Skocz do zawartości
w4rezman

Mały problem z linkami

Polecane posty

Cześć,

Mam taki mały? problem, wszystkie odnośniki na głównej są zakończone index.php?

kiedy najade na logo wyswietla: strona.pl/index.php? kiedy najade na temat wyswietli strona.pl/index.php?/forum

jak to naprawić?:)

Edytowano przez w4rezman

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

W ACP -> zakładka System -> System Settings -> zakładka System -> Server Environment

włącz opcję Use .htaccess mod_rewrite a następnie stwórz plik .htaccess w katalogu głównym forum z taką zawartością:

<IfModule mod_rewrite.c>
Options -MultiViews
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>[/code]

chyba, że pod w/w opcją masz inną zawartość to ją wklej i będziesz miał linki takie jak na tym forum

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Czy w pliku .htaccess masz coś jeszcze, czy tylko ten wpis ? jaki wpis masz w ACP w tej zakładce, o której pisałem ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja miałem dokładnie to samo i powodem było to żę mam dwa pliki .htaccess jeden w głównym serwera a drugi w folderze /forum

i trzeba zmienić ten w /forum i powinno już być ok mi to pomogło a identyczny zonk miałem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.