Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
  • 1
Mateusz_K

HTTP Error 500

Pytanie

Cześć. Mam na swojej starej wersji problem. Mianowicie, gdy kliknę w link, który zawiera komentarze, to wywala błąd HTTP Error 500. A jak kliknę w link bez komentarzy, to otwiera się pomyślnie. 

Treść błędu:

PHP Fatal error: Method user_popup does not exist in ipSeoMeta in /home/www/prod.audiostereo.pl/www/admin/sources/classes/output/publicOutput.php on line 3766

Co może być nie tak? Wcześniej miałem błąd o treści PHP Fatal error: Method user_popup does not exist in viewAvatarsHook_userInfoPane in /home/www/prod.audiostereo.pl/www/admin/sources/classes/output/publicOutput.php on line 3766

Usunąłem hooka, który odpowiadał za to, ale dalej wywala 500tke .. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Polecane posty

  • 0

Spróbuj w szablonie, który używasz utworzyć w skin_global (czyli główne szablony) taki bit:

Nazwa bitu: user_popup
Zmienne: $memberid=0, $seoName=''
Zawartość: pozostaw pustą

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Witaj,
ten błąd o którym piszesz jest jeszcze w aplikacji IP.SEO.

Problem polega na tym, że kiedyś był szablon user_popup, ale w wersji 3.4.coś został on usunięty, przez co jeśli autor aplikacji nie zmienił w aplikacji tych rzeczy to się pojawia błąd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Hmm, a czy mogę w jakiś inny sposób to naprawić? Czy jestem zmuszony wyłączyć też te rozszerzenie IpSeoMeta ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Mógłbyś powiedzieć jak się do tego dostać? W starej wersji jestem ciemny jak nie powiem co :p. Rozumiem, że poprzez panel admina ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Tak w panelu admina -> zakładka wygląd (look & feel) -> szablony -> dany szablon -> edytuj HTML -> i tam dodaj bit szablonu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Dokleiłem to do testowego szablonu i nawet nie mogę wejść na główną stronę, bo wywala 500tke. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

A jak to dokładnie wygląda w panelu? nie ma możliwości, żeby po dodaniu tego była 500'tka jeśli nie masz takiego szablonu w głównych szablonach to musi to działać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Napisano (edytowany)

Ogólnie wchodzę w Style I szablony i tam dodaje nowy bit według instrukcji które podałeś

admin.jpg

Edytowano przez Mateusz_K

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

A pokaż jeszcze jak wygląda ten bit, który utworzyłeś. Zmienne i treść

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Chłopie, jesteś wielki ! Działa. Dodałem niechcący jeden cudzysłów w $seoName i dlatego się wywalało :D. Jeszcze raz dzięki !!

Tylko jest problem, w tym testowym szablonie zadziałało, ale w domyslnym który mam na forum dalej nie działa 😞

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ciesze się, że mogłem pomóc 🙂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Problem został rozwiązany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Napisano (edytowany)

Dodałem ten bit w testowym szablonie i zadziałało, ale dodałem to do innego szablonu i totalnie wywaliło stronę, że nawet się nie da wejść na forum na tej skórce. 

Jest błąd : PHP Parse error:  syntax error, unexpected ':' in /home/www/prod.audiostereo.pl/cache/skin_cache/cacheid_18/skin_global_other.php on line 1314

 

Edytowano przez Mateusz_K

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Sprawdź sobie jeszcze raz zmienne bitu. Jak będzie ok, to możesz spróbować zrobić tak, że jako treść bitu wstawiasz spację albo

 

i powinno zarobić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Niestety nie działa 😞 zmienne bitu są okej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

to spróbuj skopiować ten plik o którym mowa i podeślij mi na pw to zerknę dokładnie w czym błąd

Ok, błąd jest w bicie szablonu: repButtons. Któryś z if'ów czy coś jest niezamknięty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Dzięki, zadziałało. Tylko mam pytanie jeszcze, czy można usuwać z tej listy głównych szablonów szablony ? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

tak, ale lepiej tego nie robić jeśli nie masz 100% pewności że dany szablon jest nieużywany. Dodatkowo usuwać można tylko szablony, które sam dodasz. Albo na usuwanie których autor dodatku pozwoli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Napisano (edytowany)

Tak, ale właśnie chcę usunąć ten szablon user_popup, bo dodałem go w innym szablonie a inne już tak jakby odziedziczyły to po nim i na tym szablonie w którym dodałem te bity ktore mi podałeś to działa, ale w tych które odziedziczyły tą wartość to już nie działa i znowu wywala 500tke ;/. A minusika nie mam żadnego przy szablonie który dodałem

Edytowano przez Mateusz_K

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

może problem leży gdzie indziej?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Myślę, że nie. Bo dalej w logach wali błędem 

PHP Fatal error: Method user_popup does not exist in ipSeoMeta in /home/www/prod.audiostereo.pl/www/admin/sources/classes/output/publicOutput.php on line 3766

Tak samo jak w tamtych szablonach, a po dodaniu do tamtych szablonów tych bitów jest okej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

a nie masz przy tym bicie jakiegoś minusika albo coś, żeby usunąć? (już nie pamiętam jak było w 3.x ale chyba minusik)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Tak , powinien być minusik, a nie mam go ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ten bit może być w każdym szablonie nawet w takich, które dziedziczą i musi działać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ale właśnie nie działa. Nie mam pojęcia dlaczego w dwóch innych działa, a w innym już nie. A jak wchodzę na tym niedziałającym to wali tym błędem w logach, a jeśli wchodze z tych działających to nie rzuca błędem. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.