Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
  • 0
_Piotr_

Ikonki działów nie działają.

Pytanie

Witajcie, któryś dzień z kolei próbuję dodać tą Aplikacje (DP32) Forum Icons lecz no wymiękam.

Nie mogę w nocy spać bo ciągle szukam gdzie robię błąd, może dacie mi radę pomóc, i dodacie to ja Sb zaraz bd wszystko analizował co robię źle :(
Uczę się teraz IPB i właśnie z tym nie mogę sobię poradzić.

Skin to Deflection

W załączniku boardIndexTemplate i forumIndexTemplate
Z góry dziękuję ;) :* ;)

boardIndexTemplate.txt

forumIndexTemplate.txt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

11 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

Wgrywałeś tutaj ten dodatek już? bo w tym kodzie widzę, że już jest jakiś kod od własnej ikonki:

<if test="$this->settings['customForumIcons']=='yes'">
														<php>
															$imageURL = "{$this->settings['img_url']}";
															$imageFolder = basename($imageURL);
															$forumId = $forum_data['id'];
														</php>
														<if test="is_file( DOC_IPS_ROOT_PATH . '/' . PUBLIC_DIRECTORY . '/style_images/' . $imageFolder . '/forum_images/' . $forumId . '.png' )">
															<img src="{style_images_url}/forum_images/{$forum_data['id']}.png" alt="" />
														<else />
															<img src="{style_images_url}/forum_images/default.png" alt="" />
														</if>														
													<else />
														<img src='{$this->settings['img_url']}/f_redirect.png' />
													</if>

Jeśli w ustawieniach masz włączone ikonki to wystarczy, że w katalogu public/style_images/KATALOG_SZABLONU/forum_images/ będziesz miał plik o nazwie ID.png, gdzie ID to id danego forum

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ogólnie dodawałem wszystko z poradnika tej aplikacji.

Czyli mówisz że wystarczy dodać to co Ty i ikonki wgrywać pod ID?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

W tym kodzie co dałeś w tych plikach ten kod już jest

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Wgrałem tam ikonkę o nazwie 17.png i niestety w dziale Metin2 nie zmieniła się ona :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

A włączone masz ustawienie? bo tutaj masz warunek, że musisz w acp mieć włączone ustawienie

customForumIcons
  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

O kurcze, a dasz radę powiedzieć mi gdzie to może się znajdować? Ostatnio sprawdzałem Sb wszystkie ustawienia i czegoś takiego nie znalazłem ;(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

a ten plik co wgrałeś to już jest po naniesieniu zmian z tej modyfikacji? jeśli tak to zapewne ona ma jakieś ustawienia i tam jest jakaś opcja czy używać ikon albo coś i pewnie ma też opcję wgrywania ikon w razie czego

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Niee, to jest bez naniesienia zmian.

Czy dałbyś radę pomóc? Dałbym TS'a bądź Ty, wiele osób ma z tym problem więc można by napisać poradnik po wykonaniu tego :)

 

Edytowano przez _Piotr_

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

no to jak bez naniesienia to musisz mieć jakieś ustawienia gdzieś

  • Thanks 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

podeślij namiary na pw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.