Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
Maesh2010

Problem z wgraniem LOGO

Polecane posty

Witam,

Posiadam forum w wersji 3.1.3 i wgrałem Deflectiona. No i ... nie mogę zmienić logo, co może być przyczyną? Zawsze wchodziło (3.0.x) a teraz nie :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Takich tematów już się tutaj trochę przewinęło... Wspólny ich mianownik to piracki, znullowany deflection i problem z wgraniem logo ;)

Sprawdź dokładnie jaką masz ścieżkę loga i podmień, jak nie wskoczy to ctrl+f5

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nulledowskie?! Kupione!! - Bo nigdzie głupi nie mogłem znaleźć :D

Edytowano przez Maesh2010

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Rzuć linkiem do forum. Zobaczę jaką masz ścieżkę loga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

WBoard.freecast.pl - przepraszam za domenę, na razie jestem bez grosza (licka).

A z resztą, na razie nie ma po co z 16GB rezygnować :P

Edytowano przez Maesh2010

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

.../public/style_images/IP.D/banner.jpg

No i wrzucasz dokładnie "banner.jpg" w powyższą lokalizacje, podmieniasz i nic?

Edytowano przez Kombajn

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Z tą szybką zamianą logo to zawsze były jaja, już od IPB 2.x.x

Nie korzystaj z tego.

Podmień dokładnie na ścieżkę i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Kurcze, na PNG było przeźroczyste tło a w jpg nie:/ Mógłbym prosić o napis

WBoard - Miejsce dla Ciebie!
? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

No to umieść .PNG

Wejdź w ACP/Wygląd/Kliknij na nazwe skina/Zakładka CSS/ipb_styles.css

I tam znajdź (ctrl+f) taki wpis:


#branding {

background: url({style_images_url}/banner.jpg) no-repeat 0 0;

Zamień .jpg na .PNG i zapisz, następnie wrzuć swoje przeźroczyste logo w .PNG i po kłopocie.

Edytowano przez Kombajn

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ok!:)

@ Działa żołnierzu, możesz iść na spoczynek :-0

Edytowano przez Maesh2010

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Szybka podmiana nie działa w skinach gdzie jest wyrzucony mały fragmencik komentarza po którym IP.B poznaje odpowiedni kod :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Fragmencik komentarza? ;) Czyli? :P

Przecież kupiony ma skin :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W skinach dla IP.B 2.x miałeś coś takiego (cytuje z pamięci :) )

<!-- logo_start -->
kod loga
<!-- //logo_end -->[/code]

i jeśli takiego fragmentu w skinie nie było, to nie dało się zamienić loga przy użyciu tego narzędzia. Tutaj przypuszczam, że wystarczy zmienić w zamiennikach nazwę czy coś i też będzie leżeć zmiana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem został rozwiązany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.