Skocz do zawartości
Urlop / Vacation Czytaj dalej... ×
  • Zarejestruj się
  • 0
cherro0125

Umieszczenie linku do bitu CSS'a w szablonie

Pytanie

Jak wygląda osadzanie zewnętrznego bitu CSS'a w szablonie? 

Przy użyciu takiej formuły niestety nie działa.


{{ $css = \IPS\Theme::i()->css( 'charactercreate.css', 'test','front');}}
<link rel='stylesheet' href='{expression="\IPS\Http\Url::external( $css )->setQueryString( 'v', \IPS\SUITE_UNIQUE_KEY )"}' media='all'>

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

16 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 1

W applications/TWOJA_APLIKACJA/dev/css/front/plik.css

i wtedy używasz kodu w aplikacji:

\IPS\Output::i()->cssFiles  = array_merge( \IPS\Output::i()->cssFiles, \IPS\Theme::i()->css( 'plik.css', 'TWOJA_APLIKACJA', 'front' ) );

możesz to dodać w metodzie init w pliku Application.php to będzie ładowany css automatycznie wszędzie w obrębie tej aplikacji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ale co dokładnie chcesz zrobić? Jak tworzysz aplikację to css dodaje się z poziomu aplikacji, jak tworzysz skin to powinieneś swoje css'y umieścić w custom.css

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Aplikacje. 

Czyli ten CSS mam dodać wewnątrz pliku modułu danej aplikacji tak? W jaki sposób?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Czy jeżeli dodałbym ten plik CSS bezpośrednio poprzez dodanie go w edytorze stylów to owa linijka powinna tak samo załadować ten plik bez problemu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

nie. edytor stylów nie ma tutaj nic do tego. jak tworzysz aplikacje to działasz w trybie dev a nie żadne edytory stylów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Mam kolejny problem. 

Otóż w trybie developerskim pięknie wszystko śmiga. Jednak bez niego mimo przebudowania aplikacji szablon nie łapie mi na normalnym trybie CSS'a. Co może być nie tak? 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

a jak używasz css'ów w sensie jak zadeklarowałeś i gdzie css'y. gdzie jest plik?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Zdeklarowałem w pliku modułu takim kodem jaki wcześniej dostałem. Aplikacje przebudowałem tak aby styl CSS znajdował się też w edytorze stylów. Jednak jeśli nie przekleję zwyczajnie kodu CSS i nie wrzucę go do szablonu .phtml w znacznikach <style></style> to poza trybem developerskim nie łapie tego pliku CSS jeśli go nie wrzucę prosto do szablonu w tagi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Sprawdź jeszcze raz, gdzie masz plik ...css, i jak wygląda ta linika, którą wkleiłem wyżej. bo jeśli wszystko masz prawidłowo to nie ma szans, żeby nie działało. Daj znać jak i gdzie masz poumieszczane to postaram się pomóc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Linijka wygląda tak:

\IPS\Output::i()->cssFiles  = array_merge( \IPS\Output::i()->cssFiles, \IPS\Theme::i()->css( 'characterCreate.css', 'lslife', 'front' ) );

Plik CSS znajduje się w folderze aplikacji w /dev/css/front/characterCreate.css.

I w przypadku trybu developerskiego normalnie go łapie bez problemu. Po przebudowaniu aplikacji jednak mimo tego, że bit CSS znajduje się na swoim miejscu. 

https://gyazo.com/6db0a78ad4e1f52c7112c415ff255a9c

 

Szablon go nie łapie. 

https://gyazo.com/78f7e93d415753ccf33a40cbcc716173

Powinienem w Szablonie dodać jakąś linijkę, aby dodać ten plik CSS?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ale w szablonie nie potrzebujesz mieć żadnego pliku css. Jak go dodajesz w ten sposób to on jest automatycznie wstawiany do head strony. Ale tutaj już widzę jedną nieścisłość. Na pierwszym screenie masz characrercreate.css a nie characterCreate.css wielkość liter ma tutaj znaczenie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

A w którym miejscu w kodzie to wstawiasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Zaraz przed lub zaraz po pobraniu szablonu. W kontrolerze modułu.

Edytowano przez cherro0125

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

wklej kod, albo prześlij na PW pliki to zerknę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Problem został rozwiązany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.