Witam,
mam problemik. Chciałbym przywrócić usuniętego użytkownika. Jego posty, tematy na forum pozostały. Wiem, że takiej możliwość nie daje ACP. Czy mogę to zrobić z poziomu Mysql?
Usunięcie użytkownika - jak cofnąć?
Rozpoczęte przez pawel88, 20 lip 2011, 08:40
5 odpowiedzi na ten temat
Napisany 20 lipiec 2011 - 08:40
Napisany 20 lipiec 2011 - 16:43
teoretycznie tak i nie. Jeśli masz tylko jednego użytkownika to spoko, ale jeśli nie to zabawy jest co niemiara. Najpierw musisz przywrócić wpisy o użytkowniku w bazie, między innymi w ibf_membres. Masz kopię bazy, czy wszystko chcesz ręcznie robić ?
Profesjonalne rozwiązania IP.Board - SolutionDEVs
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
Dawid Baruch - Portfolio Webmastera, IPB, php, grafika, sql, skiny IPB, mody IP.Board
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 21 lipiec 2011 - 10:59
Chcę zrobić to na jednym użytkowniku, który zniknął mi blisko miesiąc temu. Nie chcę za pomocą kopii bazy danych bo będzie zbyt duża różnica miedzy tamtym okresem, a teraźniejszością.
Napisany 21 lipiec 2011 - 11:35
Ale nie chodzi o przywracanie całego forum z kopii a tylko o przywrócenie z kopii tego użytkownika
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Napisany 21 lipiec 2011 - 15:18
To powiedzmy, że mam taką kopię
Napisany 22 lipiec 2011 - 17:54
To musisz z tej kopii wyłuskać wpis o tym użytkowniku w tabelach ibf_members, ibf_profile_portal, ibf_pfields_content a później trzeba będzie znaleźć posty i tematy autora i zmienić im id autora z 0 na ID w bazie tego usera
IP.Board NEWS
Licencje IP.Board
Kod widoczny nad treścią posta
| Jak go usunąc?
,
Jak zmienic kolor?
| Modek
,
Przybornik użytkownika
,
[Artykuł/Tutorial] Jak stworzyć kopię bazy
,
Zarządzanie kategoriami i forami
| Jak można zmienić kolejność for w kategorii?
0 użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników