Skocz do zawartości
  • 0
hoth

SSL problem z linkami

Pytanie

Przesyłam link do forum: https://board.4players.pl/

Nie działa wiele funkcji forum, tak jakby bylo zamrozone.. system linków, reputacji nie można nadać, przewijanie kalendarza, wiadomości, tematów mających 2 strony.... Co z tym zrobić? System nie wywala mi żadnych błędów...?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

11 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

no to musisz w conf_global.php dokonać zmiany. To w pierwszej kolejności a później dopiero patrzeć w acp czy coś zostało po http czy nie

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Nie wszędzie masz linki po SSL. W conf_global.php masz adres podany z https? w datastore usuń wszystkie pliki i spróbuj ponownie. Zobacz w ustawieniach przestrzeni acp -> pliki -> ustawienia miejsc przechowywania czy tam nie masz zdefiniowanych linków po http i na wszelki wypadek zapisz konfigurację to się cache przebuduje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Mam wszystko zdefiniowane jako http w ACP - Pliki - ustawienia miejsc przechowywania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

no właśnie. a skoro chcesz używać wszystko po https, to musisz mieć wszystko po https a nie po http

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Wystarczy, że zmienie w "konfiguracji" na https ?

 

P.S nie mam dostępu do FTP.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

jak nie masz dostępu do ftp? jeśli chcesz aby wszystko było po ssl to wszystko trzeba przepiąć, inaczej nie ma sensu się bawić i można dać najzażywniej logowanie po ssl a reszte normalnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Po prostu mój Administrator techniczny ma dostęp, a chcę aby nie marnował czasu na szukanie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

no to albo rybki albo akwarium. Ja Ci podaję co trzeba zrobić, a co z tym zrobisz to już zależy od Ciebie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

nie no chcę wszystko mieć w https...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Wszystko działa, tylko nie wiem czemu w wersji mobilnej nie działa nadal... https:/

Poza tym mam problem teraz z reputacją wczoraj gościu dostał 7 pkt reputacji, a w rankingu zliczyło mu to na 10 dni. Co z tym fantem zrobić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Ale IPS4 nie ma jako takiej wersji mobilnej. to jest ten sam szablon tylko responsywny. Co do reputacji to nie jest to wina https tylko albo coś było gdzieś zmieniane albo błąd aplikacji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony


  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies.