Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/15/09 in all areas

  1. 30 points
    http://www.youtube.com/watch?v=Rw-IhcspLOQ&feature=channel_video_title Poradnik nagrany przeze mnie, mam nadzieję, że będzie łatwiej wykonać to w ten sposób, niżeli miałbym to pisać :P
  2. 29 points
    http://www.youtube.com/watch?v=JMziGEYxoQ8&feature=channel_video_title Następny z kolei film, który może się przydać nowym użytkownikom IP.Board. Z każdym odcinkiem będę wchodził bardziej w głąb, aż będą zadowoleni nawet Ci z większym stażem :P
  3. 27 points
    spróbuj dać zamiast background to background-image
  4. 26 points
    Niniejszy artykuł będzie poświęcony pisaniu własnych hooków. Jeśli szukasz zaawansowanych porad dotyczących tworzenia hooków to niestety się rozczarujesz. Przedstawię tutaj podstawowe informacje na temat tworzenia hooków tak aby początkujący użytkownicy znaleźli proste how to pisania własnych dodatków. Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Cię do dalszej lektury. [ghide] Na samym początku przechodzi my w tryb developerski w tym celu należy edytować plik conf_global.php i zmienić linię: define('IN_DEV', 0); na define('IN_DEV', 1); Następnie wchodzimy do panelu administratora do zakładki zarządzanie hookami. Klikamy przycisk Utwórz nowy hook i wypełniamy pola: Zakładka Informacje o Hook'u Tytuł Hook'a: Nazwa hooka widoczna w ACP Opis Hook'a: Opis hooka widoczny w ACP Klucz Hook'a: Klucz po jakim hook będzie rozpoznawany w systemie Wersja Hook'a (czytelna dla człowieka): Wersja hooka w postaci np. 1.0.0 Wersja Hook'a (long-version): Wersja hooka w postaci np. 1000 Autor Hook'a: chyba jasne Adres e-mail autora: tutaj też jasne Strona WWW: tutaj także jasne Następnie przechodzimy do zakładki Pliki hook’a i klikamy na przycisk dodaj kolejny plik. Ponieważ nasz hook będzie wyświetlany tylko na stronie głównej w sdebarze to wypełniamy pola w następujący sposób: Nazwa pliku w katalogu hook'a: mojPierwszyHook.php Nazwa klasy pliku: mojPierwszyHook Typ pliku hook'a: Hook szablonu Grupa skinu dla hook'u: skin_boards Funkcja skina dla hook'a: boardIndexTemplate Rodzaj szablonu hook'a: pętla foreach 'ID' hooka: side_blocks Lokalizacja Hook'a: (na zewnątrz.pre) Przed rozpoczęciem pętli foreach Zapisujemy hook. Teraz przechodzimy do ustawień systemowych i klikamy dodaj nową grupę ustawień i wypełniamy formularz: Tytuł grupy ustawień?: Tutaj wpisujemy nazwę grupy ustawień dla naszego hooka Zakładka grupy ustawień: W jakiej zakładce ma się wyświetlać grupa ustawień Opis grupy ustawień?: Opis grupy ustawień Słowa kluczowe grupy ustawień: Tutaj podajemy klucz po jakim będą pobierane ustawienia Zapisujemy ustawienia. Następnie przechodzimy do szczegółów nowo dodanej grupy. Zobaczymy coś takiego. Klikamy na dodaj nowe ustawienia i wypełniamy formularz: Tytuł ustawienia?: Tytuł pod jakim będą widoczne nasze ustawienia Opis ustawienia?: Opis ustawienia Typ ustawienia?: tutaj możemy wybrać jakiego typu ma być dane ustawienie. W naszym przypadku damy Pełny edytor Klucz ustawienia?: Tutaj podajemy pod jakim kluczem będzie dostępne nasze ustawienie w $this->settings Zapisujemy ustawienia. Teraz możemy uzupełnić nasz edytor o pożądaną treść. Teraz przechodzimy do zakładki Skiny & Języki -> Look & feel -> Zarządzanie skinami -> dany skin -> klikamy na Dodaj nowy bit Nazwa bitu szablonu: Pod tą nazwą będzie widoczny szablon Dodaj do grupy: Tutaj wybieramy w jakiej grupie szablon ma się znajdować. W naszym przypadku wybierzemy skin_boards Zmienne: To pole służy do definiowania zmiennych, jakie będą przekazywane do szablonu. Wpisujemy tutaj $title i zapisujemy formularz Ponieważ pokażę na 2 sposoby jak wyświetlić treść, którą podaliśmy w edytorze w ustawieniach to wklejamy poniższy kod: <div class='ipsSideBlock clearfix'> <h3>{$this->lang->words['db32_my_first_hook_title']}</h3> <div class='_sbcollapsable'> {$this->settings[ 'db32_my_first_hook_editor' ]} <br /> Ze zmiennej: {$title} </div> </div>[/code] Zapisujemy zmiany. Teraz udajemy się do zarządzania językami -> wybieramy dany język i klikamy w dodaj zasób językowy [b]Nazwa paczki:[/b] Tutaj podajemy w jakiej paczce mają się znajdować zasoby, w naszym przypadku public_boards [b]Klucz:[/b] Tutaj podajemy nazwę zasobu, którą użyliśmy w szablonie db32_my_first_hook_title [b]Domyślny tekst:[/b] Tutaj umieszczamy tekst, na który zostanie zamieniony zasób Teraz przechodzimy do zasadniczej części, czyli napiszemy kod odpowiedzialny za wyświetlenie naszego hooka. W katalogu /hooks tworzymy nowy plik: mojPierwszyHook.php a w nim tworzymy klasę mojPierwszyHook oraz metody tej klasy getOutput() oraz __construct(). Poniżej zamieszczony jest kod pliku: [code]<?php /** * SolutionDEVs Application * (DB32) Mój pierwszy Hook * * @author Spanner * @copyright (c) 2005 - 2012 SolutionDEVs * @package SolutionDEVs Apps * @subpackage PHP * @link http://www.solutiondevs.pl * @link http://www.ipsbeyond.pl * @version 1.0.0 * */ class mojPierwszyHook { private $registry; private $DB; private $memberData; private $settings; public function __construct() { $this->registry = ipsRegistry::instance(); $this->DB = $this->registry->DB(); $this->memberData =& $this->registry->member()->fetchMemberData(); $this->settings =& $this->registry->fetchSettings(); } public function getOutput() { /** * Ładujemy zasoby językowe */ $this->registry->class_localization->loadLanguageFile( array( 'public_boards' ), 'core' ); /** * Zamieniamy BBCody na kod HTML */ IPSText::getTextClass( 'bbcode' )->parse_html = 0; IPSText::getTextClass( 'bbcode' )->parse_bbcode = 1; IPSText::getTextClass( 'bbcode' )->parse_smilies = 1; IPSText::getTextClass( 'bbcode' )->parsing_section = 'db32_my_first_hook_editor'; $this->settings[ 'db32_my_first_hook_editor' ] = IPSText::getTextClass( 'bbcode' )->preDisplayParse( $this->settings[ 'db32_my_first_hook_editor' ] ); /** * Wyświetlamy zawartość hooka */ return $this->registry->getClass( 'output' )->getTemplate( 'boards' )->mojPierwszyHook( $this->settings[ 'db32_my_first_hook_editor' ] ); } } ?