Jump to content
  • 0

Logowanie oraz wylogowywanie wywołuje błąd o nieistniejącej stronie


Question

Witam, mam problem z błędem 2S100/1, pokazuje się on po zalogowaniu oraz wylogowaniu, strzelam że to przez pojawiający się parametr ?_fromLogout=2&ct=1594661005, problem jest również o tyle dziwne że w logach systemowych nie ma żadnej wspominki o tym. Tworzyłem też ticket pomocy w ACP do Invision Power, utworzyli konto ale nic nie zrobili w tym kierunku dlatego pytam znawców stąd, może ktoś się już spotkał z takim problemem.

image.thumb.png.3ab0e0bb97e89682620d92d1015dabdf.png

https://csgdansk.pl

login: test accounnt

haslo: Testowo123!@#

Edited by X3nO
Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Administrator

Jaka wersja? Gdzie masz serwer? Problem jest tutaj w tym ct=... mam to na kilku forach i nie wszędzie mi się udało to wyeliminować, dlatego potrzebuję jak najwięcej szczegółów

Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)

Serwer dedykowany na OVH, tak samo było na VPS z Direct Admin w hitme.pl, wersja 4.4.10

Edited by X3nO
Link to post
Share on other sites
  • 0

 

W dniu 20.07.2020 o 10:09, Spanner napisał:

Masz tam jakiś load-ballancer albo coś?

Nie mam

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Administrator

To tutaj trzeba by szukać po stronie serwera, ale nie będzie łatwo. Zgłosiłem to jakiś czas temu do IPS'u, ale temat jak zawsze umilkł

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 0

Nadal nie udało mi się rozwiązać problemu, myślałeś może żeby to jakoś w htaccess zablokować lub przekierować?

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Administrator

Tego tak prosto nie ogarniesz. Problem polega na tym, że ten mechanizm, który użyli jest lekko kulawy.

Działa to tak, że w JS jest sprawdzane, czy istnieje ciasteczko dla zalogowanego użytkownika, jeśli jest, to sprawdzane jest, czy zmienna JS'owa memberID jest ustawiona. Jeśli jest ona 0 - czyli gość to następuje przekierowanie na ten sam adres, pod którym jesteś, ale z parametrem ct=...

Możesz tam dopisać w moim temacie na forum IPS, może to ogarneli w nowej wersji

Link to post
Share on other sites
  • 0

Miałem podobny problem po wstawieniu zwykłego kodu, który jest ukrywany dla gości, czyli {{if !\IPS\Member::loggedIn()->member_id == 'cos'}} {{endif}}

Tam jedzie jest 'cos' to była grupa gościa, lub nie było całego ' == cos'

Ps. Logując się na Twoje forum, nie mam owego błędu.

Edited by Innocent
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Dołącz do pierwszego newslettera Invision Community

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.