Skocz do zawartości
Duke_

Konfiguracja "Hook'a"

Polecane posty

czy mozna a jesli tak to jak ustawic w hook'u aby np. nie pokazywaly sie nowe posty lub tematy w nim tylko z dzialow niedostepnych dla zwyklych userow ?

normalnie nie maja tam userzy dostepu ale w hook'u widza ze taki post lub temat istnieje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

chodzi Ci o tego hooka co jest domyślnie na forum ?

jeśli chcesz, żeby pokazywało tematy z wszystkich for łącznie z tymi, do których user nie ma dostępu to

Otwórz: admin/applications/forums/sources/classes/forums/class_forums.php

Znajdź (w funkcji hooks_recentTopics()):

foreach( $this->forum_by_id as $forumID => $forumData )
{
if ( ! $forumData['can_view_others'] )
{
continue;
}

if ( $forumData['password'] )
{
continue;
}

if ( ! $this->registry->permissions->check( 'read', $forumData ) )
{
continue;
}

if ( is_array( $bvnp ) AND count( $bvnp ) )
{
if ( in_array( $forumID, $bvnp ) )
{
continue;
}
}

if ( $this->settings['forum_trash_can_id'] AND $forumID == $this->settings['forum_trash_can_id'] )
{
continue;
}

/* Still here? */
$_topics = $this->lastXThaw( $forumData['last_x_topic_ids'] );

if ( is_array( $_topics ) )
{
foreach( $_topics as $id => $time )
{
if( in_array( $time, $timesUsed ) )
{
while( in_array( $time, $timesUsed ) )
{
$time +=1;
}
}

$topicIDs[ $time ] = $id;
}
}
}[/code] [b]Zamień na:[/b]
[code]foreach( $this->forum_by_id as $forumID => $forumData )
{
/*if ( ! $forumData['can_view_others'] )
{
continue;
}

if ( $forumData['password'] )
{
continue;
}

if ( ! $this->registry->permissions->check( 'read', $forumData ) )
{
continue;
}

if ( is_array( $bvnp ) AND count( $bvnp ) )
{
if ( in_array( $forumID, $bvnp ) )
{
continue;
}
}*/

if ( $this->settings['forum_trash_can_id'] AND $forumID == $this->settings['forum_trash_can_id'] )
{
continue;
}

/* Still here? */
$_topics = $this->lastXThaw( $forumData['last_x_topic_ids'] );

if ( is_array( $_topics ) )
{
foreach( $_topics as $id => $time )
{
if( in_array( $time, $timesUsed ) )
{
while( in_array( $time, $timesUsed ) )
{
$time +=1;
}
}

$topicIDs[ $time ] = $id;
}
}
}

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wlasnie pokazuje mi posty z wszystkich dzialow na forum a chcialbym tak aby user lub inna grupa np Klubowicz nie widzieli ze istnieje jakis Temat gdzie dostep i rozmowy prowadzi tylko Zarzad Klubu. Nie moga otworzyc tego tematu, bo ich nie wpusci ale widza ze taki temat istnieje.

Np Kosz, widac tytul posta lub tematu w hook'u ktory znalazl sie w koszu bo w koszu jest to jako nowy post wiec go tam wyswietla.

jeśli chcesz, żeby pokazywało tematy z wszystkich for łącznie z tymi, do których user nie ma dostępu to

wlasnie chcialbym aby nie wyswietlalo w hook'u postow lub tematow z wybranych przeze mnie dzialow.

nie chcialem nic sprawdza dopoki sie nie zapytam ponownie ale widzac odp. wyzej, mysle ze w takim razie powinienem zrobic to odrotnie niz napisales ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

każdy user widzi standardowo tylko te tematy, do których działów ma dostęp. Jeśli zwykły użytkownik nie ma dostępu np. do działu Team, to nie ma szans, żeby w tym hooku pokazało mu posty z tego działu. Jeśli tak jest to masz źle ustawione uprawnienia na forum :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

wlasnie jest tak, ze w hooku widac ale nigdzie indziej juz tego nie widac i nie wiem gdzie i jak to juz ustawic

poza tym mialem wczoraj taki problem, ze wylaczylem w hooku

- Najnowsze 5 postow

- Najnowsze 5 tematow

a wrzucilem tam kalendarz i niby wszystko bylo ok ale ludzie nie mogli sie na forum zalogowac, wchodzili na forum poprzez rozne podstrony aby jakos na forum sie zalogowac bo wszystkim wywalalo taki blad:

Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 353779 bytes) in /virtual/pl/h2/vkp/forum/adminpanel/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 577
[/code]

wiec co teraz jest nie tak, ja musze cos zrobic czy wina lezy po stronie serwera ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

z zacytowanym błędem wina leży po stronie serwera. Za mało pamięci jest przydzielone na wykonywanie plików php. Należy zmienić wartość w php.ini dyrektywy memory_limit

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.