Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
kerad72

problem z przeniesieniem bazy z vbulletin na ipb

Polecane posty

witam,

przenieslismy converterem wszystkie posty z vbulletin na ipb, i teraz mamy zamiast polskich znakow wszedzie krzaczki, co i gdzie trzeba zmienic?

strone mamy na niemeickim serwerze

pre_1297185833__baza2.png

pre_1297184957__baza.png

niestety na konkurencyjnym forum nie pomogli mi :(

czy mozecie mi pomoc co mam dalej zrobic?

Edytowano przez kerad72

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

haj

1. nie widac obrazkow

2. jakie macie kodowanie na serwerze i jakie ustawione na forum ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

a dla jezyka polskiego powinienes miec ISO-8859-2 lub UTF-8 i podejrzewam, ze dlatego sa krzaki w polskich fontach bo nie ten jezyk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

jak miales wczesniej kodowana baze, tez latain1-swedish_ci ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

awiec server jest niemeicki i zachcialo mi sie forum po latach :) wgralem najnowsza wersje i wszystko dziala, a teraz przypomnialo mi sie ze wczesnie (pare lat temu) mialem skopiowana baze ze starego forum vbulletin i troche dziwne ze te krzaczki wyskakuja

i przy bazie nic nie zmienialismy, bylo tez latain1-swedish_ci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

kodowanie jezyka polskiego dla IP.Board jest jak juz pisalem ISO-8859-2 lub UTF-8

nie wiem jak to tam bylo w vB

nie wiem jak masz spolszczenie dla IPB kodowane a jak ustawione w ACP

moze ten temat Ci pomoze:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.