Jump to content
  • 0
Innocent

Jak wyciągnąć dane z core_members

Question

Mając taki kod: 

{{$visits = \IPS\Db::i()->select( 'members_profile_views', 'core_members', '', 'COUNT(*) DESC', 5, 'members_profile_views' ); }}
{{foreach $visits as $visit}}
{{$member = \IPS\Member::load( $visit );}}
{{$visit = \IPS\Db::i()->select( 'COUNT(*) as count', 'core_members', 'members_profile_views = "' . $visit . '"' )->first(); }}
{lang="profile_views" pluralize="$visit"} 

Nie pobiera mi poprawnie danych z members_profile_views, co w tym jest źle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

14 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
4 godziny temu, Spanner napisał:

Wszystko. Co chcesz zrobić?

Wyciągnąć dane a dokładnie "odwiedzin profilu" i posegregować je od największej liczby.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
28 minut temu, Spanner napisał:

Ale konkretnego użytkownika? bo teraz wyciągasz wszystkie odwiedziny

Tak, danego użytkownika, tak jak to jest w "Popularni użytkownicy"

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

No to musisz mieć klauzulę where to po pierwsze, a po drugie to czemu nie zrobić z tego hooka, widgetu czy coś tylko pchasz to na siłę do szablonu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Na początku chcę zobaczyć jak to będzie wyglądać, potem zrobiłbym z tego widget

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

no ok, ale co dalej, bo teraz robisz tak. pobierasz wyświetlenia profilu i masz coś takiego przykładowo:

15893
54
12
1
0
0
0

itd

i próbujesz załadować użytkownika po tej liczbie wyświetleń a później nie wiadomo skąd bierzesz że liczysz użytkowników, którzy mają taką liczbę. pole, które pobierasz to jest liczba wyświetleń a nie ID usera.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
42 minuty temu, Spanner napisał:

no ok, ale co dalej, bo teraz robisz tak. pobierasz wyświetlenia profilu i masz coś takiego przykładowo:

15893
54
12
1
0
0
0

itd

i próbujesz załadować użytkownika po tej liczbie wyświetleń a później nie wiadomo skąd bierzesz że liczysz użytkowników, którzy mają taką liczbę. pole, które pobierasz to jest liczba wyświetleń a nie ID usera.

Użyłem  {lang="profile_views" pluralize="$member->members_profile_views"} do wyciągnięcia wyświetleń, ale nadal nie jest to posegregowane tylko ustawia się to po ID użytkownika.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
{{$visits = \IPS\Db::i()->select( '*', 'core_members', null, 'members_profile_views DESC', 5 ); }}
{{foreach $visits as $visit}}
{{$member = \IPS\Member::constructFromData( $visit );}}
{lang="profile_views" pluralize="$member->members_profile_views"} 
{{endforeach}}

jak już to coś takiego

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
16 godzin temu, Spanner napisał:

{{$visits = \IPS\Db::i()->select( '*', 'core_members', null, 'members_profile_views DESC', 5 ); }}
{{foreach $visits as $visit}}
{{$member = \IPS\Member::constructFromData( $visit );}}
{lang="profile_views" pluralize="$member->members_profile_views"} 
{{endforeach}}

jak już to coś takiego

Można w tym kodzie zablokować wyświetlanie użytkowników z zerową reputacją?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Tak, jeśli dobrze Cię rozumiem:

{{$visits = \IPS\Db::i()->select( '*', 'core_members', array( 'pp_reputation_points >?', 0 ), 'members_profile_views DESC', 5 ); }}
{{foreach $visits as $visit}}
{{$member = \IPS\Member::constructFromData( $visit );}}
{lang="profile_views" pluralize="$member->members_profile_views"} 
{{endforeach}}

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Dnia 17.05.2017 o 10:51, Spanner napisał:

Tak, jeśli dobrze Cię rozumiem:


{{$visits = \IPS\Db::i()->select( '*', 'core_members', array( 'pp_reputation_points >?', 0 ), 'members_profile_views DESC', 5 ); }}
{{foreach $visits as $visit}}
{{$member = \IPS\Member::constructFromData( $visit );}}
{lang="profile_views" pluralize="$member->members_profile_views"} 
{{endforeach}}

 

A zablokowanie wyświetlania grupy lub użytkownika w jaki sposób się odbywa?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

poprzez WHERE


www.topfrags.pl  | www.gs-dev.pl

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Dnia 30.05.2017 o 13:55, naXe napisał:

poprzez WHERE

Mógłbyś nakierować?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.