Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
DeWo

Integracja aplikacji z BBCodem

Polecane posty

Joł joł :facepalm:

Chłopaki mam problemik. Napisałem aplikację do IMDb (cud, nie? :D ) no i „przyszedła” pora na integrację z BiBiKodem... I pojawił się problem :(

Tworząc plik BBCoda przy deklaracji klasy daję dziedzczenie z klasy mojej aplikacji, ale niestety PHP wywala błąd informujący mnie o tym, że nie można odnaleźć klasy aplikacji.

Co robić? Może sugestie jak inaczej pobrać z aplikacji jedną jedyną zmienną?

Yours,

DeWo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

probowales przekazanie przez parametr [$_GET] ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Po pierwsze aplikacja sama z siebie nie ma żadnego interfejsu dla usera, więc ciężko byłoby teraz to zrobic.

Po drugie sama aplikacja pobiera GETem dane ze skryptu, więc za dużo by tego było ;)

A po trzecie muszę przekazac bardzo dużo danych a jakos nie mam przekonania do wysyłania dużych ilości tekstu GETem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

no to jedynie na Spannera poczekac ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

oj nie słuchasz moich rad :) już Ci pisałem. Swoją klasę umieszczasz, albo w innym pliku albo w tym samym. klasa BBCode'a jest narzucona więc tutaj nic nie zmienisz, ale możesz w niej utworzyć instancje swojej klasy, przekazać odpowiednie parametry/dane i niech ona zrobi wszystko to co potrzeba i zwróci to w klasie BBCode'a a klasa BBCode'a będzie musiała zwrócić to wyżej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

oj nie słuchasz moich rad już Ci pisałem. Swoją klasę umieszczasz, albo w innym pliku albo w tym samym. klasa BBCode'a jest narzucona więc tutaj nic nie zmienisz, ale możesz w niej utworzyć instancje swojej klasy, przekazać odpowiednie parametry/dane i niech ona zrobi wszystko to co potrzeba i zwróci to w klasie BBCode'a a klasa BBCode'a będzie musiała zwrócić to wyżej

Witaj Spannerze,

Ach.. Może to dlatego że jestem jeszcze zaspany ale nic nie zrozumiałem ;)

Chodzi Ci o to, że jeśli BiBiKod jest instalowany razem z applikacją to może bez dziedzczenia odbierać dane z klasy aplikacji? Trochę dziwne ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie. Zakładamy że klasa BBCoda nazywa się MojBBCode i musi rozszerzać klasę CoreBBCode więc masz coś takiego:


<?php

class MojBBCode extends CoreBBCode
{
public function execute($params)
{
$myClass = new MyClass;
return $myClass->doSomething($params);
}
}

class MyClass
{
....
}
?>[/php]

Masz takie coś wtedy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ale ja dokładnie tak robiłem!

Ale PHP wywala błąd w lini

class MojBBCode extends CoreBBCode

mówiący, że nie może odnaleźć klasy CoreBBCode :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie może Ci tak wywalać, to ten fragment jest narzucony przez IP.Board i jeśli zrobisz tak jak forum narzuca to będzie to działać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem został rozwiązany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.