Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
DeWo

Integracja aplikacji z BBCodem

Polecane posty

Joł joł :facepalm:

Chłopaki mam problemik. Napisałem aplikację do IMDb (cud, nie? :D ) no i „przyszedła” pora na integrację z BiBiKodem... I pojawił się problem :(

Tworząc plik BBCoda przy deklaracji klasy daję dziedzczenie z klasy mojej aplikacji, ale niestety PHP wywala błąd informujący mnie o tym, że nie można odnaleźć klasy aplikacji.

Co robić? Może sugestie jak inaczej pobrać z aplikacji jedną jedyną zmienną?

Yours,

DeWo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Po pierwsze aplikacja sama z siebie nie ma żadnego interfejsu dla usera, więc ciężko byłoby teraz to zrobic.

Po drugie sama aplikacja pobiera GETem dane ze skryptu, więc za dużo by tego było ;)

A po trzecie muszę przekazac bardzo dużo danych a jakos nie mam przekonania do wysyłania dużych ilości tekstu GETem...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

oj nie słuchasz moich rad :) już Ci pisałem. Swoją klasę umieszczasz, albo w innym pliku albo w tym samym. klasa BBCode'a jest narzucona więc tutaj nic nie zmienisz, ale możesz w niej utworzyć instancje swojej klasy, przekazać odpowiednie parametry/dane i niech ona zrobi wszystko to co potrzeba i zwróci to w klasie BBCode'a a klasa BBCode'a będzie musiała zwrócić to wyżej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

oj nie słuchasz moich rad już Ci pisałem. Swoją klasę umieszczasz, albo w innym pliku albo w tym samym. klasa BBCode'a jest narzucona więc tutaj nic nie zmienisz, ale możesz w niej utworzyć instancje swojej klasy, przekazać odpowiednie parametry/dane i niech ona zrobi wszystko to co potrzeba i zwróci to w klasie BBCode'a a klasa BBCode'a będzie musiała zwrócić to wyżej

Witaj Spannerze,

Ach.. Może to dlatego że jestem jeszcze zaspany ale nic nie zrozumiałem ;)

Chodzi Ci o to, że jeśli BiBiKod jest instalowany razem z applikacją to może bez dziedzczenia odbierać dane z klasy aplikacji? Trochę dziwne ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie. Zakładamy że klasa BBCoda nazywa się MojBBCode i musi rozszerzać klasę CoreBBCode więc masz coś takiego:


<?php

class MojBBCode extends CoreBBCode
{
public function execute($params)
{
$myClass = new MyClass;
return $myClass->doSomething($params);
}
}

class MyClass
{
....
}
?>[/php]

Masz takie coś wtedy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie może Ci tak wywalać, to ten fragment jest narzucony przez IP.Board i jeśli zrobisz tak jak forum narzuca to będzie to działać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.