Skocz do zawartości
neomammut

Parę pytań o możliwości....

Polecane posty

neomammut    0

Witam!

Mam dwa pytania:

1. Jeśli wybiera się dany wątek, to żeby przekierowanie następowało do najnowszego postu w danym wątku, a nie do pierwszej -jak to zrobić?

2. Czy jest możliwość ustawienia, żeby nowe tematy i tematy z nowymi odpowiedziami były na czerwono i pogrubione?

Pozdrawiam!

Edytowano przez neomammut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spanner    4247

Witaj,

ad 1. chcesz wiedzieć dla Siebie czy zmienić wszystkie linki, żeby kierowały do najnowszego postu ? jeśli dla siebie, to kliknij w datę napisania postu to Cię przeniesie do pierwszego nieprzeczytanego postu w danym temacie

ad 2. da się, gdzieś na forum pisałem o tym jak to zrobić, ale teraz nie mogę coś tego znaleźć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
neomammut    0

ad1: Tyczy się wszystkich linków.

ad2: Poszukam także, także pogoogluje, ale jak narazie nic nie znalazłem.

Dziękuję z góry za odpowiedź!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Duke_    1282

ad.1

tylko najedz myszka na to co zaznaczylem na czerwono a zobaczysz gdzie bedzie Cie przenosic

postyi.jpg

ad.2

zapoznaj sie z tym tematem

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spanner    4247

Ad 2.

Ad 1. to dość gruba przeróbka, żeby to wykonać i wiele zmian

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
neomammut    0

I mam kolejne pytanie, może ja ciemny jestem, próbuję w widoku forum, zamiast tekstu "Oznacz to forum jako przeczytane" wstawić ikonę. Robię to w CSS`ie w pliku styles.css i nic. Próbuję to zrobić od strony kodu strony, też nic. Clasa to ".desc".

Taki jest kod pliku forumIndexTemplate:

<caption class='maintitle'>

                <span class='main_forum_title'>{$forum_data['name']}</span><span class='desc'><a href='{parse url="app=forums&amp;module=forums&amp;section=markasread&amp;marktype=forum&amp;forumid={$forum_data['id']}&amp;returntoforumid={$forum_data['id']}" base="public"}' title='{$this->lang->words['mark_as_read']}'>({$this->lang->words['mark_as_read']})</a></span></caption>
A tak wygląda pfragment pliku styles.css:
.maintitle .desc {


    font: normal 10px verdana, tahoma, sans-serif;

    color: #b6c7db;

}

Ikona nazywa się: markasread.png. Powiedzcie mi jeszcze, gdzie tą ikonkę umieścić, jeśli używam głownego stylu dostępnego zaraz po instalacji forum?

Z góry oczywiście dziękuję!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spanner    4247

chcesz umieścić w CSS tą ikonę czy jako link do oznaczania ?

jeśli jako link to zamień

<caption class='maintitle'>
<span class='main_forum_title'>{$forum_data['name']}</span><span class='desc'><a href='{parse url="app=forums&amp;module=forums&amp;section=markasread&amp;marktype=forum&amp;forumid={$forum_data['id']}&amp;returntoforumid={$forum_data['id']}" base="public"}' title='{$this->lang->words['mark_as_read']}'>({$this->lang->words['mark_as_read']})</a></span></caption>[/code] na:
[code]<caption class='maintitle'>
<span class='main_forum_title'>{$forum_data['name']}</span><span class='desc'><a href='{parse url="app=forums&amp;module=forums&amp;section=markasread&amp;marktype=forum&amp;forumid={$forum_data['id']}&amp;returntoforumid={$forum_data['id']}" base="public"}' title='{$this->lang->words['mark_as_read']}'><img src="{style_images_url}/markasread.png" alt="{$this->lang->words['mark_as_read']}" /> ({$this->lang->words['mark_as_read']})</a></span></caption>

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
neomammut    0

Właśnie zrobiłem to samo, źle operowałem kodem, tzn błędnie, bo zapomniałem o { i nie dziwne, że przeglądarka zwariowała :)

Ale teraz mam jeszcze jedno pytanie, jak wypośrodkować nazwę forum, wyświetla się na grubej belce nad tematami danego forum. U mnie jest przesunięta trochę do góry....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spanner    4247

Tutaj nie powiem Ci w ciemno, najlepiej by było to zobaczyć i pobawić się w firebugu co przesunąć o ile i jak, bo niestety bez podglądu tego nie jestem w stanie zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Duke_    1282

najprawdopodobiej w CSS :) i tam kombinuj, metoda prob i bledow to najlepsza szkola

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.