Skocz do zawartości

IP.Nexus - kilka pytań odnośnie funkcjonalności z forum

nexus

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 nolimits

nolimits

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów
  • Wersja:IP.Board 3.2.x

Napisany 31 styczeń 2012 - 22:15

Witam

To mój pierwszy post na forum.

Ponieważ przybieram się do zakupu IPS mam kilka pytań odnośnie Ip.nexus.

Wyczytałem że dzięki temu skryptowi możemy sprzedawać dane rangi na forum. Jak się domyślam dzięki rangom możemy ustalić do jakiego działu użytkownik ma dostęp oraz następnie ewentualnych subskrypcji postów z ukrytego działu w postaci maili (widziałem nawet wtyczkę działającą jak autoresponder - można dwa słowa od adminów for jak to się sprawdza ?)

tutaj mam pytania:

- czy jest możliwość wykupienia dostępu do tematów tylko danego, wybranego użytkownika ? (a może da się to ustawić bawiąc się tymi rangami ?)
- czy zakup odbywa się tylko w wybranej zakładce, np tak jak tutaj na forum pod linkiem "Store" (szczerze mówiąc mało przyjaźnie to wygląda - lepiej gdyby się dało kupować np przy opisie działu/kategori forum lub w profilu wybranych użytkowników). Czy ta podstrona http://community.inv...ower.com/files/ jest stworzona tym dodatkiem ?
- czy istnieje wtyczka umożliwiająca wysyłanie nowych tematów przez sms ?

To narazie tyle () i z góry mówię że zapewne zadomowię się tu na dużej. W niedalekiej przyszłości będe potrzebował pracy programistów nad modyfikacjami do ciekawego projektu (nie wiem jeszcze co z designem, trochę się rozglądałem nad płatnymi stylami ale coś mały ten wybór na necie;/ )

Pozdrawiam i liczę na pomoc oraz gotowość do współpracy w nieodległej przyszłości

#2 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5437 postów
  • Wersja:IP.Board 3.3.x

Napisany 01 luty 2012 - 07:44

Witam,
zacznę od początku
Dokładnie. Dzięki temu dodatkowi możesz sprzedawać rangi, podobnie jest na tym forum sprzedawane są rangi premium, grupa ta posiada odmienne uprawnienia niż zwykły użytkownik. Przykładowo możesz  dać możliwość wysyłania więcej PW na forum, mniejszy czas flooda, dać możliwość dostosowywania profilu, dostęp do wybranych działów itp, itd.

Jeśli chodzi o wysyłanie tematów na sms, to nie ma takiego dodatku.

Link, który podałeś to jest zarówno IP.Nexus jak i IP.Downloads, na tym forum znajdziesz ten sam "kombajn": http://www.ipsbeyond.pl/files/

Dostęp do tematów danego wybranego użytkownika? rozumiem, że chodzi Ci o to, czy można kupić dostęp do tematów, np. które ja napisałem na tym forum? Jeśli tak to nie ma takiej opcji, chyba, że poprzerabia się forum i dopisze trochę funkcjonalności.

Jeśli chodzi o zakup, to odbywa się przez zakładkę store tak jak tutaj, ale dodatkowo można podczas rejestracji dać możliwość dokonania zakupu, a także, jeśli coś takiego byś chciał to można napisać dodatek, który działał by mniej więcej tak:
wchodzisz do jakiegoś działu, nie masz uprawnień, pojawia się okienko/komunikat wykup rangę: .... i po kliknięciu tego, dodawany byłby produkt do koszyka i przenoszony byłbyś do zakładki /store, ale na podstronę podsumowania zamówienia, gdzie już fizycznie dokonujesz płatności. A jak masz uprawnienia, no to nic się nie dzieje.

Inaczej się tego nie da rozwiązać :)

W sprawie płatnych usług, skinów itp polecam: http://www.solutiondevs.pl/

#3 nolimits

nolimits

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 7 postów
  • Wersja:IP.Board 3.2.x

Napisany 02 luty 2012 - 15:22

Dzięki za odpowiedź

A jak wygląda sprawa z programem partnerskim?

czy można go uruchomić nie sprzedając niczego na forum? przyjmijmy że na takiej zasadzie:

Użytkownik poleca forum/dział (który nie koniecznie jest płatny) innym użytkownikom i w zamian otrzymuje gratyfikacje? Jeśli dział nie jest płatny nie ma możliwości aby zarobił jakąś cześć % od zysku. Czy można ustalić inne korzyści dla aktywnych polecających ? np w postaci rangi (np za każde 5 zarejestrowanych użytkowników z polecenia w danym miesiącu użytkownik otrzymuje rangę na stałe lub na określny czas?) Jakie są możliwości tego skrpytu pod tym kątem?

#4 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5437 postów
  • Wersja:IP.Board 3.3.x

Napisany 03 luty 2012 - 07:44

Ogólnie możesz uruchomić sklep nic nie sprzedając, ale na jakiej zasadzie działa program partnerski to już nie wiem, bo nie bawiłem się tą funkcjonalnością

Panel boczny na forum konfigurowany w ACP , Optymalizacja forum , Przestawienie daty na forum , Ogłoszenie na forum , edycja statystyk forum

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników