Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
TENAZ

Tabela z zewnętrznej bazy.

Question

Witam,

mam pytanie ma ktoś jakiś gotowy kod, aby tabela

		$table = new \IPS\Helpers\Table\Db( 'x', \IPS\Http\Url::internal( 'app=xxx&module=x&controller=xx' ) );
		/* Columns we need */
		$table->include = array( 'id', 'x', 'x', 'x' );
		$table->mainColumn = 'id';
		$table->langPrefix = 'x_';

		$table->tableTemplate  = array( \IPS\Theme::i()->getTemplate( 'tables', 'core', 'admin' ), 'table' );
		$table->rowsTemplate  = array( \IPS\Theme::i()->getTemplate( 'tables', 'core', 'admin' ), 'rows' );
				
		/* Default sort options */
		$table->sortBy = $table->sortBy ?: 'id';
		$table->sortDirection = $table->sortDirection ?: 'desc';
		$table->noSort	= array( 'x', 'x', 'x );
		
		/* Search */

			
		/* CUSTOM */
		$table->parsers = array(
	
		);
		$table->title = 'XXX';
		/* Display */
	    \IPS\Output::i()->output = \IPS\Theme::i()->getTemplate( 'xxx', 'xxx', 'front' )->xxx( $table );

To jest kod dla tabelki, która wyciąga z obecnej bazy, tam gdzie jest forum, a jak wyciągnąć z innej bazy, nie mam pojęcia jak podłączyć inną bazę pod gotową tabele.

 

Z góry dziękuje

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Musisz metodę \IPS\Helpers\Table\Db nadpisać. Ja zrobiłem kopię i po prostu dodałem łączenie się z dowolną bazą (dane i identyfikator) i nazwałem ją DbExt 🙂 

  • Like 1

www.topfrags.pl  | www.gs-dev.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@naXe a masz jakiś gotowy kod żeby zobaczyć jak to wygląda? 

Nie jestem jakimś specem, robię dla siebie wszystko.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Skopiuj plik system/Helpers/Table/Db.php i dodaj łączenie z inną bazą


www.topfrags.pl  | www.gs-dev.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

No tak ale jak to zrobić dokładnie? Te łączenie i ogólnie, mam ten plik już ale jakieś nakierowanie, szkielet czy coś takiego

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Zobacz jak jest w pliku system/Db/Db.php


www.topfrags.pl  | www.gs-dev.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)

A jak później podłączyć ten plik Db.php pod moją aplikację?

I czy wystarczy edytować takie coś?

	public function __construct( $host = NULL, $username = NULL, $password = NULL, $database = "", $port = NULL, $socket = NULL, $utf8mb4 = true, $prefix = '', $readDatabase = NULL )
	{
		$this->connectionDetails = array(
			'host'		=> \IPS\Settings::i()->x_db_host,
			'username'	=> \IPS\Settings::i()->x_db_user,
			'password'	=> \IPS\Settings::i()->x_db_pass,
			'database'	=> \IPS\Settings::i()->x_db_name,
			'port'		=> \IPS\Settings::i()->x_db_port,
			'sql_tbl_prefix'	=> 'xs6_'
		);

		/* Set the prefix */
		$this->prefix = $prefix;

		/* Now initialize the object so we can connect later */
		parent::init();
	}

 

Edited by TENAZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.