IP.Nexus pytanie
Rozpoczęte przez Pretox, 24 sty 2012, 18:30
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 24 styczeń 2012 - 18:30
Witam,
Mam kilka pytań co do IP.Nexus.
1. Jak ustawić Metodę Przelewu Bankowego?
2. Przy zakupie rzeczy to w pierwszym procesie jest wypełnianie danych osobowych. Gdzie ten formularz spolszczyć?
Mam kilka pytań co do IP.Nexus.
1. Jak ustawić Metodę Przelewu Bankowego?
2. Przy zakupie rzeczy to w pierwszym procesie jest wypełnianie danych osobowych. Gdzie ten formularz spolszczyć?
Napisany 25 styczeń 2012 - 07:43
Witaj,
ad 2. W acp -> moje aplikacje -> nexus -> Customers -> pola klienta. Tam masz te wszystkie pola
Ad 1. Nie rozumiem w czym masz problem, ale acp -> moje aplikacje -> nexus -> Store Settings -> Bramki płatności -> odnajdujesz tam i edytujesz Bank Wire
W pole szczegóły wpisujesz szczegóły jakie zobaczy użytkownik np.
Dokonaj przelewu na konto: xxx (bank taki a taki) W tytule przelewu wpisz {id}
I wtedy {id} zostanie zamienione na id zamówienia
ad 2. W acp -> moje aplikacje -> nexus -> Customers -> pola klienta. Tam masz te wszystkie pola
Ad 1. Nie rozumiem w czym masz problem, ale acp -> moje aplikacje -> nexus -> Store Settings -> Bramki płatności -> odnajdujesz tam i edytujesz Bank Wire
W pole szczegóły wpisujesz szczegóły jakie zobaczy użytkownik np.
Dokonaj przelewu na konto: xxx (bank taki a taki) W tytule przelewu wpisz {id}
I wtedy {id} zostanie zamienione na id zamówienia
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 25 styczeń 2012 - 15:15
Ok, dzięki. Znalazłem nowy problem ;P Dostaje taką wiadomość na E-mail:
Witaj {member_name},
Dziękujemy za zakup {title}. Przeczytaj instrukcje poniżej aby dokonać zapłaty:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
{extra}
Jeśli chcesz zapłacić za to zamówienie inną metodą, proszę kliknąć w link poniżej:
{link}
Witaj {member_name},
Dziękujemy za zakup {title}. Przeczytaj instrukcje poniżej aby dokonać zapłaty:
{extra}
Jeśli chcesz zapłacić za to zamówienie inną metodą, proszę kliknąć w link poniżej:
{link}
Napisany 26 styczeń 2012 - 07:21
Chodzi o to, że nie są pozamieniane te stałe? Niestety na to Ci nic nie poradzę. Nexus jest zakodowany i tam się nie da nic samemu zmienić. Pobierz najlepiej nową paczkę ze strony IPS'u i nadpisz pliki. Jeśli problem nadal będzie występować no to ticket do ips'u już tylko zostanie
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 03 luty 2012 - 21:28
Ok, a da się wyłączyć powiadamianie e-mail ?
Napisany 04 luty 2012 - 16:34
Ogólnie tak, w acp masz ustawienia powiadomień i w ustawieniach danego użytkownika masz także ustawienia i tam wybierasz to, o czym chcesz być powiadamiany.
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 06 luty 2012 - 00:25
Hmm, w jakich ustawieniach to znajde bo szukam i błądzę :<
Napisany 06 luty 2012 - 07:56
Zależy jeszcze które, ogólne maile, nie pamiętam, czy się da wyłączyć, to trzeba by sprawdzić w ustawieniach nexusa, ale powiadomienie masz ustawienia w panelu kontrolnym i w zakładce użytkownicy w ACP gdzie masz ustawienia powiadomień/notyfikacji. Zmieniając w acp, zmienisz tylko nowym userom, wiec jeśli chcesz sobie zmienić, to musisz w panelu kontrolnym
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
1 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników