Jump to content
  • 0
Mateusz_K

Blok php nie widzi parametrów

Question

Cześć, stworzyłem sobie blok, a w nim jest kod w stylu : 

$id = $_POST['id'];

a na końcu linii mam dołączany plik php : 

include(\IPS\Settings::i()->base_dir . '/test.php');

Blok mam osadzony na stronie. Działa to tak, że jeżeli przejdę pod tę stronę to się odpali ten blok PHP wraz z moim plikiem PHP (to w sumie raczej jasne, że tak to działa, ale piszę dla pewności). 

Teraz moje pytanie, dlaczego nie widzi on danych przesyłanych z $_POST ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Tak, na pewno wysyłam POSTEM. Wysyłam sobie testowo dane poprzez POSTMAN metodą GET i te dane odbiera. Ale jeśli wyślę dane metodą POST to już nie odbiera 😕 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Tylko u mnie jest taka sytuacja, że korzystam z dotpay i ustawiłem sobie adres URLC

<input type="hidden" name="URLC" value="myURL" /> 

W value podaję właśnie tę stronę w której mam umieszczony blok PHP i dołączany plik PHP. I nie widzi zmiennych przesyłanych GETem i POSTEM 😕 . Wcześniej normalnie to działało, a teraz po tym upgrade nie działa. W ogóle nie widzi tych danych przesłanych formularzem

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Eh... Nie było pytania. Podany był źle adres w URLC, zabrakło "/" na samym końcu adresu.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.