Skocz do zawartości
  • 0
Lawliet

Błąd Wgrywanie nie udało się + chmody

Pytanie

Witam

Przeniosłem stronę na nowy serwer i od tego momentu podczas wgrywania lekkich (około 1mb) plików do modyfikacji Downloads występuje błąd

Błąd Wgrywanie nie udało się

Być może to wina źle ustawionych chmodów a być może nie. Prosiłbym prócz pomocy z pluginem o podanie plików na które nanieść muszę chmody 777 (podczas instalacji pamiętałem, ale teraz wyleciało mi z głowy)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

8 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

To w IP.Downloads tak masz czy przy każdym wgrywaniu załącznika?

Ale pewnie masz złą ścieżkę w ACP -> zakładka System -> System Settings -> zakładka System -> General Configuration i tam masz Path to 'upload' directory

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Nie no Path jest w porządku.

/home/(nazwa konta)/domains/cybstrzaki.pl/public_html/uploads

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

To masz wpisane ? a co masz obok pola wpisane? to samo ? jak zmieniałeś serwer to ta wartość napewno nie jest taka sama. A CHMOD'y ustaw dla katalogu uploads na 777 wraz z zawartością.

PS. odpowiedz na pytanie czy to forum, czy IP.Downloads?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

To IP.Downloads

Zmieniałem pathe po zmianie serwera dlatego tak dziwi mnie ten błąd. Obok tego pola mam wyświetlone to samo (skopiowałem to). Błąd pojawia się przy imporcie czegokolwiek w IP.Downloads

Jedyna zmiana jaka jest to ta, że baza danych inaczej się nazywa. Dostęp do bazy danych zmieniałem tylko w confgloba.php

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

No to nie ten dział przenoszę :)

Co do uprawnień CHMOD 777 wraz z zawartością na katalogi: hooks, cache, uploads, public, downloads, screenshots i wszystko powinno śmigać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Spanner twoja pomoc na pewno jest skuteczna jednak w moim przypadku nie pomoże ponieważ... jest to wina hostingu! Ontersi.pl <- nie polecam tam zakładać for opartych o IPB. Przerzuciłem się na serurityhost.pl i wszystko ładnie śmiga :)

Pozdrawiam, można zamknąć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

a bo tak to jest jak się ktoś ceną sugeruje :) Najważniejsze, że działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.