> Ogólnie nie ma tutaj nic skomplikowanego na początku ładujemy plik z zasobami językowymi, następnie zamieniamy tekst z edytora zawierający BBCody na tagi HTML a następnie przekazujemy tą zmienną do szablonu oraz zwracamy sam szablon. Zapisujemy plik. Teraz wyłączamy tryb developerski. W pliku conf_global.php define('IN_DEV', 1); na define('IN_DEV', 0); Jeśli pojawił się tekst jak na screenie. To teraz pokażę jak wyeksportować taki hook. Włączamy tryb developerski. Logujemy się do ACP i przechodzimy do zarządzania hookami. Z menu rozwijanego wybieramy eksportuj hooka. Pojawi nam się strona w której musimy pozaznaczać parę opcji. W sekcji Eksportuj ustawienia, dodajemy nową pozycję a w niej odnajdujemy nasze ustawienia i je dodajemy. W sekcji eksportuj język postępujemy podobnie. Wybieramy z menu rozwijanego core_public_boards i w drugim oknie odnajdujemy i dodajemy dodany zasób. W sekcji eksportuj skiny postępujemy podobnie wybieramy z listy rozwijanej skin_boards a w drugim oknie odnajdujemy nasz bit szablonu, który dodawaliśmy. Klikamy na Eksportuj i zapisujemy plik na dysku. I tak oto stworzyliśmy nasz pierwszy hook. Plik z hookiem, który utworzyliśmy w tym artykule dołączony jest do tego tematu i możecie go pobrać oraz zmodyfikować według własnych potrzeb i uznania.[/ghide] Zakaz rozpowszechniania bez zgody i wiedzy autora (DB32) Mój pierwszy Hook.zip
  5. 24 points
    Witam. Nie wiem ile masz lat,ale postaram sie wytlumaczyc jak dziecku. Przyklad: Masz 10 lat i chodzisz do szkoly,odrobiles dobrze prace domowa Pani Tobie to sprawdzila i dostales ocene (nagrode za dobrze zrobiona prace) Czasem jak ide na spacer z psami to jak wykonaja jakies polecenie to dostaja cukiereczki jako nagrode A teraz odnosnie forum. Jakis user wplacil tobie darowizne na forum i chcesz go wyroznic,wiec mozesz mu przydzielic nagrode i tam bedzie widoczna (ikona medalu czy tez cos innego) Wystarczajaco jasno,bo tak za bardzo to nie rozumiem Twojego pytania,wiec nie wiem jak jasniej wytlumaczyc. Pzd.
  6. 23 points
    Piękną gwiazdę przed nadchodzącymi świętami, Niosę Wam razem z życzeniami, Niech się spełni Twe marzenie, W nadchodzące Boże Narodzenie, Jeśli taka Twa ochota, Sprawię aby była gwiazdka złota, Bo gdy widzisz spadającą z nieba, Nie wypada nic innego, marzyć trzeba! Jedna gwiazda drugiej gwiazdce zamrugała, I choineczka świeci cała, Każdy wie że marzyć trzeba, Każdy chce tej pięknej gwiazdki prosto z nieba! Dla Wszystkich z IPSBeyond.pl
  7. 20 points
    Możesz spróbować coś takiego, ale od razu mówię, że nie testowałem więc nie wiem czy zadziała w 100% UPDATE ibf_posts SET author_id=ID_UZYTKOWNIKA where author_id=0 AND author_name='NAZWA_WYŚWIETLANA_UŻYTKOWNIKA'; UPDATE ibf_topics SET starter_id=ID_UZYTKOWNIKA where starter_id=0 AND sarter_name='NAZWA_WYŚWIETLANA_UŻYTKOWNIKA';
  8. 20 points
    Tak da się. ACP -> Skiny & Języki -> dany skin -> css -> ipb_common.css znajdź tam: pre.prettyprint i tam będziesz miał coś w stylu: -moz-border-radius: 4px; -webkit-border-radius: 4px; -o-border-radius: 4px; -ms-border-radius: 4px; -khtml-border-radius: 4px; border-radius: 4px; Usuń to i będzie dobrze
  9. 20 points
    Tak i nie :) w css'ach nie zmienisz jej kolorku, ale możesz zrobić tak: w ACP -> Skiny & Języki -> dany skin -> globalTemplate znajdź: <li><a data-clicklaunch="getInboxList" id='inbox_link' href='{parse url="app=members&amp;module=messaging" base="public"}' title='{$this->lang->words['your_messenger']}'><if test="notifications:|:$this->memberData['msg_count_new']"><span class='ipsHasNotifications'>{$this->memberData['msg_count_new']}</span></if>&nbsp;</a></li> zamień na: <li><a data-clicklaunch="getInboxList" id='inbox_link' href='{parse url="app=members&amp;module=messaging" base="public"}' title='{$this->lang->words['your_messenger']}'<if test="notificationsClass:|:$this->memberData['msg_count_new']"> class="newMessage"</if>><if test="notifications:|:$this->memberData['msg_count_new']"><span class='ipsHasNotifications'>{$this->memberData['msg_count_new']}</span></if>&nbsp;</a></li> i teraz w CSS stwórz klasę: .newMessage { background: .... !important; } i będzie śmigać :)
  10. 18 points
    Witam. Dodam tylko od siebie ,ze w wersji IP.Board 3.2.3 nie ma uzycia <span> wiec znajdujemy i kasujemy: {$this->lang->words['active_users']} Pozdrawiam
  11. 17 points
    Witaj, oczywiście że istnieje. Otwórz: /admin/applications/members/modules_public/profile/view.php znajdź: /* Member banned or is spammer? */ if ( IPSMember::isInactive( $member ) && ! $this->memberData['g_is_supmod'] ) { $this->registry->output->showError( 'profiles_not_active', '10246.1', null, null, 403 ); } i usuń, albo zakomentuj
  12. 17 points
    a poszukac to sie juz nie chce ? http://www.ipsbeyond.pl/topic/482-artykultutorial-jak-stworzyc-kopie-bazy/
  13. 17 points
    lub aby nie instalowac dodatkowych hookow ustawiasz wszystko tu http://www.usflashmap.com/component/countdown_timer.htm?component_cdt=1 i gotowca wklejasz na strone
  14. 16 points
    Zobacz plik (SD) Topic Suggester Author: Dawid Baruch (IPSBeyond.pl) Opis: Hook pokazuje sugerowane tematy na forum Description: Hook shows suggested topics on forum Dodający Spanner Dodano 18.01.2013 Kategoria Hooki i pluginy Wersja forum  
  15. 16 points
    Niestety nie bardzo już. trzeba by zmienić położenie SB :)
  16. 16 points
    jasne, że się da :) pytanie tylko czy chcesz swój kod umieścić czy jakieś hooki. Jeśli swój kod to żaden problem, jak hooki to już trochę gorzej, bo trzeba kombinować.... ale do rzeczy: ACP -> Skiny & Języki -> dany skin -> Główne szablony -> globalTemplate znajdź: <!-- ::: CONTENT ::: --> <if test="hasHeaderAd:|:$items['adHeaderCode']"> <div class='ipsAd'>{$items['adHeaderCode']}</div> </if> <if test="mainpageContent:|:$html">{$html}</if> <if test="hasFooterAd:|:$items['adFooterCode']"> <div class='ipsAd'>{$items['adFooterCode']}</div> </if> zamień na: <div class="ipsLayout ipsLayout_withright ipsLayout_largeright clearfix"> <div class="ipsLayout_content clearfix"> <!-- ::: CONTENT ::: --> <if test="hasHeaderAd:|:$items['adHeaderCode']"> <div class='ipsAd'>{$items['adHeaderCode']}</div> </if> <if test="mainpageContent:|:$html">{$html}</if> <if test="hasFooterAd:|:$items['adFooterCode']"> <div class='ipsAd'>{$items['adFooterCode']}</div> </if> </div> <div class="ipsLayout_right clearfix"> SIDEBAR </div> </div>
  17. 16 points
    moj blad, zle wpisalem, niby pierdolka a tyle zmienia images[0] = "<a href='adres do strony'><img src='ścieżka dostępu do obrazka' alt='tekst alternatywny' /></a>";
  18. 16 points
    tam gdzie masz adres obrazka zamien na: <a href="adres"><img src="ścieżka dostępu do obrazka" alt="tekst alternatywny" /></a>
  19. 16 points
    zamień: document.write( images[i]); na: document.write( images[i] + '<br />' );
  20. 16 points
    a możliwe :) po var images = [], ma być średnik a nie przecinek :)
  21. 16 points
    ale on się praktycznie niczym nie różni od poprzedniego :) a nie masz jakiegoś błędu JS na stronie?
