Skocz do zawartości

Sprzedaż linków na stronie

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5435 postów
  • Wersja:IP.Board 3.3.x

Napisany 26 maj 2011 - 16:30

Ostatnio coraz popularniejsze są systemy sprzedaży linków na stronach. Co myślicie o tej formie zarobku? W ostatnich miesiącach/tygodniach coraz większą popularność zdobywa Prolink.pl. Korzysta ktoś z tego? da się zarobić? podzielcie się swoimi spostrzeżeniami.

#2 Krzysiu

Krzysiu

Coś tam wie o IP.Board

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 124 postów
  • Wersja:IP.Board 3.1.x

Napisany 28 maj 2011 - 08:47

To coś jak google adsense, tak?
Kierowcy ciężarówek traktują swój zawód jak styl życia, a nie prace. Przez wiele lat jeżdżenia po całej Europie stworzyli między sobą swego rodzaju więź i nazywają się trakerami...

#3 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5435 postów

Napisany 28 maj 2011 - 10:13

Nie, tutaj jest coś takiego, że jakaś strona kupuje linki na twojej stronie, np. na stronie głównej i płaci za emisje. Przykładowo ja kupuję taki link u Ciebie i płacę za to 20zł za miesiąc emisji i tyle. Ty emitujesz link i dostajesz kase :)

#4 Krzysiu

Krzysiu

Coś tam wie o IP.Board

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 124 postów
  • Wersja:IP.Board 3.1.x

Napisany 28 maj 2011 - 15:14

To coś podobnego do http://www.adtaily.pl/ .  :blush:
Kierowcy ciężarówek traktują swój zawód jak styl życia, a nie prace. Przez wiele lat jeżdżenia po całej Europie stworzyli między sobą swego rodzaju więź i nazywają się trakerami...

#5 Spanner

Spanner

PHP & IP.Board Developer

• Administrator
  • 5435 postów

Napisany 29 maj 2011 - 15:43

Podobnie, tylko w ad taili możesz kupić z obrazkiem linka i przez stronę, na której chcesz umieścić reklamę a w prolinku kupujesz link tekstowy i tylko przez ich stronę :)

#6 Siemen

Siemen

IP.Board Newbie

• Użytkownicy
  • Pip
  • 2 postów
  • Wersja:n/a

Napisany 02 wrzesień 2011 - 12:50

Ja miałem brać udział w beta testach, ale jakoś zabrakło czasu. Interesuje mnie natomiast jak przekładają się kupione linki na pozycje. Czy ktoś to testował?

#7 Staszek

Staszek

Powoli zdobywa wiedzę

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 51 postów
  • Wersja:IP.Board 3.2.x

Napisany 03 wrzesień 2011 - 12:52

Ciekawa sprawa nawet, ale ten ich kalkulator automatyczny to chyba liczy 10x tyle ile na prawdę można by zarobić -.-

[Artykuł/Tutorial] Kolor użytkownika na stronie głównej IP.Download , sHOUTBOX NA STRONIE GÓWNEJ , Baner na stronie glowne- przekierowanie , Sprzedaż IP.Board Standard i Konwersji , [Artykuł][Tutorial] Dodawanie górnego menu | jak na oficjalnej stronie IP Board

1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników