Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Spanner

[Artykuł/Tutorial] [del] Witamy ponownie, ... <---- usuwamy pasek

Polecane posty

Tytuł: [del] Witamy ponownie, ... <---- usuwamy pasek

Opis:

Kategoria: IP.Board 2.3.x i 2.2.x

Data dodania: 23.02.08, 00:43

Autor: serwin

Witam dziś wpadłem na pomysł by usunąć przeszkadzający pasek "Witaj ponownie, Twoja ostatnia wizyta miała miejsce: XXXX "

th_pasek_9e5de.png

OTO MOJA INSTRUKCJA:

EDYTUJEMY tyle pliczków ile mamy skinów :P

Otwieramy: cache/skin_cache/cacheid_X/skin_boards.php.php gdzie X numer twojego skina

Odnajdujemy i usuwamy (około od 264 do 277 linii w notatnik++) :

<table cellspacing=\"0\" class=\"newslink\">
<tr>
<td><b>{$this->ipsclass->lang['welcome_back_text']}: <span>$lastvisit</span></b><!-- IBF.NEWSLINK --></td>
<td align=\"right\" valign=\"middle\">
" . (($this->ipsclass->member['id'] == 0) ? ("
<form action=\"{$this->ipsclass->base_url}act=Login&amp;CODE=01&amp;CookieDate=1\" method=\"post\">
<input type=\"text\" size=\"20\" name=\"UserName\" onfocus=\"focus_username(this)\" value=\"{$this->ipsclass->lang['qli_name']}\" />
<input type=\"password\" size=\"20\" name=\"PassWord\" onfocus=\"focus_password(this)\" value=\"------\" />
<input class=\"button\" type=\"image\" src=\"{$this->ipsclass->vars['img_url']}/login-button.gif\" />
</form>
") : ("")) . "
</td>
</tr>
</table>[/code] [b]PRZEZ ACP [/b] ACP>SKIN>NASZ SKIN>HTML>PAGETOP i usówamy
[code]<table cellspacing="0" class="newslink">
<tr>
<td><b>{$this->ipsclass->lang['welcome_back_text']}: <span>$lastvisit</span></b><!-- IBF.NEWSLINK --></td>
<td align="right" valign="middle">
<if="$this->ipsclass->member['id'] == 0">
<form action="{$this->ipsclass->base_url}act=Login&amp;CODE=01&amp;CookieDate=1" method="post">
<input type="text" size="20" name="UserName" onfocus="focus_username(this)" value="{$this->ipsclass->lang['qli_name']}" />
<input type="password" size="20" name="PassWord" onfocus="focus_password(this)" value="------" />
<input class="button" type="image" src="{$this->ipsclass->vars['img_url']}/login-button.gif" />
</form>
</if>
</td>
</tr>
</table>

I teraz cieszymy się forum bez tego paska :P

Tutorial napisane przez serwin zakaz rozpowszechniania bez mojej zgody NAPISANE DLA IPSBeyond.pl

Wszelkie kłopoty proszę zgłaszać tutaj:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.