  22. 16 points
    <script type="text/javascript"> var images = []; images[0] = "<img src='...' />"; images[1] = "<img src='...' />"; function randOrd() { return (Math.round(Math.random())-0.5); } images.sort( randOrd ); for( i=0; i<images.length;i++) { document.write( images[i]); } </script>
  23. 16 points
    jeśli div o id="board_index" będzie miał takie ustawienia: ipsLayout ipsLayout_withright ipsLayout_smallright clearfix to odstępy będą ładnie zachowane. smallright ma dokładnie 140px szerokości, a margines zawsze musisz mieć o 10px szerszy niż szerokość treści co do szerokości po rozwijaniu, to znajdź w ipb_styles.css takie coś: #board_index.force_sidebar { padding-right: 290px; } i ustaw na 150px
  24. 16 points
    musisz w boardIndex dać zamiast largeright np. tinyright czy coś
  25. 16 points
    jeśli jest sidebar to żadna. szerokość forum dostosowuje się do szerokość ekranu - .ipsLayout_largeright - odstęp między kolumnami :) A za samą szerokość całego forum odpowiada: #content, .main_width
  26. 16 points
    to jest na sztywno zapisane. Ten standardowy sidebar korzysta z klasy .ipsLayout_largeright
  27. 16 points
    ale, żeby na wszystkich stronach był, czy tylko na głównej? ogólnie to musisz przerobić kod html i css, aby była taka szerokość, a nie jak domyślnie 230px jeśli dobrze pamietam
  28. 16 points
    to nadpisuje ustawienia tylko nowym użytkownikom. Obecni mają takie informacje zapisane w cache i musiałbyś albo ręcznie przebudować wszystkim cache, albo użytkownik musi ręcznie sobie to zmienić
  29. 16 points
    ACP -> dany skin -> Profile -> profileModern znajdź tam: <if test="isadmin:|:$this->memberData['g_access_cp'] == 1"> <li class='clear clearfix'> <span class='row_title'>{$this->lang->words['m_email']}</span> <span class='row_data'> <a href='mailto:{$member['email']}'>{$member['email']}</a> </span> </li> </if> i zamień na: <if test="isadmin:|:$this->memberData['g_access_cp'] == 1 || $this->memberData['g_is_supmod'] == 1"> <li class='clear clearfix'> <span class='row_title'>{$this->lang->words['m_email']}</span> <span class='row_data'> <a href='mailto:{$member['email']}'>{$member['email']}</a> </span> </li> </if> Od teraz będzie widoczny dla adminów i global modów
  30. 16 points
    <a href="http://adres_forum/index.php?app=core&module=modcp&fromapp=members&tab=iplookup&ip={$member[ 'ip_address' ]}">{$member[ 'ip_address' ]}</a>
  31. 16 points
    <a href="http://adres_forum/index.php?app=core&module=modcp&fromapp=members&tab=iplookup">{$member[ 'ip_address' ]}</a>
  32. 16 points
    Tzn, jeśli działa to musisz to objąć warunkiem: <if test="$this->memberData['g_is_supmod']"> {$member[ 'ip_address' ]} </if>
  33. 16 points
    Zamień $data['_shortTitle'] = ( IPSText::mbstrlen( strip_tags( $data['content_title'] ) ) > 60 ) ? IPSText::truncate( $data['content_title'], 60 ) : $data['content_title']; na: $data['_shortTitle'] = $data['content_title'];
  34. 16 points
    No bo trzeba wiedzieć gdzie szukać: /admin/applications/forums/extensions/search/format.php Znajdź: $data['_shortTitle'] = ( IPSText::mbstrlen( strip_tags( $data['content_title'] ) ) > 60 ) ? IPSText::truncate( $data['content_title'], 60 ) : $data['content_title']; i zamień 60 na ile chcesz, albo w ogóle zmień żeby dawało cały tytuł :)
  35. 16 points
    Szczerze to nie wiem, nie chce mi się testować. Ale zobacz na coś takiego: /admin/applications/members/modules_public/profile/view.php i w okolicach linii 432 u mnie jest takie coś: if ( count($visitors) == 5 ) { break; } jeśli jest już 5 odwiedzających to więcej nie pokazuj. zmień 5 na 20 i zobacz sobie czy zadziała
  36. 16 points
    Jeśli brakuje ramek, to edytuj usera w acp i włącz mu te rzeczy (odwiedzających) jak włączysz to zerknij. Co do znajomych to może ich nie ma? Znajomi są w tabeli: ibf_profile_friends
  37. 16 points
    w acp w ustawieniach serwera zaznacz na TAK Disable AJAX for text moze pomoze
  38. 16 points
    W acp jest wstawiana na "żywca" zobacz w skinach jest taka grpa bitów jak edytor, zobacz czy bity tam są zmodyfikowane, jeśli tak to przywróć oryginał. Nie masz czasem jakiegoś błędu JS przy tworzeniu tematów ?
