Kłaniam się,
Bardzo byłbym wdzięczny osobie, która zaprezentowałaby swoim kodem jak iterować po elementach tablicy/obiektu w blokach na z poziomu HTML.
<php>
$values = array(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9);
foreach($values as $value)
{
print $value;
}
</php>
nie działa
<php>
$values = array(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9);
foreach($values as $value):</php>
{$value}
<php>endforeach;</php>
nie działa
Włożyłem sporo wysiłku w szukanie odpowiedzi na tego typu pytania - czy ktoś mógłby polecić jakiekolwiek źródła wiedzy (oprócz rycia samego IPBoarda..) podstawowej?
Iteracja kolekcji danych w blokach
Rozpoczęte przez alku, 18 lis 2011, 17:12
4 odpowiedzi na ten temat
Napisany 18 listopad 2011 - 17:12
Napisany 19 listopad 2011 - 11:04
Co do źródeł to chyba tylko dokumentacja na stronie producenta 
Jeśli chodzi o pętle, to załóżmy, że do szablonu przekazujesz zmienną $tablica
Wtedy iterujesz tak:
Jeśli chodzi o pętle, to załóżmy, że do szablonu przekazujesz zmienną $tablica
Wtedy iterujesz tak:
<foreach loop="opcjonalna_nazwa_petli:$tablica as $key=>$value">
{$value}
</foreach>
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 21 listopad 2011 - 10:09
Twoje rozwiązanie działa chyba tylko w template'ach, bo dodanie tego w bloku nie działa.
Chodzi mi dokładnie o pobranie w bloku za pomocą classDb jakichś danych (powiedzmy url obrazka i tekstów promocyjnych reklam), przeiterowanie tych wyników tak, żeby zrobić 10 divów, w których każdy ma src obrazka = url i tekst w środku = tekst_promocyjny.
Można wszystko obejść przy pomocy RAW PHP, ale myślałem, że to na tyle podstawowe oczekiwanie (iteracja elementów z poziomu HTML), że powinno się znaleźć wśród dostępnych akcji a ja może po prostu nie mogę znaleźć.
Nic to. Jeśli Spanner nie masz innych pomysłów, to można chyba zamknąć.
Chodzi mi dokładnie o pobranie w bloku za pomocą classDb jakichś danych (powiedzmy url obrazka i tekstów promocyjnych reklam), przeiterowanie tych wyników tak, żeby zrobić 10 divów, w których każdy ma src obrazka = url i tekst w środku = tekst_promocyjny.
Można wszystko obejść przy pomocy RAW PHP, ale myślałem, że to na tyle podstawowe oczekiwanie (iteracja elementów z poziomu HTML), że powinno się znaleźć wśród dostępnych akcji a ja może po prostu nie mogę znaleźć.
Nic to. Jeśli Spanner nie masz innych pomysłów, to można chyba zamknąć.
Napisany 21 listopad 2011 - 15:31
ale o jakich blokach piszesz? musisz pisać o co dokładniej chodzi, bo bloki to dla mnie są hooki, a Ty chyba piszesz o IP.Content
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 22 listopad 2011 - 12:28
Tak, mam na myśli IPContent. Nie wiedziałem, że może mieć to inne znaczenie.
Baza danych
,
Zawartość Bazy Danych
,
Konwert bazy danych
,
Problem z bazą danych
,
Export danych z bazy sql
| tylko wybrane frazy
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników