Skocz do zawartości

Polecane posty

Witam

Mam problem z linkami zamieszczanymi gdziekolwiek na forum czy to w temacie, czy w SB

Linki nie otwierają się w nowych zakładkach, a zastępują istniejącą

Prośba moja brzmi, jak zrobić, co zrobić, gdzie zrobić aby wszystkie linki na forum otwierały się w nowych zakładkach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

IP.Board 3 nie korzysta już z atrybutu target="_blank" ponieważ jest on niezgodny ze standardem xHTML. Do otwierania linków w nowym oknie wystarczy kliknąć środkowy przycisk myszy. Ale jeśli bardzo Ci zależy na utracie zgodności z xHTML to mogę poszukać gdzie i co dodać

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Mi to nie przeszkadza, wiem jak to i gdzie to się robi, ale większość użytkowników mi to zgłaszała, wnioskuje więc, że jest to pewna niedogodność.

Jeśli to coś tam narusza, z czymś jest niezgodne to dziękuję :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Chyba, znalazłem rozwiązanie Twojego problemu z otwieraniem linków w nowym oknie. Tak przeglądałem sobie ACP i natrafiłem na taką opcje, ale użytkownik musi mieć włączony javascript. W ACP -> zakładka System -> System Settings -> zakładka Forums -> Topics, Posts and Polls i tam masz opcję: Open posted links in a new window? ustaw na Tak i będzie działać

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.