Jump to content

VoytechG

Members
  • Content Count

    108
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by VoytechG

  1. Cześć, posłużyłem się tym tematem jako próby naprawienia polskich znaków https://www.ipsbeyond.pl/blogs/entry/98-jak-poradzi%C4%87-sobie-z-kodowaniem-znak%C3%B3w-przy-aktualizacji-ipboard-3-do-ips-community-suite-4/?tab=comments#comment-72 Znalazłem metodę jak to można naprawić: Przykład: UPDATE `ipb_forums_posts` SET `post` = REPLACE(`post` , 'Ä™', 'ę'), `post` = REPLACE(`post` , 'Å‚', 'ł'), `post` = REPLACE(`post` , 'Å›', 'ś'), `post` = REPLACE(`post` , 'Ä', 'ą'), `post` = REPLACE(`post` , 'Ä', 'ą'), `post` = REPLACE(`post` , 'Å„', 'ń'), `post` = REPLACE(`post` , 'ź
  2. Myślę, że nie trzeba tego robić - wystarczy zrobić tak, czyli zaktualizować konkretne znaki, które nie działają, a nowe posty na ips 4 już działają UPDATE `forum_core_error_logs` SET `log_error` = REPLACE(`log_error` , '¦', 'Ś'), `log_error` = REPLACE(`log_error` , '¼', 'ź'), `log_error` = REPLACE(`log_error` , '±', 'ą'), `log_error` = REPLACE(`log_error` , '¿', 'ż'), `log_error` = REPLACE(`log_error` , '¶', 'ś'), `log_error` = REPLACE(`log_error` , 'æ', 'ć'), `log_error` = REPLACE(`log_error` , '³', 'ł'), `log_error` = REPLACE(`log_error` , 'ê', 'ę'), `log_error` = REPLACE(`log_error` ,
  3. Dobrze, w takim razie jak wymusić kodowanie latin2? Rozumiem, że przez zrobienie jeszcze raz masz na myśli ponowny upgrade?
  4. "Następnie musimy uruchomić z poziomu SSH plik, który powstanie w wyniku tego zapytania i koniec. Możemy dokonać aktualizacji forum bez żadnej dodatkowej konwersji." Uruchomiłem ten plik poleceniem source database.txt, który zmienił mi kodowanie wszystkich tabel na ut8_unicode_ci jednakże polskie znaki dalej się nie wyświetlają
  5. Zmieniłem długość varchara na 255 i leci dalej Update zrobiony, ale jakieś problemy z podstronami są http://forumtestowe.legalne.info/ Wyłaczyłem friendly link w ACP i działa juz, dzięki za pomoc 🙂 w sprawie innych problemów założę inny temat.
  6. Zmieniłem silnik wszystkich tabel na InnoDB i fix podziałał, ale teraz taki bląd wywala podczas konwersji: Jakiś sposób żeby to naprawić?
  7. Czyli bez obawy mogę włączyć "convert"? Najpierw chciałem żeby to FIX zadziałało przez convertowaniem, lecz własnie wywala błąd taki jak wyżej wysłałem po wciśnięciu FIX
  8. Niestety w logach sql nic nie ma, a co masz na myśli pisząc "w linkach"?
  9. Niestety nie pokazuje konkretnej tabeli, tylko ten komunikat
  10. Przy aktualizacji wyskoczyło mi coś takiego Jednakowoż po wciśnięciu "Fix UTF-8 collations" wyskakuje błąd: Zawartość pliku Db.php Da się to jakoś fixnąć?
  11. Czyt jeżeli robię update z 3.4.6 do 4.4.9 to muszę użyć convertera?
  12. Usunąłem htaccess i forum działa, lecz teraz podstrony się nie ładują np. http://forumtestowe.legalne.info/forum/4-oprogramowanie/ W Apache tylko niewinne warningi Może powinienem coś zmienić w htaccess
  13. Analogicznie wstawiając sam plik "index.php" i wpisując w nim np. frazę "To jest testowa strona" - normalnie pokazuje treść strony. A jeżeli wrzucę pliki od invision tego starego forum to wywala mi błąd 404, że takiej strony nie ma. Może jakieś przekierowania powinienem jeszcze ustawić w tych plikach od invision? W tym momencie problem jest następujący. Chcę zaktualizować ipboard 3.1.4 do invision community 4.x. Dotychczas udało mi się zrobić aktualizację od 3.1.4 do 3.4.6 jednak na starej domenie http://www.forum.legalne.info.pl/ Z racji tego, że stare ipb stoi na php 5 to m
  14. W sumie już nie wyrzuca błędu bazy bo udało się to ogarnąć jednak wciąż przekierowuje na stronę legalne.info, a jeżeli dam funkcję die() w index.php to normalnie ją pokazuje, więc problemu po stronie hostingu raczej nie ma.
  15. Niestety ostatnie błędy sprzed dwóch dni Skopiowana baza nie działa, nie ma żadnych logów w plikach, a jak podepnę dane starej bazy w conf_global.php to wpisując forumtestowe.legalne.info przekierowuje mnie na legalne.info
  16. No to z dzisiaj niestety nie ma żadnych logów
  17. Kurczę, to ciągle mam błąd bazy i tak Gdzie mogę podejrzeć logi bazy?
  18. No tak, stara wersja jest na php 5, da się te errory jakoś naprawić? Ten pierwszy error już usunąłem poprzez usunięcie "count", został drugi error
  19. Teraz wywala mi takie błędy: [Wed Jan 22 11:31:23.118357 2020] [php7:warn] [pid 253] [client 10.202.25.1:47974] PHP Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/legalne/public_html/ips_kernel/classDb.php on line 1789 [Wed Jan 22 11:31:23.118415 2020] [php7:warn] [pid 253] [client 10.202.25.1:47974] PHP Warning: Use of undefined constant IPS_CACHE_PATH - assumed 'IPS_CACHE_PATH' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/legalne/public_html/ips_kernel/classDb.php on line 1829
  20. Ogólnie problem jest taki, że strona na nowym nowym kontenerze korzysta ze starej bazy danych, gdzie pewnie są na sztywno urle wpisane. Muszę więc skopiować tą bazę i podpiąć serwis pod nową kopię z nowymi urlami
  21. Na serwerze jest dobrze, ponieważ jak dałem die('o') na początku index.php to normalnie wyświetla się literka "o". Chyba w bazie konfiguracji adresy domyślne mogą być źle poustawiane. Wiedziałbyś gdzie tego szukać?
×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.