Skocz do zawartości
  • Zarejestruj się
  • 0
Innocent

W jaki sposób połączyć liczbę tematów z subforum

Pytanie

<dl>
	{{$count = \IPS\forums\Topic::contentCount( $forum, TRUE );}}
	<dt class="ipsDataItem_stats_number">{number="$count"}</dt>
	<dd class="ipsDataItem_stats_type ipsType_light">{lang="posts_no_number" pluralize="$count"}</dd>
	<dt class="ipsDataItem_stats_number">{number="$forum->topics"}</dt>
	<dd class="ipsDataItem_stats_type ipsType_light">{lang="{!# [1:temat][2:tematy][3:tematy][4:tematy][?:tematów]}" pluralize="$forum->topics"}</dd>
</dl>

Ten kod to taki 2/10, w jaki sposób mogę połączyć liczbę tematów z subforum? Bo ten pokazuje tylko z danego działu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

5 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

piękny kod:

{lang="{!# [1:temat][2:tematy][3:tematy][4:tematy][?:tematów]}" pluralize="$forum->topics"}

jak chcesz to zrobić to musisz zrobić pętlę, która przejdzie po wszystkich subforach czyli po children :

$forum->children()

to zwróci Ci tablicę, która zawiera wszystkie dzieci danego forum. Wtedy na każdym elemencie musisz zsumować tematy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
Napisano (edytowany)
11 minut temu, Spanner napisał:

piękny kod:


{lang="{!# [1:temat][2:tematy][3:tematy][4:tematy][?:tematów]}" pluralize="$forum->topics"}

 

E tam, to jest gotowiec z innego forum. Nic jeszcze przy tym nie robiłem ;f

Mógłbyś jakiś przykład podać z $forum->children()?

Edytowano przez Innocent

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

i będziesz miał wszystko na tacy :) 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0
19 minut temu, naXe napisał:

i będziesz miał wszystko na tacy :) 

No ta, ale gdy robisz to sam, czy z czyjąś pomocą to będziesz wiedział, kiedyś co i jak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.