  39. 16 points
    aaaa, jak mi pokazałeś to zajarzyłem o co chodzi :D vertical-align: top; ustaw takie coś na komórki tabeli i będzie działać :)
  40. 16 points
    Sprawdź ustawienia cookie, możesz tam mieć coś ustawione/lub nie i dlatego nie działa :) ACP -> zakładka system -> ustawienia systemowe -> Server Envioronment
  41. 16 points
    Oczywiście że wystarczy. To już z tego co widzę, kolejny mod zupełnie niepotrzebny. Podobnie jak z modem reklamowym, który powstał.. a to samo można wykonać poprzez panel administratora i Ad Code Integration. Choć z drugiej strony jasne że trzeba z czegoś .....żyć ;)
  42. 16 points
    Cofnij wszystkie zmiany. Wejdź w ipb_styles.css Znajdź: .general_box { Dodaj powyżej: #userAvatar img { max-width: 30px; max-height: 30px; } Wejdź w boardIndexTemplate Znajdź: <li>{$this->lang->words['f_protected']}</li> <else /> Dodaj poniżej: <li><div id="userAvatar"><br /><div style='float:left;'>{$memberAvatar}&nbsp</div><strong>{$this->lang->words['in_last_topic']} {$forum_data['last_topic_title']}</strong></li> Znajdź: <if test="lastpostername:|:isset($forum_data['last_poster_name']) AND $forum_data['last_poster_name']"> Dodaj poniżej: <php> $theMember = IPSMember::load($forum_data['last_poster_id'], 'core,extendedProfile'); if ( $theMember['avatar_location'] == "left"){ $memberAvatar = "<img src='{$this->settings['img_url']}/profile/default_thumb.png' width='25px' height='25px' alt='Img'/>"; }else{ $memberAvatar = IPSMember::buildAvatar($theMember,0,1); } </php> A teraz mały dodatek, strzałeczka z mojego linku =) Wejdź w boardIndexTemplate Znajdź: <a href='{parse url="showuser={$forum_data['last_poster_id']}" template="showuser" seotitle="{$forum_data['seo_last_name']}" base="public"}' title='{$this->lang->words['view_profile']}'>{$forum_data['last_poster_name']}</a>{parse template="user_popup" group="global" params="$forum_data['last_poster_id'], $forum_data['seo_last_name']"} Zamień na: <a href='{parse url="showuser={$forum_data['last_poster_id']}" seotitle="{$forum_data['seo_last_name']}" template="showuser" base="public"}'>{$forum_data['last_poster_name']}</a><br>&nbsp&nbsp<img src="http://cybstrzaki.com/public/style_images/Cyb2ciemny/strzala.png" />{parse template="user_popup" group="global" params="$forum_data['last_poster_id'],$forum_data['seo_last_name']"} Kod wykonany przeze mnie! Zabraniam używania go w celu stworzenia poradnika, zabraniam kopiowania go na fora konkurencyjne dla ipsbeyond.pl
  43. 15 points
    Zakładka powiadomienia: Wyłączyć dostęp do PW?
  44. 15 points
    zmienia się to, że pliki nie są "łączone" w jeden i tak serwowane :) przez co nie ma problemów, że w jakiejś apce brakuje np. średnika i się wszystko sypie...
  45. 15 points
    ACP -> Ustawienia systemowe -> General Configuration -> Minify CSS and JS daj na nie i po odświeżeniu strony css'y powinny być inline w źródle
  46. 15 points
  47. 15 points
    To jest hook (MT33)Topic Preview On Hover
  48. 14 points
    Zobacz plik (SD) Short URL Autor: Dawid Baruch (IPSBeyond.pl) Opis: System skracania linków Description: Shortened urls system Dodający Spanner Dodano 22.03.2013 Kategoria Aplikacje Wersja forum  
  49. 14 points
    @Aryman123 już działa. Za spamowanie i podbijanie tematów -> warn
This leaderboard is set to Warsaw/GMT+02:00
  • Newsletter

    Want to keep up to date with all our latest news and information?

    Sign Up
×
×
  • Create New...

Important Information

W celu świadczenie usług przez nasz Serwis na najwyższym poziomie, w ramach Serwisu wykorzystujemy pliki Cookies (tzw. ciasteczka). Korzystając ze stron Serwisu IPSBEYOND.PL bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Jeżeli nie dokonacie Państwo zmiany ustawień przeglądarki internetowej to wyrażacie zgodę na zapisywanie plików Cookies.