Skocz do zawartości
Urlop / Vacation Czytaj dalej... ×
  • Zarejestruj się
  • 0
TENAZ

PHP w aplikacji.

Pytanie

Witam,

Podczas tworzenia aplikacji chciałbym dodać do niej trochę PHP, lecz z tego co widzę nie ma tam domyślnie opcji w edycji.

Jest: return 'tekst', a chcę tam dać np. {$member}

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

13 odpowiedzi na to pytanie

Polecane posty

  • 0

Ale gdzie, co i jak?

PS. w profilu masz ustawione że masz wersję 3.4 a temat napisałeś w dziale 4.x.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@Spanner w extensions -> core -> przykladowy_plik.php

Mam tam plik PHP, lecz nie da się dodać np.: {$member}, moje pytanie jak zrobić, aby dało się użyć tego (tak, wiem, że poprzez szablon, lecz jest to inaczej niż w pluginach, a aplikację robię pierwszy raz, więc nie wszystko rozumiem).

Automatycznie dodawane jest: return 'tekst...';

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

ale jakie extensions, bo niektóre mają niektóre nie mają możliwości operowania na danych. Ale ogólnie dane zalogowanego użytkownika możesz wszędzie pobrać tak samo:

\IPS\Member::loggedIn();

Ale jak się zabierasz za pisanie apki to naucz się najpierw podstaw bo prędzej zrobisz sobie kuku niż coś osiągniesz...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@Spanner w Profilu, tak wiem, że jest taka możliwość, aby zrobić tym sposobem co podałeś, lecz chciałbym poprzez szablon ({$member}).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

no to musisz przekazać do szablonu taką zmienną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@Spanner takie coś?:

public function init()
{
		$this->template( array( \IPS\Theme::i()->getTemplate( 'widgets', 'core', 'front' ), $this->key ) );
}

czy

public function render()
{
	return $this->output();
}

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

nie. Domyślam się że jak w profilu użytkownika to pewnie zakładka profilowa?

w render dajesz normalnie takie coś:

return \IPS\Theme::i()->getTemplate( 'GRUPA_W_APLIKACJI', 'APLIKACJA', 'front' )->SZABLON( .... );

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

@Spanner dzięki! :) Jeszcze jedno pytanie mam, jak zmienić tytuł zakładki, bo domyślnie jest profile_test_test, a chciałbym żeby było normalnie np. Zakładka 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

w pliku lang.php aplikacji musisz dodać zasób językowy do tego:

'profile_test_test' => 'Zakładka 1',

wewnątrz array'a, który tam jest

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

w katalogu dev, tam gdzie dodajesz szablony. xml jest generowany przy budowaniu apki

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Dobra, można zamknąc. Dzięki. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Problem został rozwiązany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Ważne informacje

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.