Witam,
co się dzieje? Od kilku dni rejestruje mi się masę bootów spamerskich na forum, po kilkanaście dziennie. Owszem trafiają od razu do grupy zbanowany, automatycznie, ale czy nie ma na nich sposobu?
Może są dodatkowe zabezpieczenia? Dzieje się to od jakiś 2 tyg. wcześniej było ok.
Mam oczywiście captscha, dodatkowo trzeba podać ile to jest 5+5= , ale i tak to nic nie daje.
logowanie się bootów
Rozpoczęte przez pio72, 12 lis 2011, 08:41
7 odpowiedzi na ten temat
Napisany 12 listopad 2011 - 08:41
Napisany 12 listopad 2011 - 14:57
Jedynym wyjściem jest chyba zbanowanie puli IP, np całe chiny, ruskich itp.
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 12 listopad 2011 - 20:54
Rozumiem że to nie jest tylko mój kłopot
Napisany 12 listopad 2011 - 21:21
Spanner, o 12 listopad 2011 - 14:57, powiedział:
Jedynym wyjściem jest chyba zbanowanie puli IP, np całe chiny, ruskich itp.
Ile to set zakresów? Hmm, powodzenia :]
Ustaw pio72 prosty dropdownbox (np 3+9, daj z 20 odpowiedzi, ustaw pole jako obowiązkowe, ustaw wstukiwanie tylko dwucyfrówki itd) i wystaw środkowy paluszek botom, nie przejdą tego.
Napisany 13 listopad 2011 - 09:15
Ustaw pio72 prosty dropdownbox (np 3+9, daj z 20 odpowiedzi, ustaw pole jako obowiązkowe, ustaw wstukiwanie tylko dwucyfrówki itd) i wystaw środkowy paluszek botom, nie przejdą tego.
po połowie przechodzenia tych zasieków normalny człowiek da sobie z takim forum spokój.
Napisany 13 listopad 2011 - 13:41
Zrób jeden a porządny zasiek, ja nie wiem co do tej pory tam napchałeś
Ale skoro piszesz, że "po połowie przechodzenia" to musi tam być grubo napchane 
Ja obok już mało wartej reCaptchy mam właśnie dropdownbox. Założyłem go po zmasowanym ataku botów i od roku spokój.
Zrobisz jak uważasz, możesz i całkowicie zrezygnować z zabezpieczeń aby user miał łatwiej się rejestrować.
Ja obok już mało wartej reCaptchy mam właśnie dropdownbox. Założyłem go po zmasowanym ataku botów i od roku spokój.
Zrobisz jak uważasz, możesz i całkowicie zrezygnować z zabezpieczeń aby user miał łatwiej się rejestrować.
Napisany 13 listopad 2011 - 13:49
dropdownbox
1 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników