowanie tego tokenu, to przeczytaj post powyżej. Napisałem Ci w jaki sposób jest on generowany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.