Skocz do zawartości
Staszek

Kłopoty z wysyłaniem plików na serwer

Polecane posty

Problem jak w temacie, otóż mam IP.B w najnowszej wersji i nie moge poprzez formularze wysyłać plików (np nowego avatara, loga forum czy czegokolwiek innego).

Myslałem ze IP.B ma za małe prawa dostępu ale pomimo tego, że na potrzeby testu przestawiłem całe forum na 777 mam dalej ten sam problem.

Forum jest na hostingu home.pl dla firm. Podejrzewam, że trzeba cos dopisać w jakimś pliku konfiguracyjnym.

Byłbym wdzięczny za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mimo iż pisałeś o chmodach to zapytam.

Czy folder Profile w public_html/uploads/ posiada chmody 777 ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Po wysłaniu avatara jest komunikat, ze prosze skontaktowac sie z administratorem.

Jesli wysylam jakis plik z panelu admina (np logo forum) to jest komunikat ze nie mozna wyslac pliku na serwer.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Podaj mi dokładną treść komunikatu wysyłania awatara z edycji profilu, całą, dokładną, co tam pisze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wgrywanie nie powiodło się. Proszę powiadomić o tym administratora.

Generalnie to nie moge wysyłać jakichkolwiek plikow, takze np xml czy innych. Zupelnie jakbym nie mial uprawnien albo cos to blokowalo. Mam wrażenie, że to coś po stronie serwera (poza instalacja i zrobieniem CHMOD'ow, cos jescze trzeba zrobić? )

Edytowano przez Staszek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chmody 777 masz również na cały folder Cache (z zawartością) oraz uploads (z zawartością) ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie jestem pewien czy podaje właściwą scieżke (path) z ftp. Forum ma używać dpmyślnego katalogu uploads co poajwia sie automatycznie podczas instalacji.

Ewentualnie jak sprawdzic jaka jest ta sciezka? Uzyskana przez klienta ftp (filezille) niestety nie pomaga.

PS. Nie zamazałeś wszystkiego, w opisie ustawień widać domyślne scieżki (swoją drogą te domyślne to nie są właśnie dobre ścieżki?)

Edytowano przez Staszek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiem, że nie zmazałem, ale taki już tu system, że nie można edytować postów :D

PS: Jeśli dałbyś mi dostep do FTP i ACP to sądze, że uporałbym się z tymi problemem, bo skoro ty nie wiesz czy dobra ścieżkę przepisujesz to skąd ja mam wiedzieć skoro tego nie widzę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz katalog tmp w głównym katalogu forum i nadaj mu uprawnienia 777 powinno pomóc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.