Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
Aniol

Shoutbox - ustawienie miesiąca

Polecane posty

Proszę mi powiedzieć, w jaki miejscu mogę zmienić nazwę miesiąca z October na Pażdziernik w oknie shoutbox'a

Screen:

etinpl-1286956638-U1.png

Dziękuję za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

ACP -> zakładka System -> System Settings -> zakładka IP.Shoutbox -> Global Configuration -> tam masz opcję Long time format w której ustawiasz format, ale jeśli pozostałe daty na forum masz po Polsku to tutaj także powinno być po polsku. Na tym forum ustawiłem tylko locale w ustawieniach języka na pl_PL.utf-8 (w Twoim przypadku pl_PL.iso-8859-2) i musi działać jak należy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Więc tak:

Zmieniłem w ACP w Językach -> na pl_PL.iso-8859-2

Nazwa miesiąca zmieniła się na etinpl-1286963304-U1.jpg, czyli mamy krzaki.

W config global mam ustawione:

$INFO['sql_charset'] =   'latin2';

a w ACP zakładka Ustawienia: Server Environment utf-8, bo jak zmienię na iso to mam krzaki ;/

I o co tu chodzi ? jaki plik edytować aby poprawić to pa?dziernik xD?

Dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A no to mój błąd, zasugerowałem się tym, zę pisałeś gdzieś że masz w iso-8859-2 i stąd tak napisałem. Skoro Server Environment masz na utf-8 to locale też powinno być na utf-8, czyli pl_PL.utf-8

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A no to mój błąd, zasugerowałem się tym, zę pisałeś gdzieś że masz w iso-8859-2 i stąd tak napisałem. Skoro Server Environment masz na utf-8 to locale też powinno być na utf-8, czyli pl_PL.utf-8

zmieniłem locale ponownie na pl_PL.utf-8 i znowu mam October w shoutbox i na dole w stopce koło strefy czasowej.

Wtf?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli przy utf-8 masz po angielsku to znaczy, że na serwerze nie są dostępne takie locale i bierze domyślne angielskie. Napisz do administratora serwera, że przy ustawieniu w skrypcie locale na pl_PL.utf-8 wyświetla Ci się po angielsku zamiast po polsku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

OKey, dzięki, napisałem do Admina żeby coś z tym zrobił i czekam na odp.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem został rozwiązany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.