Skocz do zawartości
E10

Ostatnie posty

Polecane posty

Szukałem , szukałem niestety nie znalazłem ...

Jak mogę zrobić taki wygląd ostatniego posta na stronie głównej : ipbv.png

Oczywiście chodzi o wersje 3.1.4 . Za każdą pomoc "+"

Edytowano przez E10

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witam,

co to za obrazek jest ? avatar? czy inna ikonka zamiast tej co jest standardowo ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Trzeba albo zmodyfikować kod forum, albo napisać hook. Dokładnie Ci nie powiem, bo musiałbym poprzeglądać wszystko. W każdym razie chodzi o to, że podczas pobierania for (class_forums.php) musisz dodatkowo pobrać informacje o użytkowniku, jeśli ID ostatnio postującego jest różne od 0.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłem tak : (Niestety nie wyświetla awataru mojego i chciałbym oddzielić troche avatar od dziś , przez itd..)

ipbf.png


<else />



<div style="float: left;"><div class='t_avatar <if test="$data['go_new_post'] === false">no-new</if>'><img src="<div class='t_avatar <if test="$data['go_new_post'] === false">no-new</if>'><img src="http://mojeforum.pl/public/style_images/master/t_avatar.png" alt="" class='frame' /><span>{IPSMember::buildAvatar($data['starter_id'])}</span></div></div>

Do ipb_styles.css dodałem:

.t_avatar{

         width: 39px;

         height: 39px;

         overflow: hidden;

         position: relative;

         background: url("http://mojeforum.pl/public/style_images/master/t_avatar.png") no-repeat 1px 0px;

 }


 .t_avatar.no-new{

         opacity: 0.4;

         filter: alpha(opacity=40);


 }


 .t_avatar img.frame{

         position: absolute;

         top: 0;

         left: 0;

         z-index: 100;


 }


 .t_avatar span{

         display: block;

         width: 37px;

         height: 37px;

         position: absolute;

         top: 0px;

         left: 1px;

         overflow: hidden;

         z-index: 99;

 }


 .t_avatar span img{

         width: 37px;

         height: 37px;

 } 

PS Będę wdzięczny jeżeli pomożesz

Edytowano przez E10

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ale tutaj na sztywno wklejasz jakiś obrazek i używasz jakichś CSS'ów. Masz je zdefiniowane w stylach ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A pod tym adresem:

http://mojeforum.pl/public/style_images/master/t_avatar.png

jest ten obrazek i się wyświetla ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A pod tym adresem:

http://mojeforum.pl/public/style_images/master/t_avatar.png

jest ten obrazek i się wyświetla ?

Mojeforum.pl jest przykładem , mam zmieniony na swój

Ale tutaj na sztywno wklejasz jakiś obrazek i używasz jakichś CSS'ów. Masz je zdefiniowane w stylach ?

W widoku tematach gdybym chciał to by działało normalnie

Wystarczyło by zamienić ten kod:

<td class='short altrow'>{parse replacement="{$data['folder_img']}"}</td>
Na:
<td class='short altrow'><div class='t_avatar <if test="$data['go_new_post'] === false">no-new</if>'><img src="<div class='t_avatar <if test="$data['go_new_post'] === false">no-new</if>'><img src="http://mojeforum.pl/public/style_images/master/t_avatar.png" alt="" class='frame' /><span>{IPSMember::buildAvatar($data['starter_id'])}</span></div></td>

+ Dodac css ktore podalem w wczesniejszym poscie .

PS Mógłbyś pomóc w zrobieniu tego?

to jest domyslny awatar jbc.. Edytowano przez E10

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ten awatar wgrałem sobie na serwer... Moglibyśmy przejść do sprawy jak to zrobić ?

Wydaje mi się , że trzeba troszkę poprawić kod , liczę na twoje wsparcie . Udostępniam także mój adres forum : www.zastrzel.com

To aktualny kod:

<div style="float: left;"><div class='t_avatar <if test="$data['go_new_post'] === false">no-new</if>'><img src="<div class='t_avatar <if test="$data['go_new_post'] === false">no-new</if>'><img src="http://zastrzel.com/public/style_images/master/t_avatar.png" alt="" class='frame' /><span>{IPSMember::buildAvatar($data['starter_id'])}</span></div></div>
ipb_styles.css:
.t_avatar{

         width: 39px;

         height: 39px;

         overflow: hidden;

         position: relative;

         background: url("http://zastrzel.com/public/style_images/master/t_avatar.png") no-repeat 1px 0px;

 }


 .t_avatar.no-new{

         opacity: 0.4;

         filter: alpha(opacity=40);


 }


 .t_avatar img.frame{

         position: absolute;

         top: 0;

         left: 0;

         z-index: 100;


 }


 .t_avatar span{

         display: block;

         width: 37px;

         height: 37px;

         position: absolute;

         top: 0px;

         left: 1px;

         overflow: hidden;

         z-index: 99;

 }


 .t_avatar span img{

         width: 37px;

         height: 37px;

 } 

Edytowano przez E10

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ten awatar wgrałem sobie na serwer...

Jbc ten awatar odgrywa rolę jako Awatar Domyślny.

Edytowano przez E10

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cofnij wszystkie zmiany.

Wejdź w ipb_styles.css

Znajdź:

.general_box {
Dodaj powyżej:
#userAvatar img

{

        max-width: 30px;

        max-height: 30px;

}
Wejdź w boardIndexTemplate Znajdź:
<li>{$this->lang->words['f_protected']}</li>

												<else />
Dodaj poniżej:
 <li><div id="userAvatar"><br /><div style='float:left;'>{$memberAvatar}&nbsp</div><strong>{$this->lang->words['in_last_topic']} {$forum_data['last_topic_title']}</strong></li>
Znajdź:
<if test="lastpostername:|:isset($forum_data['last_poster_name']) AND $forum_data['last_poster_name']">
Dodaj poniżej:
<php>

$theMember    = IPSMember::load($forum_data['last_poster_id'], 'core,extendedProfile');

if ( $theMember['avatar_location'] == "left"){

$memberAvatar = "<img src='{$this->settings['img_url']}/profile/default_thumb.png' width='25px' height='25px' alt='Img'/>";

}else{

$memberAvatar = IPSMember::buildAvatar($theMember,0,1);

}

</php>	
A teraz mały dodatek, strzałeczka z mojego linku =) Wejdź w boardIndexTemplate Znajdź:
<a href='{parse url="showuser={$forum_data['last_poster_id']}" template="showuser" seotitle="{$forum_data['seo_last_name']}" base="public"}' title='{$this->lang->words['view_profile']}'>{$forum_data['last_poster_name']}</a>{parse template="user_popup" group="global" params="$forum_data['last_poster_id'], $forum_data['seo_last_name']"}
Zamień na:
<a href='{parse url="showuser={$forum_data['last_poster_id']}" seotitle="{$forum_data['seo_last_name']}" template="showuser" base="public"}'>{$forum_data['last_poster_name']}</a><br>&nbsp&nbsp<img src="http://cybstrzaki.com/public/style_images/Cyb2ciemny/strzala.png" />{parse template="user_popup" group="global" params="$forum_data['last_poster_id'],$forum_data['seo_last_name']"}

Kod wykonany przeze mnie! Zabraniam używania go w celu stworzenia poradnika, zabraniam kopiowania go na fora konkurencyjne dla ipsbeyond.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.