Skocz do zawartości
TurkuSevdali_Aska

Włączenie / wyłączenie restrykcji ACP

Polecane posty

Utworzyłam grupę z dostępem do ACP bazującą na uprawnieniach admina. (User Group Management > Can Access ACP > Yes)

Do tej grupy dodałam użytkowników, którzy

a ) mają całkowity dostęp do ACP (żadnych restrykcji)

b ) teoretycznie mają dostęp do ACP jednak mają również wszystkie restrykcję (nie zaznaczyłam żadnego punktu) czyli de facto nie mają dostępu do ACP

W Manage ACP Restrictions przy ich nickach widnieje kłódka i są to tylko użytkowicy z grupy b.

Chciałabym się upewnić upewnić czy skoro w tej grupie są 3 osoby i przy 2 jest ta kłódka w restrykcjach to czy znaczy, że tylko 1 znich ma całkowity dostęp a te 2 żadnego?

Oraz czy w sytuacji zmiany restrykcji dla poszczególnych osób z tej grupy tj. włączenie / wyłączenie wszystkich restrykcji inaczej całkowite wyłączenie / nadanie 100% dostępu do ACP wystarczy w Member ACP Restriction Permissions wybrać Find and add administrator i nie zaznaczyć żadnego punktu w resrtykcjach a w drugim przypadku w Member ACP Restriction Permissions z opcji po lewej wybrać Remove all member's restriction?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tak, jeśli chcesz zabronić dostępu to dodajesz restrykcje i nic nie zaznaczasz, ale to też nie jest w 100% tak. Niektóre aplikacje dodatkowe nie mają żadnych restrykcji do ustawienia i działają dla wszystkich, którzy mają dostęp do ACP. Ale to są takie ekstremalne przypadki. Ogólnie to jest tak jak piszesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.