Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
Lawliet

Ipoitns błąd ;/

Polecane posty

to już mnie zaczyna dołować. Na dawnych forum Ipoints działało świetnie - za to miałem problemy z uploadem bazy danych. Teraz kiedy baza danych się wczytała, mam problemy z ipoints.

Bug nr. 1

Gdy wchodzę w MENU Ipoints w górnym menu forum występuje komunikat :

Fatal error: Call to a member function home() on a non-object in /home/gramyhsm/domains/gramy.hsms.pl/public_html/admin/applications_addon/other/points/

modules_public/points/points.php on line 131

Bug nr.2 Gdy wchodzę w jakiś temat po przebudowaniu skinu występuje komunikat :

Fatal error: Call to undefined method skin_global_10::member_points() in /home/gramyhsm/domains/gramy.hsms.pl/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.

php(1373) : eval()'d code on line 801

Chciałbym zaznaczyć, że tylko na przebudowanym skinie występuje bug nr. 2

Zaczyna to już mnie irytować. Oczywiście przeszukałem wasze forum i wiem, że Cache ma być na 777 ( cala zawartość ) Problem tkwi w tym iż cache ma taki chmody.

Proszę o szybką pomoc.

Edytowano przez xDanielxmc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Błąd 1 oznacza, że nie ma funkcji home() w pliku points.php może to oznaczać, że modyfikacja jest uszkodzona. Najlepiej zobaczyć w temacie supportu tego moda, czy ktoś nie miał takiego problemu, ewentualnie może wyszła już nowsza wersja moda z usuniętym problemem.

Problem 2. mówi, że w skinie nie ma szablonu member_points. Jeśli po odbudowie tak się dzieje i nie da się tego w żaden sposób naprawić to zostaje tylko przeinstalować moda

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Przeinstalowywałem moda. Pamiętam, że na czystym forum tego moda potrafiłem zainstalować bez większych kłopotów, a tu na forum ( po przeniesieniu bazy danych ) pojawiają się te 2 błędy ;/

Czyżby szablon nie zapisywał bitów ? co poradzić ? nie mam pojęcia. Jest to najnowsza wersja pobrana z oficjalnej strony IPB więc pliki są kompletne.

Minus ( - ) nadal nie wiem co zrobić

Plus ( + ) powiedziałeś konkretnie w czym tkwi problem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nie wiem czy to w ogóle coś pomoże ale spróbuj w phpMyAdminie naprawić i zoptymalizować bazę danych, czasami to pomaga, a napewno nie zaszkodzi. Czy coś oprócz bazy danych zmieniałeś? serwer albo coś.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Zmieniłem tylko bazę danych.

PS : proszę konkretniej ;/ nie jestem taki OBEZNANY. Zoptymalizować tzn ? co mam zrobić po kolei ?

EDIT : już się udało zoptymalizować i naprawić. Zobaczę czy coś dało.

EDIT : Nic to nie dało ;/ nadal nie tworzy się ten bit w szablonie.

PS : mogę ręcznie dodać ten BIT, ale jakie właściwości mam wpisać?

PS2: Jak mogę wpisać tą opcje home() w points.php ?

Edytowano przez xDanielxmc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Opis jak to zrobić masz tutaj: [Artykuł/Tutorial] Jak stworzyć kopię bazy tylko oczywiście nie musisz wykonywać opcji 3 do końca

Ad PS. możesz dodać ale co wpisać to nie wiem, bo to trzeba z pliku instalacyjnego pobrać bo ja niestety nie znam modu na pamięć :)

Ad PS2. dodać możesz prosto. Wystarczy otworzyć plik i po

class ....
{[/code] dodać
[code]
public function home()
{

}

Tylko że to nic nie zmieni, bo błąd zniknie, ale nic się nie będzie wyświetlać bo w tej metodzie powinna być jakaś zawartość, ale jaka to wie tylko autor dodatku :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

A nie ma tych dwóch odpowiedzi zamieszczonych w plikach instalacyjnych ? mam takie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

to w skinie jest, tak jak pisałem, ale z metodą home(), to nie znajdziesz bo to jest osadzone po prostu w pliku, który masz w archiwum

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Hmm.. więc skupmy sie na tym, dlaczego te blędy wyskakują ? Tzn. wiemy dlaczego, ale DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE skoro pliki sa kompletne. Dlaczego po backupie bazy danych nie tworzy się BRAKUJĄCY BIT w skinie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz, to jutro zainstaluje sobie tego moda i zobaczę co z nim jest nie tak i dlaczego tak się dzieje. Co do problemów z zapisem, to czy w ACP w skinie jest ten bit? bo jeśli jest to jest problem z zapisem na dysku, a jeśli nie ma to trzeba by się przyjrzeć samemu forum

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Nie ma. Spróbuję od nowa uploadować bazę danych ( na nową ) i napiszę czy był jakiś rezultat.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Problem został rozwiązany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.