Skocz do zawartości
icebox

[3.1.4] Dwa języki na forum

Polecane posty

Jak zrobić aby były dostępne 2 języki na forum bez nadpisywania oryginalnego (angielskiego). Pytanie pada bo przy wielu próbach i poradach z tego działu za każdym razem nadpisywało mi oryginalny (angielski) język. Paczka ze spolszczeniem jest Spannera

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nic nie nadpisuję. Jeden ustawiasz sobie jako domyślny, a zmieniać możesz po lewej w stopce. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tyle, że podczas wgrywania nadpisuje angielską wersję za każdym razem. Chyba, że coś robię nie tak. więc proszę o tutka

Edytowano przez icebox

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie rozumiem, jak Ci nadpisuje jezyk ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

faktycznie nadpisuje EN, sprawdze u siebie na localhoscie i powiem Ci gdzie tkwi przyczyna

_____________________________________________________________

zrobilem u siebie to tak na 3.1.4 i dziala poprawnie

plik jezykowy o nazwie "polski.xml.gz" wgralem do folderu "admin"

nazwe pliku wpisalem w rubryce "OR enter the filename of the xml.gz language pack" i kliknalem Importuj, zaimportowalo poprawnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tak, wszystko co bylo w paczce all in one

ale mozesz sobie tez wgrywac pojedyncze pliki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wielkie dzięki za pomoc. A znalazłeś może przyczynę? + oczywiście się należy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

przyczyny nie znalazlem jedynie rozwiazanie problemu, mam nadzieje, ze udalo Ci sie to zrobic ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

przy wgraniu pojedynczej paczki nadpisuje pliki ale przy all nie :huh: i przenosi do strony głównej nie dokańczając załadunku paczki :(

Edytowano przez icebox

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie. nie ma żadnych komunikatów. ładuje plik w w pewnym momencie wywala na główną stronę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to by chyba pokazało driver error a nie przekierowywało na główną stronę forum

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to by chyba pokazało driver error a nie przekierowywało na główną stronę forum

nie zawsze, czasami poprostu wywala i przekierowywuje gdzie indziej, przewaznie do index.php

pogadaj ze swoim hostingiem o wydluzenie czasu, przynajmniej na jakis czas aby sobie wszystko wgrac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mhm. Spróbuj tak, znajdź plik initdata.php, znajduje się w głównym katalogu. Przed zamknięciem tagu php,

?>
Dodaj takie coś:
ini_set('max_execution_time', '300');

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.