Jump to content
  • 0

Przekierowanie błędne - jak zmienić


Question

Recommended Posts

  • 0
  • Administrator

A masz dodaną taką subdomenę ? To nie wina po stronie forum, tylko coś masz źle na serwerze ustawione

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 0

Na serwerze jest dobrze, ponieważ jak dałem die('o') na początku index.php to normalnie wyświetla się literka "o". Chyba w bazie konfiguracji adresy domyślne mogą być źle poustawiane. Wiedziałbyś gdzie tego szukać?

image.png.6798fafdf681387788debde0267fe19f.png

image.png.e0950246eaaa42b7170b9b347c4b83a5.png

Link to post
Share on other sites
  • 0

Ogólnie problem jest taki, że strona na nowym nowym kontenerze korzysta ze starej bazy danych, gdzie pewnie są na sztywno urle wpisane. Muszę więc skopiować tą bazę i podpiąć serwis pod nową kopię z nowymi urlami

Link to post
Share on other sites
  • 0

Teraz wywala mi takie błędy:

[Wed Jan 22 11:31:23.118357 2020] [php7:warn] [pid 253] [client 10.202.25.1:47974] PHP Warning:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/legalne/public_html/ips_kernel/classDb.php on line 1789
[Wed Jan 22 11:31:23.118415 2020] [php7:warn] [pid 253] [client 10.202.25.1:47974] PHP Warning:  Use of undefined constant IPS_CACHE_PATH - assumed 'IPS_CACHE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/legalne/public_html/ips_kernel/classDb.php on line 1829
image.png.df31b62f0290e1d2a26df31dfb647df3.png

image.thumb.png.2d1743fafda86974b9542abdbf27e897.png

 

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Administrator

W katalogu cache już pisałem. Tam masz plik o rozszerzeniu cgi i nazwa coś w stylu last_mysql_error czy coś takiego

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 0

W sumie już nie wyrzuca błędu bazy bo udało się to ogarnąć jednak wciąż przekierowuje na stronę legalne.info, a jeżeli dam funkcję die() w index.php to normalnie ją pokazuje, więc problemu po stronie hostingu raczej nie ma. 

image.png.3f51289922bebb1aebf12258c8469cfa.png

image.png.da97010bd186349f4407c09f165ca839.png

Link to post
Share on other sites
  • 0

Analogicznie wstawiając sam plik "index.php" i wpisując w nim np. frazę "To jest testowa strona" - normalnie pokazuje treść strony. A jeżeli wrzucę pliki od invision tego starego forum to wywala mi błąd 404, że takiej strony nie ma. Może jakieś przekierowania powinienem jeszcze ustawić w tych plikach od invision?

W tym momencie problem jest następujący.

Chcę zaktualizować ipboard 3.1.4 do invision community 4.x.

Dotychczas udało mi się zrobić aktualizację od 3.1.4 do 3.4.6 jednak na starej domenie http://www.forum.legalne.info.pl/

Z racji tego, że stare ipb stoi na php 5 to muszę mieć php 7, żeby mieć invision community 4.

Jednak, aby uniknąć ryzyka tego, że stare forum się zepsuje to utworzyłem nowy testowy kontener, na który chcę przerzucić całe stare forum i tam przeprowadzić cały proces akutalizacji bez obawy o utratę starego forum.

Udało mi się skopiować całą starą bazę danych i obecnie problemem jest "spięcie" nowego adresu ze starą bazą danych i w ogóle, żeby stare forum śmigało na nowym adresie http://forumtestowe.legalne.info/

Skopiowałem wszystkie pliki starego forum z folderu /www do mojego folderu public_html na nowym kontenerze

https://forum.invisionize.pl/uploads/monthly_2020_01/image.png.a55a3476f8dd46d799bf724bf8a3eaeb.png

Jednak problem jest taki, że wpisując w adresie strony internetowej http://forumtestowe.legalne.info/ wyrzuca mi błąd 404, że strona nie została odnaleziona. Z hostingiem wszystko jest okej, ponieważ jeśli do folderu public_html wrzucę sam plik index.php z treścią np. "<h2>To jest moja strona testowa</h2>" to przeglądarka normalnie to wyświetla. Jedynie jest problem kiedy wrzucam te pliki ze starego forum do folderu public_html - wtedy wyskakuje 404. 

Co jeszcze powinienem zmienić, żeby strona wyświetlała się poprawnie? W conf_global.php zmieniłem nazwę używanej bazy danych (to jest ta nowa skopiowana) oraz board_url

https://forum.invisionize.pl/uploads/monthly_2020_01/image.png.77dd4175406749b3d106fd690bf8e6e6.png

W htaccess coś takiego:

https://forum.invisionize.pl/uploads/monthly_2020_01/image.png.d14c3a7fbd9aac324b50a599c3919e22.png

"Problemem jest spięcie nowego adresu z nowo skopiowaną bazą danych" zamiast "starą bazą danych"

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Administrator

Nie zgodze się z Tobą. Idąc tym rozumowaniem, wpisując adres: http://www.forumtestowe.legalne.info/admin/upgrade

powinien się pojawić panel bo to osobny katalog na niego nie działa htaccess forum, itp. Pojawia się jednak strona 404 więc gdzieś coś masz nie tak, albo za bardzo kombinujesz

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Dołącz do pierwszego newslettera Invision Community

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.