Witam.
Mam problem z plaga spamerow co oszukuja i zapodaja falszywe linki na forum do hotfile w celu zzarobienia pieniedzy na userach.
W zwiazku z tym mam pytanie,gdzie ustawic by nowo zarejestrowany user mogl pisac dopiero po np 7 dniach?
Pzd.
Nowy user-zakaz pisania
Rozpoczęte przez Vader, 03 gru 2009, 21:38
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 grudzień 2009 - 06:59
Witaj,
niestety nie ma takiego ustawienia, musiałbyś każdemu nowo zarejestrowanemu userowi dawać warna, z zakazem pisania na 7 dni, lub edytować go bezpośrednio w ACP i dać mu taki "przywilej". Jeśli o mnie chodzi to ja bym dał filtr na takie linki. Linki na hotfile do plików wyglądają coś takiego:
natomiast te afiliacyjne pewnie mają inny format, ale można w nim wypatrzyć pewną cześć wspólną i ją bym właśnie wsadził do filtra słów i zamienił na *** i po problemie
niestety nie ma takiego ustawienia, musiałbyś każdemu nowo zarejestrowanemu userowi dawać warna, z zakazem pisania na 7 dni, lub edytować go bezpośrednio w ACP i dać mu taki "przywilej". Jeśli o mnie chodzi to ja bym dał filtr na takie linki. Linki na hotfile do plików wyglądają coś takiego:
http://hotfile.com/dl/NUMEREK/HASH/NAZWA_PLIKU.html
natomiast te afiliacyjne pewnie mają inny format, ale można w nim wypatrzyć pewną cześć wspólną i ją bym właśnie wsadził do filtra słów i zamienił na *** i po problemie
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 04 grudzień 2009 - 19:15
ale to są linki bezpośrednio do pobierania plików, czy jakieś w stylu załóż konto z mojego polecenia? Na to też jest obejście. Jeśli w filtrze słów nie masz jakiś innych słów czy coś to możesz wybranym grupom ustawić "Może omijać filtr słów" i po problemie
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 20 grudzień 2010 - 20:11
Problem został rozwiązany.
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
odnośnik do imageshack pod okienkiem pisania posta.
,
[Artykuł/Tutorial] Nowy Skin - Wgrywanie
,
Nowy Dział
,
Gruntowne zmiany na forum
| Nowy skin, nowa domena, nowa jakość
,
Witamy na nowym Forum IPSBeyond.pl
| Forum o supporcie IPB, skinów a także porady
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników