Skocz do zawartości
neomammut

Parę pytań o możliwości....

Polecane posty

Witam!

Mam dwa pytania:

1. Jeśli wybiera się dany wątek, to żeby przekierowanie następowało do najnowszego postu w danym wątku, a nie do pierwszej -jak to zrobić?

2. Czy jest możliwość ustawienia, żeby nowe tematy i tematy z nowymi odpowiedziami były na czerwono i pogrubione?

Pozdrawiam!

Edytowano przez neomammut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Witaj,

ad 1. chcesz wiedzieć dla Siebie czy zmienić wszystkie linki, żeby kierowały do najnowszego postu ? jeśli dla siebie, to kliknij w datę napisania postu to Cię przeniesie do pierwszego nieprzeczytanego postu w danym temacie

ad 2. da się, gdzieś na forum pisałem o tym jak to zrobić, ale teraz nie mogę coś tego znaleźć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ad1: Tyczy się wszystkich linków.

ad2: Poszukam także, także pogoogluje, ale jak narazie nic nie znalazłem.

Dziękuję z góry za odpowiedź!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

ad.1

tylko najedz myszka na to co zaznaczylem na czerwono a zobaczysz gdzie bedzie Cie przenosic

postyi.jpg

ad.2

zapoznaj sie z tym tematem

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ad 2.

Ad 1. to dość gruba przeróbka, żeby to wykonać i wiele zmian

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

I mam kolejne pytanie, może ja ciemny jestem, próbuję w widoku forum, zamiast tekstu "Oznacz to forum jako przeczytane" wstawić ikonę. Robię to w CSS`ie w pliku styles.css i nic. Próbuję to zrobić od strony kodu strony, też nic. Clasa to ".desc".

Taki jest kod pliku forumIndexTemplate:

<caption class='maintitle'>

                <span class='main_forum_title'>{$forum_data['name']}</span><span class='desc'><a href='{parse url="app=forums&amp;module=forums&amp;section=markasread&amp;marktype=forum&amp;forumid={$forum_data['id']}&amp;returntoforumid={$forum_data['id']}" base="public"}' title='{$this->lang->words['mark_as_read']}'>({$this->lang->words['mark_as_read']})</a></span></caption>
A tak wygląda pfragment pliku styles.css:
.maintitle .desc {


    font: normal 10px verdana, tahoma, sans-serif;

    color: #b6c7db;

}

Ikona nazywa się: markasread.png. Powiedzcie mi jeszcze, gdzie tą ikonkę umieścić, jeśli używam głownego stylu dostępnego zaraz po instalacji forum?

Z góry oczywiście dziękuję!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

chcesz umieścić w CSS tą ikonę czy jako link do oznaczania ?

jeśli jako link to zamień

<caption class='maintitle'>
<span class='main_forum_title'>{$forum_data['name']}</span><span class='desc'><a href='{parse url="app=forums&amp;module=forums&amp;section=markasread&amp;marktype=forum&amp;forumid={$forum_data['id']}&amp;returntoforumid={$forum_data['id']}" base="public"}' title='{$this->lang->words['mark_as_read']}'>({$this->lang->words['mark_as_read']})</a></span></caption>[/code] na:
[code]<caption class='maintitle'>
<span class='main_forum_title'>{$forum_data['name']}</span><span class='desc'><a href='{parse url="app=forums&amp;module=forums&amp;section=markasread&amp;marktype=forum&amp;forumid={$forum_data['id']}&amp;returntoforumid={$forum_data['id']}" base="public"}' title='{$this->lang->words['mark_as_read']}'><img src="{style_images_url}/markasread.png" alt="{$this->lang->words['mark_as_read']}" /> ({$this->lang->words['mark_as_read']})</a></span></caption>

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Właśnie zrobiłem to samo, źle operowałem kodem, tzn błędnie, bo zapomniałem o { i nie dziwne, że przeglądarka zwariowała :)

Ale teraz mam jeszcze jedno pytanie, jak wypośrodkować nazwę forum, wyświetla się na grubej belce nad tematami danego forum. U mnie jest przesunięta trochę do góry....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Tutaj nie powiem Ci w ciemno, najlepiej by było to zobaczyć i pobawić się w firebugu co przesunąć o ile i jak, bo niestety bez podglądu tego nie jestem w stanie zrobić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

najprawdopodobiej w CSS :) i tam kombinuj, metoda prob i bledow to najlepsza szkola

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.