Skocz do zawartości
pio72

Dodatkowa ramka nad SB

Polecane posty

pio72    26

Witam,

chciałbym Was poprosić o pomoc w wygenerowaniu/stworzeniu dodatkowej ramki w której byłyby opisy stacji narciarskich. Zdjęcie dane stacji, po kliknięciu w zdjęcie zostaję przeniesiony do konkretnego tematu z forum.

Podobnie jak na forum z linku. Tylko że chciałbym mieć taką ramkę nie poziomą, a pionową i powiedzmy na SB, lub nad statystykami.

Tak to wygląda:

http://www.smaczny.pl/forum/forum?

ramka po prawej stronie ze zdjęciami.Przepisy extra.

albo tak jak tutaj, jeszcze lepiej:

10 Random Arcade games

http://ipbcoding.com/forum/

lub tutaj:

Dziękuję za pomoc.

ps. A może jest już taki mod gotowy ?

Edytowano przez pio72

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spanner    4248

Mo może być najprostsza tabelka. Takie coś po prawej stronie można w IPB zrobić bez problemu i jest do tego dodatek ale do wersji 3.x.x

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pio72    26

Pewnie że może być tabelka tak jak piszesz. Umieszczona nad pierwszą kategorią na forum. A w niej zdjęcia, jedno obok drugiego tak by klikając w zdjęcie przejść do danego tematu na forum, to wszystko :) Poproszę o poradę jak to wykonać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spanner    4248

Kod tabelki to coś takiego:


<div class="borderwrap">
<div align="center" class="maintitle">
Tytuł
</div>
<table align='center' class='ipbtable' cellspacing='1' cellpadding='3'>
<tbody><tr>
<td>
coś tam
</td><td width="20%">
i tu też
</td>
</tr>
</tbody></table>
</div>[/code]

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pio72    26

Bardzo dziękuję. W którym miejscu wkleić ten kod by był nad pierwszą kategorią forum ?

I jak wrzucić w ramkę obrazek jpg tak by był klikalny i prowadził do danego tematu na forum ?

Dzięki.

ps

kombinuję ze ścieżką którą mi kiedyś podawałeś, wklejam w miejsca coś tam i tu też

<div style="position: absolute; top: 30px; right: 30px;"><a href="http://www.chcechodzic.pl"target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/pomoc.png" /></a></div>

</div>

ale nie widać tego na forum, niestety.

Edytowano przez pio72

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spanner    4248

Kod obrazka daj taki:

<a href="http://www.chcechodzic.pl" target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/pomoc.png" /></a>

co do tego, gdzie to wkleić to zależy czy ma być na każdej stronie, czy tylko na stronie głównej. Jeśli na wszystkich stronach to we Wrapperze musisz wkleić

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pio72    26

Zobacz już prawie sobie poradziłem:

http://www.kochamnarty.pl

Mam jeszcze pytanie co do wielkości obrazków, bo mam ich kilka i niestety każdy ma inne wymiary. Czy da się zrobić tak by okno automatycznie ustawiało obrazek, tak jak avatar(wielkość)......Bo słabo to wygląda.....zobacz sam.

I czy jest jakiś ogranicznik by weszły np 4 obrazki i koniec ?

Edytowano przez pio72

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spanner    4248

Co do obrazka to sam musisz sobie ustawić width/height na danym obrazku. A co do ograniczenia to zależy ile utworzysz <td>zawartość</td> i zawsze można kolejne <tr> ...

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pio72    26

Bardzo dziękuję, jakoś to wyszło. Mi się bardzo podoba. Wielkie dzięki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Duke_    1282

moze ten skrypt pomoglby w automatycznym skalowaniu obrazkow do wybranego rozmiaru ? z pewnoscia ulatwiloby to troche zycie ;)



<?

class Image {

var $config;
var $cacheUrl = 'cache_image/';

function __construct($param){

$this -> config = $param;
$this -> checkConfig();
$this -> checkCache();
$this -> generate();
}

function checkCache(){


$cacheName = $this ->cacheUrl.$this -> config['max'].bin2hex($this -> config['img']);
$this -> cacheName = $cacheName;
if(is_file($cacheName)){
$im = new Imagick($cacheName);
header("Content-type: ".$im->getFormat());
echo $im->getimageblob();
die();
}

}

function generate(){

$im = new Imagick($this -> config['img']);
$max = $this -> config['max'];
$im -> thumbnailImage($max,$max, true);
$im -> writeImage($this -> cacheName);
header("Content-type: ".$im->getFormat());
echo $im->getimageblob();
die();
}

function checkConfig(){

$c =$this -> config;
if(
( empty($c) )or
(isset($c['img']) && !is_file($c['img']) ) or
(isset($c['max']) && (!is_numeric($c['max']) || $c['max']<0))

)
$this -> generateError();
}


function generateError(){

$errorImage = $this -> cacheUrl.'error';

if(!is_file($errorImage)){
$image = new Imagick();
$draw = new ImagickDraw();
$pixel = new ImagickPixel( 'white' );
$image->newImage(100, 30, $pixel);
$pixel->setColor('black');
$text = "error";
$draw->setFontSize( 30 );
$draw -> setFont('Courier');
$image->annotateImage($draw, 4, 24, 0, $text);

$image->borderImage(new ImagickPixel('black'), 1, 1);
$image->setImageFormat('png');
header ('Content-type: image/png; charset=utf-8');
echo $image;
$image -> writeImage($errorImage);
die();
}else{
$im = new Imagick($errorImage);
header("Content-type: ".$im->getFormat());
echo $im->getimageblob();
die();
}
}
}

$image = new Image($_GET);


?>

[/code]

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pio72    26

Duke,

gdzie mam go wkleić ? W którym bicie i w którym miejscu ?

I jeszcze IE wyświetla mi te reklamy pionowo. Czy da się to poprawić?

Edytowano przez pio72

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Duke_    1282

ten skrypt kiedys znalazlem ale nigdy nie uzywalem, jak znajde chwile czasu to sprawdze

co do obrazkow to jak wstawiles linki w skrypcie ? moim zdaniem tam tkwi blad ze masz je pionowo

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pio72    26

Tak wygląda cały skrypt, wklejony w : Edytuj Nagłówek i Stopkę Skina:

<div class="borderwrap">

<div align="center" class="maintitle">

NASZE RELACJE Z WYJAZDÓW NARCIARSKICH

</div>

<table align='center' class='ipbtable' cellspacing='1' cellpadding='3'>

<tbody><tr>

<td>

<center> <a href="http://www.kochamnarty.pl/Kanton-Wallis-Zermatt-t184.html"target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/zermatt.png" /></a></div>

<a href="http://www.kochamnarty.pl/Val-Di-Sole-13032010-20032010-t1341.html"_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/val di sole.png" /></a></div>

<a href="http://www.kochamnarty.pl/na-koncu-Austrii-Arlberg-t1174.html"target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/alberg.png" /></a></div>

<a href="http://www.kochamnarty.pl/Janske-Lazne-t416.html"target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/janske lazne.png" /></a></div>

<a href="http://www.kochamnarty.pl/Korbielow-Pilsko-t233.html"target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/pilsko.png" /></a></div></center>

</tr>

</tbody></table>

</div>

Może coś zmienić by w IE było normalnie również, a nie tylko w FF :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Duke_    1282

zamien na :



<div class="borderwrap">
<div align="center" class="maintitle">
NASZE RELACJE Z WYJAZDÓW NARCIARSKICH
</div>
<table align='center' class='ipbtable' cellspacing='1' cellpadding='3'>
<tbody><tr>
<td>


<center>

<a href="http://www.kochamnarty.pl/Kanton-Wallis-Zermatt-t184.html"target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/zermatt.png" /></a>
<a href="http://www.kochamnarty.pl/Val-Di-Sole-13032010-20032010-t1341.html"_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/val di sole.png" /></a>
<a href="http://www.kochamnarty.pl/na-koncu-Austrii-Arlberg-t1174.html"target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/alberg.png" /></a>
<a href="http://www.kochamnarty.pl/Janske-Lazne-t416.html"target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/janske lazne.png" /></a>
<a href="http://www.kochamnarty.pl/Korbielow-Pilsko-t233.html"target="_blank"><img src="style_images/1/folder_team_icons/pilsko.png" /></a>

</center>




</tr>
</tbody></table>
</div>

[/code] jesli bedziesz chcial zrobic druga linie obazkow to wtedy po odpowiednim obrazku wstawisz sobie
[code]

</div>

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Duke_    1282

podejrzewam, ze go nie skopiowal na forum a ogolnie jest bo inaczej byly by wieksze niedociagniecia ale moze sie myle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pio72    26

Dokładnie teraz mam to co podał mi Duke_. Czy mam gdzieś jeszcze ewentualnie dodać:

</td>

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Spanner    4248

</center>




</tr>
[/code]

tutaj po center brakuje Ci </td>

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pio72    26

Witam,

jak w takim kodzie wycentrować banerki:

<div class="table_wrap">

<table class="ipb_table" summary="Fora w kategorii 'NAZWA'">

<tr class="row2"><td><a href=" src="/public/style_extra/team_icons/sportone.png" /></a>

<a href="http://www.bezpiecznienastoku.pl/komiks/start.htm"target="_blank"><img src="/public/style_extra/team_icons/bs1.png" /></a>

</td></tr>

</table>

</div></div>

Teraz są z lewej strony, a chciałbym po środku. Gzie wkleić <center> </center> ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Duke_    1282

<div class="table_wrap">
<table class="ipb_table" summary="Fora w kategorii 'NAZWA'">

<tr class="row2"><td>
<center>
<a href="http://kochamnarty.pl/topic/1465-tylko-dla-uzytkownikow-kn/"target="_blank"><img src="/public/style_extra/team_icons/sportone.png" /></a>
<a href="http://www.bezpiecznienastoku.pl/komiks/start.htm"target="_blank"><img src="/public/style_extra/team_icons/bs1.png" /></a>
</center>
</td>
</tr>
</table>
</div></div>[/code]

teoretycznie tak ale wydaje mi sie, ze masz to w css dlatego masz po lewej stronie, sprawdz tam na poczatku

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pio72    26

Tak jest niestety bez ramki głównej, w sensie kategorii.

Zobacz jak mam teraz, na dole:

http://www.kochamnarty.pl

W Twojej wersji mam w środku ale już bez ramki niestety.A chcę w ..... ;)

Edytowano przez pio72

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.